Hopp til hovedinnhold
Baderom

Fem smarte løsninger på badet

Skal du bygge hus, eller skal du i gang med oppussing av bad i din eksisterende bolig, og lurer på hvilke løsninger du skal gå for? Vi spurte konseptansvarlig for Comfort og Bademiljø i Mestergruppen, Martine Fosse, om hennes beste tips for et funksjonelt og godt baderom.

1. Spar plass med riktig dusj og WC

Badet er et kostbart rom, og de fleste av oss ønsker å utnytte arealet her til det fulle. Har du begrenset med plass på badet, kan det være lurt å lete etter plassbesparende løsninger.

– Hvis du har et lite baderom, er det smart å velge dusjløsning med foldedører. Da kan du brette disse inn mot veggen og inn i dusjen når den ikke er i bruk. Dusjløsninger finnes i mange størrelser og varianter. Har du for eksempel skråtak på badet, kan du bestille dusjvegg på spesialmål. Det finnes også klosettskåler som er noe kortere enn standard – såkalte kompaktskåler, råder Martine.

Dusjdører for skrått tak

Foto: Bademiljø

2. Tenk bruk – velg praktisk og med gode oppbevaringsløsninger

Badet er et sted hvor vi oppbevarer mange små ting – fra tannkoster og babybleier til kremer og håndklær. Det er også et rom hvor vi gjerne er flere samtidig, spesielt på travle hverdagsmorgener. Badet er med andre ord et rom hvor du bør ha funksjonelle løsninger, rikelig med oppbevaringsplass og et godt system. Martine har noen tips til hvordan du kan oppnå dette:

– Når du skal velge baderomsinnredning, kan det være greit å vite at selve servantskapet kan leveres i ulike høyder. Har du behov for oppbevaringsplass til for eksempel håndklær, bør du velge et skap som er høyt, slik at du får mer plass i den nederste skuffen. Det finnes mange smarte skuffeinnredninger som hjelper deg å holde orden. Har du behov for stikkontakt, er det greit å vite at mange leverandører har dette som tilvalg i skuffen, slik at du får den lett tilgjengelig og skjult. Er dere flere som bruker badet samtidig, kan det være lurt å velge en dobbel servant.

Detaljbilder fra baderom

Foto: Bademiljø

3. Tenk langsiktig i planleggingen

Som med resten av boligen, er det lurt å tenke fremtidsrettet når du skal planlegge badet. Martine anbefaler å velge løsninger som vil fungere godt i dag, og som med små tilpasninger vil fungere like godt i fremtiden:

– Når du skal renovere eller bygge nytt bad, er det smart å legge strøm frem til sisternen for vegghengt klosettskål. Da har du mulighet til å montere en smart vifte med et integrert kullfilter som fjerner all vond lukt på badet. Hvis du nå eller senere vil montere et spyleklosett, har du allerede strømtilgang lett tilgjengelig.

Vegghengt toalett

Vegghengt toalett eller dusjtoalett er moderne og funksjonelle løsninger for baderommet. Foto: Comfort.

4. Unngå løsninger som er til irritasjon i det daglige

Et bad skal ikke bare være fint å se på og ha smarte løsninger; det skal også være godt å bruke. Det finnes mange små grep du kan ta for å unngå små irritasjonsmomenter i hverdagen:

– Et «vanlig» sluk i dusjen plasseres ofte slik at du tråkker på sluket hver gang du dusjer. Da er det kjekt å vite at det finnes mange fine slukvarianter som settes inntil veggen, så de ikke er til hinder for deg ved dusjing, tipser Martine.

Sluk inntil vegg

Med sluk montert inntil veggen, slipper du å tråkke på den når du dusjer. Foto: Comfort.

5. Få råd fra en profesjonell

Badet er et av boligens mest kostbare rom, så her kan det være verdt det å legge noen ekstra kroner i profesjonell rådgivning og planleggingshjelp. En baderomsdesigner hjelper deg å utnytte arealet best mulig, og kan hjelpe deg å velge løsninger som både er funksjonelle, flotte og fremtidsrettede.

– Ta kontakt med en baderomsdesigner som hjelper deg med tips og råd, tegner og planløser ditt nye baderom. De jobber med bad hver dag og er oppdatert på de nyeste løsningene, råder Martine.

Baderom levert av Nordbohus Romerike

Moderne bad i bolig levert av Nordbohus Romerike.

Ønsker du flere råd til ditt boligprosjekt?

Vi i Nordbohus har hjulpet tusenvis av kunder med å bygge bad og boliger generelt. Vi er opptatt av å ikke bare utføre det praktiske arbeidet, men også å være en god sparringspartner og rådgiver for deg gjennom hele prosessen.

Finn din nærmeste forhandler

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.