Hopp til hovedinnhold
Huntonit Svalbard panelbord

Slik kan du fornye hjemmet ditt på en helg

Ønsker du å gi hjemmet ditt en synlig fornyelse uten at det krever for mye tid? Med disse tipsene får du inspirasjon til å fornye hjemmet ditt på en effektiv måte.

Tidsriktige fargevalg og enkle løsninger

Å pusse opp hjemmet ditt trenger ikke å være komplisert eller tidkrevende. Byggma tilbyr et utvalg av ferdigmalte veggplater og panelplater fra Smartpanel og Huntonit, som gjør oppussingen enkel og rask. Disse kan monteres direkte på stenderverk eller utenpå eksisterende vegger, og eliminerer behovet for malingssøl. Huntonit produserer verdens reneste panelbord, og er de eneste som anbefales av Norges Astma- og allergiforbund.

Smartpanel

Foto: Byggma

Så fort kan du pusse opp stua og klikke nye vegger på plass

Annette Nordstrøm er interiørkonsulent, og ett av hennes vanligste oppdrag er å style interiør i studio. Da vender hun alltid tilbake til ferdigmalte veggplater og panel, som forkorter oppussingsbiten:

Jeg er ikke snekker, men etter mange års praksis, tar det meg ti minutter å plate opp en fem meter lang vegg med Smartpanel eller Huntonit. Alle som kan skru inn en skrue klarer å montere veggplater.

Interiørstylist Anette Nordstrøm

Velge farge? Dette bør du tenke på

Både Smartpanel og Huntonit fører et bredt spekter av farger og strukturer, slik at du kan finne det perfekte uttrykket for din stue. Det viktigste når du velger farge, er å huske på at en farge vil påvirkes av lyset. En dempet grønn vil for eksempel se veldig annerledes ut om morgenen og kvelden.

Dyp blå farge på veggene

Grønt og blått er også tradisjonelle valg, som nordmenn aldri blir lei av. Foto: Byggma.

Fra rustikke panelbord som gir en organisk følelse, til moderne og klassiske profiler – valgmulighetene er mange. Det beste er at disse veggplatene er enkle å male over senere, slik at du alltid kan fornye interiøret ditt etter behov.

Se mer fra Byggma

Myk opp uttrykket med heltre og trendy brystpanel

For å gi hjemmet ditt et mer innbydende og lunt preg, kan du vurdere å inkludere elementer av heltre på veggene eller i taket. Bergene Holm tilbyr et bredt utvalg av panel og spiler som kan bidra til å skape en varm og harmonisk atmosfære. Lek deg med ulike profiler av lister og skap en unik stil i rommet ditt.

Spisestue med takspiler

Velger du å bruke spiler, kan et godt sparetips være å bruke ubehandlet furu som du beiser i ønsket farge, i stedet for å bruke eik som er et dyrere materiale. Foto: Linda og Petter Hermansen.

Panel i heltre forbedrer ikke bare akustikken; det er også godt for inneklimaet. Velg mellom ulike materialer og farger, og la rommet ditt gjenspeile din personlige smak og stil. Et godt alternativ til spiler kan være glattkanter eller sentrert karmlist.

Stue med panel i heltre

Foto t.v.: Tina Akerholdt. Foto t.h.: Annette Nordstrøm.

Spør gjerne ditt lokale byggevarehus om hjelp til fargevalg, da listverk kommer ferdig behandlet og beiset i flotte farger.

Se mer fra Bergene Holm

Skap et naturlig og varig uttrykk i hjemmet ditt

For å fornye hjemmet ditt på en helg med et tidløst preg, kan du også bruke produkter fra miljøbevisste Moelven. Med Moelvens produkter kan du enkelt skape et naturlig uttrykk i hjemmet ditt. Velg mellom ulike typer trepanel i forskjellige farger og overflater, og la deg inspirere av den vakre og autentiske følelsen som ekte tre gir.

Spilevegg på soverom

ECO Panel fra Moelven. Foto: Moelven.

Enten du ønsker å legge til detaljer av trepanel på en vegg for å myke opp et rom, eller legge nytt gulv, kan Moelvens produkter hjelpe deg med å realisere din visjon. Med fokus på kvalitet og bærekraft, kan du være sikker på at produktene fra Moelven vil bidra til å skape et hjem du vil elske i mange år fremover.

Heltregulv i eik

Oljet heltre gulv i eik. Foto: Lipkin

Se mer fra Moelven

Forfriskende forandring med riktig fargevalg

Gi hjemmet ditt en forfriskende forandring på bare en helg med Gjøco! Med et par strøk maling kan du skape den perfekte atmosfæren og personligheten du ønsker, enten det er hjemme eller på hytta.

Når du skal velge interiørfarger, er det viktig å starte med å kartlegge hvilke farger du trives med. Ta en titt på garderoben din, sjekk inspirasjonsbilder og ikke glem å se på fargene i interiøret ditt, inkludert gulvet. Husk også å tenke på huset som en helhet og bruk farger som harmonerer på tvers av rommene for en enklere ommøblering senere.

Stuer med lune farger på veggene

Hva med fargene Blåos eller Duggrosa? Foto: Gjøco.

Sørg for å ta hensyn til siktlinjene i huset ditt, spesielt hvis det er flere steder hvor du kan se gjennom flere rom samtidig. Dette gjør det ekstra viktig at fargene harmonerer godt. Utforsk også muligheten for å mikse forskjellige fargenyanser - kombinasjonen av dempende varianter med dypere nyanser skaper et mer levende og variert uttrykk.

Til slutt, husk å velge farger etter bruken av rommet. Ønsker du at rommet skal gi deg energi, eller vil du finne roen? Vær oppmerksom på at ulike farger har ulike egenskaper, og velg deretter.

Se mer fra Gjøco

Kom i gang med oppussingen

Med noen enkle grep og produkter fra våre leverandører kan du fornye hjemmet ditt på en helg, og skape et rom som reflekterer din personlige stil og preferanser. Vi ønsker deg lykke til med oppussingen!

Finn forhandler

Relaterte artikler