Bilde av arkitektene i Nordbohus

Arkitektene: Skal være enkelt å være kunde hos oss

Vi har flotte hus i vår katalog, men bygger gjerne et spesialdesignet hus med utgangspunkt i dine ønsker. Spesialdesignede hus kan man selvsagt få hos alle arkitektmiljøer, men den store forskjellen er at vi bygger huset i tillegg. Det er en stor fordel.

Aller helst ønsker våre arkitekter å møte deg på tomten der huset skal bygges, før selve tegnearbeidet starter. Dermed får de et enda bedre utgangspunkt for å tilpasse huset til terrenget, omgivelsene, lokale lysforhold og så videre. Samtidig skapes det verdifull forståelse mellom deg og arkitekten, som er svært nyttig for den videre prosessen.
 
Når du har godkjent tegningene, setter vi i gang med det praktiske arbeidet. Og da kan det være greit å vite at vi er den eneste boligleverandøren hittil som har fått hele byggesystemet teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk. I dette ligger det blant annet at vi har rutiner og systemer som sikrer at hele byggeprosessen går som planlagt.

–Hos oss skal det være enkelt å være kunde. Vi veileder kunden til den rette løsningen, basert på kundens behov, smak og ønsker, sier Rita Einevoll som er avdelingsleder for Arkitekt- og arealplanavdelingen i Nordbohus. Hun får umiddelbart støtte fra sine kollegaer. –Vi er veldig bevisst vårt ansvar, og vår jobb er å visualisere det som passer kunden, og uttrykke det som er ideelt for kundens behov og stedet. For å lykkes med det ønsker vi å bli kjent med kunden, og drømmen som ligger til grunn for ønsket om ny bolig, sier Karin Remmen og Else Dahlseng.

Billigere med arkitekttegnet bolig?

Mytene vil ha det til at arkitektegnet hus blir dyrere enn kataloghus. Dette stemmer ikke nødvendigvis. –Vi kan tilpasse boligbehovene til et redusert og effektivt areal. Således kan vi få til en redusert byggekostnad fordi vi gjør de riktige valgene, på den aktuelle tomten, sier Nordbohus-arkitektene.  Og spørsmål om tomten gir vann på mølla hos denne gjengen. – Vi har sett så mange gode eksempler på flott samspill mellom hus og tomt, og vet derfor hvor viktig det er. Mange vil ønske å bygge på den største steinen, eller sprenge den vekk, men ideellt sett ville jeg bygd inntil denne steinen. Et fint hus ved en flott stein, eller et flott berg! Det er jo huset og tomten sammen som blir ditt nye hjem, sier Else Dahlseng. 

Les mer om mulighetene for arkitekttegnet bolig

06.09.2016
Skrevet av Stian R. Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef Nordbohus AS

Finn forhandler