Hopp til hovedinnhold
Store vinduer

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.

Her skal vi fortelle deg om alle de fantastiske mulighetene vinduene gir deg, og hvilke valg du kan ta for å skreddersy vinduene til dine behov og ditt unike hus.

Produsert lokalt

For det første anbefaler vi å velge en lokal produsent som kjenner det norske klimaet og vet hva som kreves av et vindu for å stå imot vær og vind, år etter år.

Natres produksjonsmetode er bygget på norske tradisjoner, og produktene fremstilles med høy andel kjerneved fra furu. Dette materialet har en naturlig impregnering som forlenger holdbarheten. Produktene har Teknisk Godkjenning fra SINTEF Byggforsk og bekrefter at vinduene møter kravene i TEK17 og er universelt utformet. Vi er så klart også sertifisert av Norsk Dør- og Vinduskontroll (NDVK).

Vinduets funksjon

Åpningsfunksjon får stor betydning for daglig bruk og hvor enkelt det blir å vaske vinduene. Det populære toppsving-vinduet kan enkelt snus rundt og vaskes innenfra. Et sidehengslet vindu henger fast i karmen på siden, mens et fastkarmvindu kan ikke åpnes. I et hus kan du kombinere uIike åpningsfunksjoner utfra behov, og et kombinasjonsvindu har både faste felt og åpningsfelt i samme vindu. På Natres nettsider finner du oversikt over alle åpningsfunksjonene du kan velge mellom.

Natre toppsving vindu

Toppsving vindu.

Sidehengslet vindu

Sidehengslet vindu.

Gå for vedlikeholdsfri aluminiumkledning

For å slippe skraping og maling av vinduene i årene som kommer, anbefaler vi at du velger aluminiumskledning utvendig på vinduene dine. Da får du det beste fra to verdener – heltre vindu med den gode følelsen av kvalitet inne, og vinduer du slipper å vedlikeholde utvendig.

Du bestemmer størrelsen

Vinduer og balkongdører produseres etter dine ønskede mål, og for ekstra store glassflater kan flere vinduer kombineres sammen.

Store vinduer gir stor lysåpning

Hvis du ønsker en stor lysåpning som du samtidig kan tenke deg å åpne opp, er en heve-/skyvedør et godt alternativ. Fordelene med en slik dør er at dørene skyves til side og ikke kommer i konflikt med verken møblering inne eller utendørs.

Skyvedør vindu

La glasset gjøre jobben!

Dagens vinduer har veldig gode isolasjonsegenskaper sammenliknet med bare 10 år siden. Takket være en produktutvikling med fokus på å få til minst mulig varmeutslipp får du nå vinduer med svært lav U-verdi (mål på vinduets varmeisolerende evne).

Som nevnt innledningsvis kan vinduene ha spesielle egenskaper eller funksjoner som bidrar til bedre bokomfort. Du kan velge mellom flere såkalte funksjonsglass som for eksempel kan hjelpe deg med å dempe støy utenfra eller holde varme fra sola ute, det kan gi deg vinduer som vasker seg selv, sinker et brannforløp eller ikke dugger. For den totale oversikten, les mer på Natres nettsider.

Design

Boligens arkitektur og uttrykk legger som regel føringer på hvilken farge vinduene bør ha, og om de skal ha sprosser eller ei.

Standard farge på vinduene er hvit, men mot et tillegg kan vinduene ha hvilken som helst farge. Og har du aluminiumkledning utvendig, kan du også ha én farge inne og en annen ute. Fargene du velger får stor innvirkning på husets uttrykk – om vinduene har elegante farger som harmonerer med resten av huset eller sterke kontrastfarger som gir mer oppmerksomhet.

Vindu med sort ramme

Sprosser er med på å påvirke husets utseende, og gir et klassisk og tradisjonelt uttrykk. Du kan få ulike inndelinger i glasset og sprossene kommer i forskjellige bredder. I tillegg kan sprossene ha ulik funksjon - de kan ligge bare utenpå og tas bort når vinduet skal vaskes, eller de kan gå igjennom glasset.

Enebolig med mange vinduer

Valgene kan virke mange, men hvert valg får deg et skritt nærmere et funksjonelt og vakkert hus som du skal nyte i mange år fremover.

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.