World Cup i Japan - Seier til Vilde Nilsen, tredjeplass til Birgit Skarstein

De norske utøverne i Para Langrenn Elite er på plass i Japan 16. og 17. mars for sesongens siste World Cup-renn. Det er stor spenning i de fleste øvelser, foruten kvinner stående. Der hadde Vilde Nilsen gullet i lomma allerede før start i natt norsk tid, men gikk som om hun hadde stjålet skiene og feide inn til førsteplass med stor margin.

Vilde Nilsen er ustoppelig – tok sin niende verdenscupseier for sesongen

Verdenscupen er avgjort, men det stopper ikke Vilde Nilsen som tok en ny, klar seier under verdenscupavslutningen i Sapporo på «nattens» 7,5 km fri. -Jeg hadde ekstremt gode ski i dag, et av mine eldste par, som det er lenge siden jeg har gått på, sier en glad og fornøyd Vilde Nilsen. - Selv om jeg var «inn i bobla nervøs og sulten før start» gikk det jo veldig bra, sier Vilde lettet og skal gjøre alt for å følge opp på morgendagens 2,5 km klassisk.

Vilde hadde god kontroll på første runde og sekunderingen som viste at hun bare økte på konkurrentene. -Det var deilig å komme på siste runde og høre at jeg var 46 sekunder foran, sier hun.

Vilde%20jubler%20over%20nok%20en%20WC-seier.jpg
Her jubler Vilde Nilsen enda en gang for 1. plass i denne fantastiske sesongen. 

Skarstein leder verdenscupen med minst mulig margin før siste konkurranse

-Jeg er veldig fornøyd med 3. plass på «nattens» 5km etter litt feilnavigering inn mot mål, sier en alltid smilende Birgit Skarstein. -Det ble dessverre oppdaget først under løpet at merking til målgang var utydelig, sier hovedleder for Skiforbundet Paralangrenn Elite i Japan, Magnus Evenby. -Da endring ble gjort var Birgit allerede inne på stadion og tapte dessverre litt på dette. Med dagens løse og krevende forhold gikk Birgit et godt renn og ble belønnet med en strålende 3. plass.

Foran morgensdagens 2,5 km leder Skarstein fortsatt verdenscupen sammenlagt med 10 poeng på Oksana Masters og må vinne for å ta hjem trofeet.

Birgit%20l%C3%B8ypa%201_web.jpg
Birgit Skarstein på vei inn til en fin tredjeplass. Hun leder fortsatt i sammendraget, men skal hun holde unna for Oksana Masters så er det kun 1. plass som gjelder i morgendagens 2,5 km. Det skal holde hardt fordi Masters har vært meget frisk i sesongavslutningen, og hadde et meget bra VM i Canada. Spennende!

Eirik Bye har 16 poeng opp til andreplass sammenlagt

Eirik Bye med ledsager Ole-Martin Lid gikk inn til en sterk 4. plass på 10 km fri. -Jeg gikk jevnt ut med høy fart i lett terreng og jobbet bra i de tyngre partiene, sier Eirik Bye. – Deretter fikk jeg heng på Brian McKeever, som vant løpet, og fikk opp litt fart. Fjerdeplass er helt greit med tanke på sammendraget i verdenscupen, sier Eirik Bye hvor han nå ligger på 3. plass foran siste konkurranse. Det er 16 poeng opp, så det er fullt mulig å kunne kapre sølvplassen med et godt løp på morgendagens 5 km klassisk.

Eirik%20Bye%20og%20ledsager%20Ole-Martin%20Lid_web_0.jpg
Eirik Bye, til venstre, sammen med ledsager Ole-Martin Lid. Eirik fikk en fin 4. plass på 10 km fri for svaksynte, og har los på sølvplassen sammenlagt før siste øvelse på søndag natt norsk tid. 

Håkon Olsrud gikk i klassen stående menn 10 km fri inn til en 5. plass med en kropp som ikke spilte helt på lag, så det ble dessverre en tung dag i løypa for Håkon.

H%C3%A5kon%20Olsrud_web_0.jpg
Håkon Grønsveen Olsrud etter målpassering på 10 km. fri.

 

Resultatoppsummering:

7,5 km fri Kvinner stående
1 Vilde Nilsen, NOR 20:41,5
2. Natalie Wilkie, CAN 21:24,3
3. Yuliia Batenkova-Bauman, UKR 21:45,7

Resultater 5km Kvinner sittende
1.Oksana Masters, USA 17:09,8
2.Kendall Gretsch, USA  17:42,3
3.Birgit Skarstein, NOR 18:00,9

10 km fri Menn synshemmede
1. Brian McKeever, CAN 24:24,3
2. Dmytro Suiarko, UKR 24:56,9
3. Irasolav Reshetynskyi, UKR 25:03,8
4. Eirik Bye, 25:27,3

10 km fri Menn stående
1. Taiki Kawayoke, JPN 24:39,1

2. Witold Skupien, POL 24:50,9
3. Benjamin Daviet, FRA 25:29,7

Nordmenn:
5. Håkon Olsrud, 26:09,0

Tekst: Pressemelding fra Norges Skiforbund
Ingress-tekst, publisering og bearbeiding: Stian Moursund, Nordbohus AS
Foto: Hilde Gjelsvik

Finn forhandler