Hopp til hovedinnhold
Vindu og skjerming

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Valg av dører, vinduer og solskjerming er viktigere enn du tror – og kan utgjøre stor forskjell på komfortnivået i din nye bolig. Nordbohus er stolt samarbeidspartner med NorDan, som har både kunnskap og produkter for vær og vind til din nye bolig.

Når sola skinner, kan den være både en velsignelse og en forbannelse – avhengig av hvordan din bolig er forberedt på å tilpasse seg væromslag og sommertid.

Salgssjef i NorDan, Arne Martin Høstfet har hjulpet kunder med å finne de beste løsninger i mer enn 32 år, og forteller at fra NorDan kan man velge mellom både innvendig og utvendig solskjerming.

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming med NorDan screens. Lett å se ut selv om solskjermingen er i bruk. Med screens får man i tillegg et rent og pent uttrykk både inne og ute.

Utvendig solskjerming med screens

Løsning med utvendig solskjerming er først og fremst beregnet for nye boliger, fordi løsningen krever en tilpasning av vindusåpning for vinduer som har ferdig påmonterte screens. Fordelen med ferdigpakken her er at man får skjult kasse og skinner inne i veggen.

- Dette gjør at fasaden blir ryddig og pen, og spesielt på funkishus som ofte har rene linjer, men siden screens blir skjult passer det på alle typer bolig forteller Arne Martin Høstfet.

Arne Martin sammenligner innbygging av utvendig solskjerming versus å ettermontere det med det å kjøpe seg en ny bil;

- Du vil jo gjerne ha GPS integrert i den nye bilen, ikke henge opp en egen skjerm i etterkant. Slik er det med solskjerming også, smiler Arne Martin.

Solskjermingen kan styres via fjernkontroll, vind- og solføler, eller via Smarthus.

Les mer: Se utvalget av vinduer fra NorDan her

Solskjerm halveis nede

Her er NorDan sine screens halvveis nede, slik at man ikke får solen i øynene.

Innvendig solskjerming

Men hva om man ønsker skjerming for solen, og boligen allerede er ferdig bygd? Da har NorDan også gode løsninger for innvendig skjerming.

- Vi ser ofte at man velger en innvendig skjerming på hus som rehabiliteres, eller når noen har kjøpt en bolig og bodd seg litt inn, og finner ut at de ønsker en skjerming mot for eksempel en vei, eller naboen, sier Arne Martin Høstfet.

Det fine med skjerming er at det reduserer innsyn og lysinnslipp. Disse kan man få som persienner eller den svært populære løsningen plisségardin. Dette er et fleksibelt system som gir deg mulighet til å flytte de opp eller ned på vinduet, avhengig av hvor du ønsker skjerming.

- Duken som brukes i plisségardinen finnes i mange farger og grad av lysinnslipp. De er smekre og pene, og henger på åpningsrammen – ikke utenfor. I tillegg er fordelen med plisségardin at den kan lages til skråvinduer på innsiden, sier Arne Martin.

Innvendig plissé solskjerming

Innvendig plissé solskjerming, et godt alternativ til tradisjonelle persienner. En nylontråd på hver side er festet oppe og nede, og gir mulighet for å ha solskjermingen nedenfra og opp eller omvendt. Kjekt!

Alle produkter passer sammen

Om du ønsker skjermingsløsninger eller påmontert myggnetting, så er det fullt mulig med NorDan sine produkter. Arne Martin påpeker at det er enkelt å bestille tilleggsprodukter:

- Fordelen med NorDan er at når vi har levert vinduet, så har vi alle mål. Kunden slipper å, måle og ta risikoen på feil. Vi leverer med et leveranseskjema, hvor man kan krysse av for hvilke vinduer man vil ha skjerming på, og da fikser vi resten.

- Myggnetting kan enkelt demonteres om vinteren, og vaskes hvis det er behov for det, sier Arne Martin.

Sort er trendy og moderne

De seneste årene har det blitt en svært populær trend å velge mørke farger til utvendig kledning på hus. Mange har også ønsket seg at vinduene kan matche uten behov for etterbehandling av allerede hvite vinduer. NorDan lanserte derfor i vår en ny kolleksjon av vinduer, kalt: The Black line.

- På disse vinduene er alle vridere, spacer (listen mellom glassene), hengsler og synlige beslag levert sort. Man får en helhet som er utrolig bra, og sorte og mørke antrasittfarger er veldig i tiden, forteller Arne Martin Høstfet.

- Helheten blir veldig flott når man har lik farge på vinduer og beslag, som på veggen, sier Arne Martin.

NorDan tilbyr i tillegg «Silver line» og standard «White line» for de som ønsker et tradisjonelt preg, eller rett og slett har hvite eller grå hus.

Innvendig plissé solskjerming på dør og vindu

Black line-vinduer og dør fra NorDan, med innvendig plissé solskjerming. Det ser lekkert og helhetlig ut når fargene er like på dør og vindu.

Aluminiumsbelagte vinduer

NorDan har 20- års garanti på trevinduer og 30 år på aluminiumsbelagte vinduer. Arne Martin forteller at aluminiumsbelagte vinduer har fått en oppgradering på glansnivået de seneste årene, som gjør at lakken er mattere, så når man står på avstand ser du rett og slett ikke forskjell på treverk eller aluminium.

- Hvis man er opptatt av mengden vedlikehold man må gjøre på vinduene sine, så vil jeg anbefale at man velger aluminiumsbelagte vinduer for å redusere vedlikehold og øke levetiden på produktet, forteller Arne Martin.

NorDan og Nordbohus jobber godt sammen

NorDan og Nordbohus har samarbeidet om å lage de beste boliger i lang tid. Likt Nordbohus som lager hjem som er bygd for å vare, er også NorDan meget opptatte av at produktene skal vare lenge og lenger enn det. Arne Martin mener at det er blant annet garantien på produktene og produktutvalget som gjør at NorDan er de beste på markedet:

- Vi stiller store krav til trevirket; kvalitet skal være høy! Vi bruker mye penger på å kjøpe høykvalitets trelast, samt at vi vakuumimpregnerer alt trevirke. Dette gir våre produkter lang levetid. Vi har også et bredt produktspekter - vi kan levere alt du trenger av vinduer, dører og relaterte produkter, avslutter Arne Martin Høstfet, salgssjef i NorDan.


Foto: NorDan

Finn forhandler

Relaterte artikler

Store vinduer

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.

Dører og vinduer

Velg dører og vinduer som holder varmen inne og strømkostnadene nede

Å investere i kvalitetsdører og -vinduer er avgjørende for å skape et hjem som både er komfortabelt og miljøvennlig. I samarbeid med anerkjente leverandører som Gilje, Harmonie, Natre, NorDan, og Bygg 1, bygger vi boliger med alt fra bærekraftige dører til moderne energiglass.