Hopp til hovedinnhold
Lys og koselig stue med store vinduer

Masse nytt under solen – finn solskjerming og vinduer for ditt hjem

Noen ting er det lite å gjøre noe med, som at sola står opp i øst og går ned i vest. Men med riktige vinduer eller gardiner kan du skjerme boligen din både for sollys og innsyn, samt skape behagelige innemiljø som passer stilen din.

I en skog av muligheter er det ikke alltid lett å vite hva slags solskjerming og vinduer du bør velge. Aller best er det om du kan planlegge hvilken solskjerming du ønsker før vinduer bestilles og settes inn i boligen, hytta eller leiligheten din.

Så kan du ta hensyn til solas gang, vær og vind – og planlegge deretter.

Varig løsning med soldempende glass fra Uldal

Når du snakker om sola, så skinner den plutselig overalt i boligen din. Med sterk sol inn vil interiøret ditt blekes som en avis i hattehylla i farfars bil. Det vil vi unngå.

Et godt alternativ til markiser er vindu med soldempede glass.

Et godt alternativ til markiser er vindu med soldempede glass.

Har du en nyere og moderne bolig er det ikke utenkelig at du også har store vindusflater. Istedenfor å sette på markiser på utsiden av vinduene, kan soldempende glass være en mer varig og penere visuell løsning. Vinduene vil begrense mengden sollys og varme som slippes inn.

Spesielt godt egner dette seg på sør- og vestvendte deler av boligen der sola står på om ettermiddag og kveld.

Uldals soldempende glass kan også kombineres med laminert glass. Så får du både bedre inneklima og mindre blasse sofaputer.

Hvit skyvedør ut til terrassen

Glassene har en nesten helt nøytral fargjengivelse. Derfor vil du på innsiden av boligen kun oppleve en nyanse av en dus blåtone.

Sjekk ut Uldals utvalg av solddempende glass

Funksjonsglass fra Lyssand gjør livet enklere

Et vindu skal stå i flere tiår. Ved å ta gode valg kan du være en fornøyd boligeier med behagelig inneklima gjennom mange runder rundt sola.

Lyssand tilbyr soldempende glass i to standardversjoner – 70/35 og 50/25. Vinduene slipper gjennom cirka 70 % eller 50 % av sollyset, og bare 35 % eller 25 % av strålingsvarmen, etter hvilken variant du velger. På solrike dager vil glassene ha svært god effekt for å gjøre boligen svalere.

Du får fortsatt masse deilige dagslys inn med soldempende glass fra Lyssand.

Du får fortsatt masse deilige dagslys inn med soldempende glass fra Lyssand.

Når du har valgt soldempende glass, kan det også være lurt å se på om det er andre deler av boligen som trenger vindu med spesielle funksjoner.

Har du vinduer som ligger vanskelig til, er selvrensende glass, hvor sola bryter ned smusset på glassene og regnet skyller det vekk, svært praktisk.

Hvis boligen vender ut mot en trafikkert vei eller andre støykilder, er støydempende glass noe du bør vurdere.

Lyssand tilbyr også aluminiumskledning til glassene som holder seg i flere tiår, så trenger du verken å male eller vedlikeholde kledningen.

Se de ulike funksjonsglassene fra Lyssand som gjør livet enklere

Stilige gardiner for alle typer hjem med Luxaflex

Alle boliger er unike. Har du en etablert bolig med både små og store vinduer, kan gardiner være en god løsning. Gardiner er ofte et blikkfang i et rom, og du som legger litt kjærlighet og omtanke i utvelgelsen, kan få gardiner som virkelig spiller en nøkkelrolle i interiøret ditt.

Uansett hvilken stil eller bolig du har, kan du finne noe som både skjermer for sol og innsyn, men også løfter boligen visuelt.

Lys rosa gardiner fra Luxaflex

Luxaflex har mange ulike gardiner. Her ser vi stoffgardiner i kombinasjon med Duette-gardiner som gir en lett og elegant stil.

Hva bør du tenke på når du velger gardiner? Først og fremst behovet ditt. Men også hva som passer interiøret. I tillegg bør du finne ut om du ønsker en motorisert eller manuell løsning.

Gardiner kommer i mange varianter og har ulike funksjoner etter hvor de står. På et soverom ønsker du å ha det mørkt. På badet vil du ha privatliv. Mens i stua er det trivelig om gardinene bidrar til en koselig og avslappet stemning.

Derfor bør du kartlegge hvilke «flater» du skal dekke og om du ønsker gardiner som slipper gjennom lys eller ikke. Valg av farger og materialer må gjerne utfylle boligens stil og stå godt til veggfarge, gulv og øvrig interiør.

Luxaflex har ulike typer gardiner som bestilles på mål og skreddersys slik at de blir perfekte for din bolig. Du kan få plisségardiner, rullegardiner, lamellgardiner, persienner, liftsgardiner, gardinlengder og Twist® og Silhouette® gardiner.

Mørkleggende og motoriserte Duette-gardiner er praktisk på soverommet.

Mørkleggende og motoriserte Duette-gardiner er praktisk på soverommet.

Vi anbefaler å besøke en forhandler hvor du kan oppleve og kjenne på ulike gardiner og få råd fra en gardinekspert. Så gjenstår det bare å bestemme seg før sola går opp.

Relaterte artikler

Dører og vinduer

Velg dører og vinduer som holder varmen inne og strømkostnadene nede

Å investere i kvalitetsdører og -vinduer er avgjørende for å skape et hjem som både er komfortabelt og miljøvennlig. I samarbeid med anerkjente leverandører som Gilje, Harmonie, Natre, NorDan, og Bygg 1, bygger vi boliger med alt fra bærekraftige dører til moderne energiglass.

Store vinduer

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Valg av dører, vinduer og solskjerming er viktigere enn du tror – og kan utgjøre stor forskjell på komfortnivået i din nye bolig. Nordbohus er stolt samarbeidspartner med NorDan, som har både kunnskap og produkter for vær og vind til din nye bolig.