Hopp til hovedinnhold
Vaskerom med benkeplate

Ni smarte løsninger på vaskerommet

Selv om vaskerommet kanskje ikke er det mest glamorøse rommet i huset ditt, er det likevel et av de mest funksjonelle. Med noen smarte løsninger kan du gjøre dette rommet mer effektivt og organisert.

1. Skap god lagringsplass

Installer hyller, skap eller hengende oppbevaring for å holde vaskemidler, vaskedekk og andre nødvendigheter i orden. Dette bidrar til å unngå rot og gjør det enkelt å finne det du trenger.

2. Utvid arbeidsområdet

Hvis du har plass, legg til en solid benkeplate eller en foldbar arbeidsbenk. Dette gir deg en praktisk plass for å brette klær, sortere vasken eller gjøre reparasjoner.

Vaskerom med mye benkeplass

I denne tilpassede varianten av den herskapelige eneboligen Opal, gikk kunden for en løsning med god benkeplass og hevede apparater på vaskerommet.

3. Sorteringsløsninger

Bruk merkede beholdere eller kurver for å sortere klær etter farger, materialer eller vaskemetode. Dette gjør klesvasken mer organisert og forenkler prosessen.

Les også: Fem smarte løsninger på badet

4. Plassbesparende apparater

Vurder å investere i kompakte og energieffektive apparater, som en kombinert vaskemaskin og tørketrommel. Dette sparer plass og tid. Ønsker du likevel å ta separat vaskemaskin og tørketrommel, kan du montere en benkeplate over disse to for å utnytte plassen til diverse gjøremål. Det kan til og med fungere som stellebord!

Vaskerom i enebolig Lystig

I denne varianten av eneboligen Lystig, ønsket kunden å integrere vaskemaskin og tørketrommel i skapløsningen for å spare plass. Ved å løfte apparatene litt opp i høyden, får man også en mer behagelig arbeidsstilling.

5. Drop down-strykebrett

Monter et strykebrett på veggen som kan klappes ned når du trenger det, og brettes opp når det ikke er i bruk. Dette sparer plass og gjør strykingen mer praktisk.

6. God belysning

Sørg for at vaskerommet har god belysning, inkludert oppgavelys for å hjelpe deg med å se flekker og sortere klær riktig.

Vaskerom

7. Skittentøyssjakt

Hvis du har flere etasjer i hjemmet ditt, kan du vurdere å installere en skittentøyssjakt som går direkte fra øverste etasje til vaskerommet. Dette sparer tid og krefter når det kommer til å samle inn skittentøy.

Les også: 12 tips fra noen som har bygd hus før

8. Plass til lufttørking

Husk å dedikere et område til lufttørking av klær. Dette kan være et sammenleggbart tørkestativ eller en tørkestang med flere hengere som trekkes ut fra veggen.

Vaskerom innredning

Et klesstativ gjør det enklere å henge opp kjoler og lengre plagg du ikke ønsker å brette over et tørkestativ.

9. Skyvedør mellom bad og vaskerom

Ved å dele opp bad og vaskerom med et stort hyllesystem som åpnes med skyvedører fra begge sider, kan du stå på vaskerommet og legge inn håndklær fra den ene siden, og plukke de rett ut igjen fra den andre siden.

En genial løsning i en variant av eneboligen Kvadrat

En genial løsning i en variant av eneboligen Kvadrat.

Sammen sørger vi for funksjonelle rom i ditt nye hjem

Vaskerommet trenger ikke å være et kjedelig og uorganisert sted. Med disse smarte løsningene kan du gjøre det til et funksjonelt og effektivt rom som gjør klesvasken og andre oppgaver mye enklere.

Går du med planer om å bygge ny bolig? Når du bygger med Nordbohus, rådfører vi deg alltid til de mest funksjonelle løsningene for dine behov og din bolig.

Kontakt din nærmeste Nordbohus-forhandler

Relaterte artikler