Hopp til hovedinnhold
Sovesofa fra IKEA

7 smarte løsninger på gjesterommet

Fra strategisk plassering til fleksible møbler og stilige detaljer, oppdag hvordan du kan gjøre gjesterommet ditt til et komfortabelt og gjestfritt miljø. Følg disse tipsene for å imponere gjestene dine og gi dem en best mulig opplevelse når de kommer på besøk hos deg.

Plasser gjesterommet strategisk

Skal du bygge nytt hus eller bygge om din eksisterende bolig, har du muligheten til å plassere gjesterommet strategisk. For å skape en behagelig opplevelse for gjestene, kan det være praktisk å plassere gjesterommet i nærheten av et gjestebad. Dette gjør det enkelt for gjestene å få en egen privat sone med enkel tilgang til baderomsfasilitetene samtidig som du bevarer privatlivet på hovedbadet. Det kan også være greit å plassere gjesterommet litt unna hovedsoverommet for å unngå forstyrrelser om dere går til sengs til ulike tider.

Innbydende gjesterom med sjøutsikt i en variant av eneboligen Link bygd for en kunde i Averøy.

Innbydende gjesterom med sjøutsikt i en variant av eneboligen Link bygd for en kunde i Averøy.

Sørg for allsidig bruk

Et gjesterom kan også fungere som et allsidig rom når det ikke er i bruk av gjester. Vurder å inkludere en god sovesofa som kan klappes sammen når den ikke er i bruk. Dette gir deg muligheten til å bruke rommet som et ekstra oppholdsrom, hjemmekontor eller hobbyrom. Velg gjerne en sovesofa med oppbevaringsplass under setet, slik at dyner og puter kan oppbevares på en praktisk måte.

Daybed fra IKEA

Foto: IKEA

Tenk oppbevaring

Selv om gjesterommet først og fremst er til for gjestene, er det viktig å utnytte arealet på en smart måte. Plasser for eksempel en kommode i rommet, hvor du kan lagre sengetøy eller hvor gjestene kan oppbevare klær og gjenstander under oppholdet. Du kan også vurdere å sette inn en koselig bokhylle hvor du kan plassere personlige gjenstander eller hvor gjestene kan finne lesestoff.

Oppbevaring i sovesofaen

Foto: IKEA

Plass for å henge klær

Når du får gjester på besøk, kan det være fint å ha et skap eller en garderobeløsning hvor de kan henge opp klærne sine. Dette er spesielt nyttig når gjestene kommer for spesielle anledninger eller lengre opphold. Sørg for at skapet har nok hengestangplass og kleshengere, slik at gjestene kan henge opp skjorter, kjoler og andre plagg de ønsker å holde strøkne.

Gjesterom med oppbevaring og plass til å henge klær

Foto: Fargerike

Lite eller mørkt rom? Bruk speil!

Hvis gjesterommet er lite eller har begrenset med naturlig lys, kan du bruke speil for å gi rommet en følelse av å være større og mer lysfylt. Plasser store speil på veggen eller velg møbler med speiloverflater. Speil reflekterer lyset og omgivelsene, og gir en illusjon av ekstra plass. Dette trikset kan bidra til å gjøre gjesterommet mer innbydende for gjestene.

Gjesterom med speil

Foto: Fargerike

Velg en annen farge eller mønster på veggene

Gjesterommet gir deg muligheten til å eksperimentere litt mer med farger og skape en unik atmosfære. Ettersom gjesterommet kanskje er det rommet som blir minst brukt i huset, kan du tørre å velge en annen fargepalett her enn i resten av boligen. Utforsk forskjellige farger som gir rommet en frisk og lun følelse. Dette kan bidra til å skape en hyggelig overraskelse for gjestene og gi rommet en unik identitet.

Tapet med mønster

Foto: Fargerike

Skap hotellfølelse på gjesterommet

For å gi gjestene en luksuriøs hotellfølelse kan du inkludere noen ekstra detaljer i gjesterommet. Plasser sengen midt i rommet i stedet for inntil veggen for en mer eksklusiv følelse. Pynt med grønne planter for å gi liv til rommet. Gardiner som blokkerer lys, bidrar til å skape en god søvnkvalitet. Et mykt og behagelig gulvteppe ved sengen gir en koselig og varm følelse. En sengegavl kan være et elegant tillegg som gir gjesterommet et sofistikert preg.

Teppe på gulvet på soverommet

Foto: Fargerike

Skal du bygge hus og ønsker flere råd?

Våre boligrådgivere hjelper deg å finne en smart planløsning og de beste løsningene for alle rommene i boligen din. Finn din nærmeste forhandler og avtal et møte i dag!

Relaterte artikler

Lystig interiør

Møblere ditt nye hjem? Les disse tipsene først!

En dag står du der kanskje, med et helt blankt lerret i form av et flunkende nytt hus. Den følelsen kan bare ikke beskrives. Du får muligheten til å gjøre det mange drømmer om: å innrede hjemmet ditt helt på nytt. Men før du setter den første spikeren i de nymalte gipsplatene eller går berserk på møbelbutikken, kan du kanskje ha nytte av å lese tipsene nedenfor.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.