Hopp til hovedinnhold
Bilde av entre

Fem smarte løsninger i gangen

Entréen er et sted vi som regel oppholder oss i når vi skal inn eller ut av boligen – på vei til jobb, barnehage, skole eller butikken. I flere av disse situasjonene har vi det ofte travelt, og er man en stor familie, blir det gjerne trangt om plassen. Da er det greit at gangen er planlagt med smarte løsninger.

1. Oppbevaring i høyden

Entréer er ofte små og smale, da dette er rom i huset vi vanligvis ikke vil prioritere å gi for mye areal til. Det kan derfor være lurt å tenke oppbevaring i høyden. Skoskap er en smart løsning som tar opp lite gulvplass, men som likevel rommer mye. Det kan også være ganske dekorativt! Du får gjemt vekk skoene dine, uten at de trenger å stå utstilt i en tradisjonell skohylle. Et skoskap kan i tillegg fungere som et bord hvor du kan legge bilnøkler, plassere en lampe eller pynte med dekorartikler.

Skoskap i gang

Foto: IKEA

2. Kombinert sitteplass og oppbevaring

Det er vanlig å ha en benk eller slags sittepall i entréen for å enklere ta på seg selv eller barna sko og ytterklær. Velger du et funksjonelt sittemøbel med oppbevaringsplass under, slår du to fluer i én smekk.

Oppbevaring i kurver i gang

Foto: IKEA

3. Ytterdør med sidefelt

For å oppnå ekstra lys i entréen, kan du velge å gå for en ytterdør med glass og sidefelt. Dette slipper mye dagslys inn i gangen og setter i tillegg et moderne og flott preg på gangen.

Dør med sidefelt i entrè

Foto: Harmonie

Les også: Skap et hyggelig inngangsparti

4. Oppbevaring i barnehøyde

Gjør deg selv og barna en tjeneste ved å innrede med oppbevaring hvor barna selv kan hente ytterklær og henge de fra seg når de kommer inn igjen. Dette gir barna mestringsfølelse, du sparer tid selv, og gangen ser ryddigere ut. Vinn, vinn, vinn!

Barnevennlig entrè

Foto: IKEA

5. Skap en lun atmosfære med spiler

Spiler er et interiørelement stadig flere har valgt å ta inn i hjemmene sine. Ikke bare har det en dekorativ effekt; det fungerer også som støydemping. I entréen kan det til og med fungere som oppbevaring for både jakker og vesker dersom du monterer knagger på spilene.

Spiler i entrè

Foto: Pinterest

Skal du bygge nytt hus eller pusse opp entréen?

Vi hjelper deg gjerne! Gjennom vårt tilknyttede arkitektkontor, Mestergruppen Arkitekter, kan vi bistå med alt fra tegning av hus til tegning av skreddersydde innredningsløsninger som gir deg best mulig plassutnyttelse.

Kontakt din nærmeste forhandler.

Relaterte artikler

Lystig interiør

Møblere ditt nye hjem? Les disse tipsene først!

En dag står du der kanskje, med et helt blankt lerret i form av et flunkende nytt hus. Den følelsen kan bare ikke beskrives. Du får muligheten til å gjøre det mange drømmer om: å innrede hjemmet ditt helt på nytt. Men før du setter den første spikeren i de nymalte gipsplatene eller går berserk på møbelbutikken, kan du kanskje ha nytte av å lese tipsene nedenfor.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.