Hopp til hovedinnhold
Lys stue med store vinduer

Er ikke alle boliger arkitekttegnet?

I Nordbohus er vi tilstede på sosiale medier, og der får vi meget fin kontakt med mange som er interessert i bolig. I et av våre innlegg skrev vi om arkitekttegnet bolig, og da fikk vi berettiget respons fra en av våre følgere; Er ikke alle boliger tegnet av arkitekter?

Svaret er nei. Alle boliger vi bygger er tegnet av arkitekter, og erfarne ingeniører, og noen er tegnet av våre kunder. Med begrepet "Arkitekttegnet bolig" menes at boligen er designet for en spesifikk tomt og spesifikk kunde. Det kan være at et kunde har helt spesifikke ønsker om å la boligen skli nærmest ubemerket inn i vegetasjonen, og bli en naturlig del av området, som om den alltid hadde vært der. Andre vil at boligen skal vises som et fyrtårn og andre vil ha en futuristisk design. Det er mange ulike ønsker, men felles for dem alle er at boligen tegnes for en bestemt tomt, og intensjonen er å skape noe som passer akkurat der, til akkurat den aktuelle kunden.

I tillegg til denne muligheten har vi vår huskatalog som inneholder 40 hus. Disse er designet med tanke på en tenkt tomt, og en fremtidig kunde. Mange finner at hus fra vår katalog passer perfekt på tomten, vi har nemlig lang erfaring i slik design, mens andre ønsker en spesialtilpasning. Det kaller vi altså "Arkitekttegnet bolig".

På bildet ser vi stuen i eneboligen Komplett. Huset er tegnet av vår egen arkitekt Else Dahlseng, og er således arkitekttegnet, men i ordets rette forstand er ikke dette en arkitekttegnet bolig når den bygges. Da måtte den være tegnet for den spesifikke tomten den bygges på.

En vanlig misforståelse er at Nordbohus kun leverer boliger fra sin innholdsrike katalog. Det stemmer selvsagt ikke. På nordbohus.no har vi en egen produktkategori som heter Arkitekttegnet bolig. Der kan du lese mer om prosessen, og se bilder fra noen av våre kunder. Kanskje vi designer noe for deg en dag?

Felles for alle kategoriene i Nordbohus er at boligene er bygd for å vare. Det kan vi si fordi vi har fått stempelet Teknisk Godkjenning fra Sintef Byggforsk.

Relaterte artikler