Hopp til hovedinnhold
Koselig barnerom

Syv smarte løsninger på barnerommet

Når du bygger ditt nye drømmehus med Nordbohus, er hvert eneste rom en mulighet til å skape funksjonelle og stilfulle omgivelser for hele familien. Et av de viktigste rommene å tenke gjennom er barnerommet – et sted for søvn, lek, kreativitet og læring. Oppdag disse smarte løsningene som kan gjøre barnerommet både praktisk og inspirerende, samtidig som det tar hensyn til barnas komfort og trivsel.

1. Sørg for optimal plassering i huset

Plasseringen av barnerommet i huset har også stor innvirkning på komforten. Enkelte barn er sensitive til lyd og kan våkne hvis gjester kommer på besøk eller du forlater huset. Det kan derfor være lurt å plassere barnerommet lengst unna ytterdør og støykilder.

2. Maksimer plassen med multifunksjonelle møbler

Plassutnyttelse er nøkkelen til et vellykket barnerom. Gå for en seng med oppbevaringsplass under, eller for eksempel en køyeseng med innebygd sovesofa og skrivepult under. Dette gir barna en koselig soveplass, et sted å slappe av, og en kreativ arbeidsplass – alt i ett møbel. En klatrevegg på enden av køyesengen kan også legge til et element av moro og trening på barnerommet.

Smart oppbevaring på barnerommet

Foto: IKEA

3. Skap en inspirerende sone med farger og mønster

Barn er ofte glad i både farger og mønster. Ved å innrede barnerommet på barnas premisser, øker du sjansen for at rommet blir mye brukt. Kombiner gjerne bruk av tapet og maling for å skape en inspirerende og innbydende følelse. Velg rolige og behagelige farger som fremmer avslapning, kreativitet og konsentrasjon – både på vegger, møbler og dekor.

Kreativt og koselig babyrom i tilpasset variant av den herskapelige eneboligen Orion.

Kreativt og koselig babyrom i tilpasset variant av den herskapelige eneboligen Orion.

4. Bleiebarn i hus? Spar plass med vegghengt stellebord

Har du små barn, trenger du kanskje et sted å skifte bleie. Tradisjonelle stellebord krever ofte mer plass enn man egentlig ønsker å vie det. Med et vegghengt stellebord kan du bruke gulvplassen til noe barna har mer glede av.

5. Inndelte soner – en plass for alt

Barnerommet er et sted for mangfoldige aktiviteter, fra søvn til lek og lekser. Ved å tenke i soner når du innreder, kan du skape en funksjonell romoppdeling. Definer separate soner for soving, lek og studier, slik at barna enkelt kan skifte mellom forskjellige aktiviteter.

Bilde av barnerom

Foto: IKEA

6. Oppbevaring i høyden

Har du et lite barnerom, er det smart å utnytte høyden til oppbevaring. Vurder å inkludere et dekorativt klesheng fra taket eller hyller høyt oppe på veggene. Dette frigjør verdifull gulvplass samtidig som det gir et pent og organisert inntrykk.

Barnerom med oppbevaring i høyden

Foto: IKEA

7. Tilrettelegg for at barna kan gjøre mest mulig selv

Å oppmuntre barnas selvstendighet er viktig. Legg til rette for at de kan ta ansvar for sine egne ting. Enkel tilgang til klær og leker gir dem muligheten til å utforske og lære organisering fra en tidlig alder, samtidig som du kan spare tid i en travel hverdag.

Vi hjelper deg å ta smarte valg i ditt Nordbohus

Å skape det perfekte barnerommet i ditt nye Nordbohus handler om å kombinere funksjonalitet, komfort og kreativitet. Ved å implementere disse smarte løsningene, kan du skape et rom som ikke bare tilfredsstiller barnas behov, men også gir dem et varig og elsket sted å vokse, leke og drømme på.

Når du bygger hus med oss, gir vi deg alltid gode råd til valg av løsninger i huset ditt.

Avtal et møte med oss.

Relaterte artikler

Lystig interiør

Møblere ditt nye hjem? Les disse tipsene først!

En dag står du der kanskje, med et helt blankt lerret i form av et flunkende nytt hus. Den følelsen kan bare ikke beskrives. Du får muligheten til å gjøre det mange drømmer om: å innrede hjemmet ditt helt på nytt. Men før du setter den første spikeren i de nymalte gipsplatene eller går berserk på møbelbutikken, kan du kanskje ha nytte av å lese tipsene nedenfor.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.