Hopp til hovedinnhold
Sort kjøkken med integrerte hvitevarer

Rommene og boligtrendene en ny generasjon husbyggere elsker

I dag er folk svært bevisste på hva de ønsker når de skal bygge hus. Få med deg hva som er populære planløsninger og trender – og bli inspirert til å finne huset som passer deg.

– I dagens digitale verden kan du finne et hav av inspirasjon og informasjon med et klikk, sier boligselger Karen Elise Huus i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

Boligselger Karen Elise Huus i Nordbohus.

Boligselger Karen Elise Huus i Nordbohus.

Hun har mange års erfaring som boligselger. Karen Elise har derfor god peiling på hva folk flest etterspør når de skal bygge hus og hvordan dette har endret seg over tid. Hun ser i dag at kundene ønsker boliger som er funksjonelle og lett å vedlikeholde.

Husene skal være enkle å bo i. Kundens egeninnsats, som var vanlig for noen år siden, er så å si helt borte. Årsaken er nok at folk har travle liv og kanskje ikke helt kompetansen som var mer vanlig å ha før, sier Karen Elise.
Funkishus med garasje

Funkisboliger som gir minimalt behov for vedlikehold har blitt en ettertraktet boligtype.

Populære og moderne boligløsninger

Nordmenn flest bor i eneboliger – 2,9 millioner personer gjør det. Videre bor 1,1 millioner husholdninger i boligblokk, 657 000 bor i rekkehus, kjedehus og andre småhus og 526 000 i tomannsboliger, ifølge SSBs tall for 2023.

Tradisjonelt sett har nordmenn bodd mer romslig sammenlignet med andre land i Europa. Men hvordan vi ønsker at rom og planløsninger skal være inne, har endret seg over generasjonene.

– Mange av dagens boligkjøpere har vokst opp i 70-tallshus med små soverom og litt bortgjemte små kjøkken og ønsker derfor å bygge så stort som mulig. De vil ha god størrelse på rommene og barnerommene, åpne løsninger og hus hvor du kan være sosial, men samtidig trekke deg tilbake i, sier Karen Elise.

Lys stue med saltak og store vinduer

Åpent, lyst, luftig og godt med plass. Slike planløsninger ønsker dagens generasjon av boligbyggere.

Favorittrommene «alle» vil ha

Hun sier at en typisk familie vil ha et soverom til hver person i husholdningen, samt gjesterom/kontor.

Mange vil ha egen tv-stue til barna, og selv en «voksenavdeling» hvor det er walk-in-garderobe i tilknytning til soverom. Og gjerne også eget bad, sier Karen Elise.

Kjøkkenet er en annen del av boligen som boligkjøpere er svært opptatt av.

Folk ønsker å legge penger i eksklusive kjøkken, det er tross alt det rommet familien tilbringer mest tid i. Så vi lar kundene alltid få tegne både løsning og velge kjøkkentype selv – det er lurt å få gjort tidlig i prosessen, slik at vann, ventilator og stikkontakter blir prosjektert riktig, sier Karen Elise.
Sort kjøkken med integrerte hvitevarer

Kjøkkenet ønsker mange å legge mye penger i, ettersom det er et sted vi bruker mye tid.

Utleiedel tar ned boligutgiftene

Egen utleiedel er noe mange spør etter. Når du bor i og disponerer minst halvparten av boligen selv kan du få skattefrie inntekter om du leier ut.

Flere av Nordbohus sine mest populære husmodeller er nå oppdatert med egen utleiedel, som har blitt en smart og integrert del av huset. Dermed «mister» du ikke plass.

– For selv om kostnadene på bygging har gått betydelig opp de siste fire årene, ønsker ikke kundene at utleie skal gå på bekostning av størrelse på boligen, sier Karen Elise.

Se utvalget av hus med utleiedel – både tradisjonelle og moderne boliger

Boligtrender vi elsker hjemme

Folk er villige til å strekke seg langt for å et hjem de trives i. Boligselger Karen Elise Huus synes det er spennende at folk har blitt mer lekne i fargevalgene.

Det er svært sjelden at vi leverer en helt hvit bolig nå, hvor både vegger og tak er hvite. Folk er flinke til å bruke farger og fargesette hjemmene sine, og takene males gjerne i samme farge som veggene, forteller hun.

Svarte detaljer i innredning og interiør er fortsatt populært. Det svartfargede kan gå igjen både på bad, på det elektriske anlegget og i andre detaljer i boligen.

Gulv og naturmaterialer er to elementer som gir boligen et estetisk løft. Her ser Karen Elise Huus en klar trend:

«Alle» skal ha 1-stavs eikeparkett eller 1-stavs laminat. Sistnevnte ser vi mer og mer av, da folk vil ha det holdbart, lettvint og vedlikeholdsvennlig. Vi leverer også en del finer-plater eller panel på vegg.
Soverom med sort vindu og duse farger på gulv og vegg

1-stavs parkett vil du finne i de fleste av dagens nye boliger. En annen trend er å male vegger og tak i samme farge.

Når du velger Nordbohus, kan du tilpasse husmodellen du velger etter deres ønsker og behov. De fleste av våre boliger har fire soverom, egen tv-stue og åpen kjøkken-stue-løsning. Kontakt oss for å se valgmulighetene dine, så finner vi den perfekte boligen for deg.

Populære boligløsninger i dag

  • Store rom og barnerom
  • «Voksenavdeling» med walk-in og eget bad
  • Egen TV-stue til barna
  • Åpen kjøkken-stue-løsning

Relaterte artikler

Bygge hus i 2024

Bygge hus i 2024

Blir 2024 året du endelig setter i gang prosjektet med å bygge ditt nye drømmehus? Enten du ønsker å bygge en stor familiebolig, en kompakt og miljøvennlig bolig, eller en bolig med alle viktige funksjoner på ett plan, er vi her for å hjelpe deg.

Kallevig funkisbolig

Hva koster det å bygge hus?

Lurer du på hva det egentlig koster å bygge et helt nytt hus? Totalsummen for å bygge et hus avhenger av flere ulike faktorer. Vi er opptatt av å gi deg som kunde et mest mulig realistisk prisbilde, da pris naturlig nok er en helt avgjørende faktor for de fleste.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.