Bilde av fornøyd par i arkitekttegnet enebolig

Nina, Hans Jørgen og arkitekten skapte drømmehuset

Nina og Hans Jørgen bor i arkitekttegnet enebolig, og vi har tatt en prat med dem vedrørende samarbeidet med arkitekten og tilfredsheten med boligen. 

Arkitekt: Rita Einevoll, master i arkitektur, NORDBOHUS AS

Hvilke egenskaper ønsket dere å få inn i huset før dere startet?

Det var viktig for oss å ha eget bad til soverommet og walk in-closet. Vi ønsket walk in-closet i tilknytning til gangen også. Egen inngang til vaskerom fra utsiden var et krav. Vi ønsket oss en mest mulig vedlikeholdsfri bolig. Vi var opptatt av takhøyde og store vinduer mot utsikten. Mye bodplass og dobbel garasje stod også høyt på ønskelisten.

Hvilke egenskaper har dere fått i huset, som dere ikke hadde tenkt på forhånd?

Vi ble overrasket over hvor bra soveromsfløyen ble. Den er som en hotell suite. Så utrolig deilig med eget bad og walk in-closet, og i tillegg fikk vi en balkong og store glassflater ut mot utsikten. Vi fikk et takvindu over trapperommet. Det gjør noe med hele følelsen når du går opp i andre etasje. Vi ble kjempefornøyd når vi fikk se dette for første gang.

IMG_9584-Edit.jpg
Takvinduet over trapperommet bringer dagslys inn. -Det gjør noe med hele følelsen når du går opp i andre etasje, sier kundene.

Hva er dere mest fornøyd med i huset?

I tillegg til soverommet er vi svært fornøyd med kjøkkenet, som er åpent inn mot stuen. Og så utsikten da selvsagt. Det er som et nytt maleri i stuen og kjøkkenet ettersom været og årstidene forandrer seg. Takhøyden og de store vinduene gjør at lyset flommer inn. Vi blir glade av det.

Loftstuen er et pluss da vi har barn som har en del besøk. Den blir mye brukt. Vi er også svært fornøyd med de fine uteplassene og hvordan de er plassert i forhold til kjøkkenet, sol og utsikt. Vi har to bi-leiligheter i sokkeletasjen og vi er svært fornøyd med at de er helt separat fra oss. Vi setter stor pris på at vi beholder våre private uterom svært skjermet, og at leietakerne også har fine utearealer og får glede av den fine utsikten.

IMG_9613.jpg
Spisestuen i tilknytning til kjøkkenet er en favoritt for familien. Det kan vi lett forstå. Herlig lys, og herlig utsikt!

Hva ville dere gjort annerledes om dere skulle gjort det igjen?

Da ville vi forsøkt å få til et enda større vaskerom. Vi skulle ha valgt skyvedør i stedet for balkongdør på soverommet. Da ville det være enklere å solskjerme samtidig som det gir mer fleksible åpningsmuligheter.

Hvordan kunne arkitektur-prosessen vært bedre?

Vi hadde en veldig fin prosess med arkitekten. Hun var åpen for alle våre innspill og vi følte vi fikk til gode diskusjoner. Hun var opptatt av at vi skulle få til de løsningene vi ønsket oss. Samtidig utfordret hun oss på ting vi ikke hadde tenkt, eller når vi kom med ønsker som kanskje ikke var så smart.

IMG_9540-Edit.jpg
Nina og Hans Jørgen ser tilbake på prosessen med glede. 

Hva er deres 5 beste tips til andre som skal bygge arkitekttegnet bolig?

  • Velg egen soveromsavdeling.
  • Planlegg med ekstra stue/oppholdsrom for barna
  • Tenk på tekniske detaljer og smarthus systemer fra starten, slik at løsningene blir integrert (eks. solskjerming, sentralstøvsuger, el-styring)
  • Tør å være litt modig når du velger interiørdetaljer
  • Om du har utleiedel, tenk på at de skal være mest mulig skjermet fra din inngang og utearealer


Skrevet av Tarjei Garsjø, HVABEHAGER

Alle foto: Vibeke Støbakk Myren

Les mer om arkitekttegnet bolig 

Finn forhandler