Lys og moderne stue med store vinduer, brun skinnsofa og fyr i peisen

Et boligmarked i endring

Daglig leder i Nordbohus Wari Hus, Arve Wroldsen, og kjededirektør i Nordbohus, Astrid Hovsten, forteller om trendene vi ser i boligmarkedet og hvordan vi skal møte disse i 2023.

Det visuelle sluttresultatet blir stadig viktigere

Det er lenge siden et hus bare betydde fire vegger og et tak over hodet for oss nordmenn. Hjemmet vårt er det stedet vi tilbringer over halvparten og stadig mer av tiden vår – også når vi er på jobb. I en ny undersøkelse oppga hele 70% av respondentene at de ønsket å ha hjemmekontor én eller flere dager i uken. Denne endringen i hvordan vi bruker boligen vår har ført til at vi er opptatt av helt andre ting når vi bygger bolig i dag enn vi var for bare få år siden.

Hjemmekontor i bolig bygget av Nordbohus
Luftig hjemmekontor i eneboligen Kvadrat, levert for en kunde i Måløy.

Les også: La hjemmekontoret bli en naturlig del av boligen

 

Kundene ønsker spesifikke løsninger

Jo mer tid vi tilbringer hjemme, jo høyere krav stiller vi til funksjonalitet og estetikk. Det skal være praktisk og komfortabelt å bo i et hus, men det skal også være pent å se på og inspirerende å oppholde seg i. Hjemmet vårt skal være noe vi er stolte av å vise frem til venner og familie.

- Våre kunder blir stadig mer opptatt av nøyaktighet og det visuelle sluttresultatet. Mange finner inspirasjon til lekre løsninger på Instagram og Pinterest. Utfordringen kan være at løsningene er tidkrevende og kostbare, men også noen ganger i strid med vårt lovverk når det går på bekostning av sikring. Det kan for eksempel være rekkverk eller trapper som ikke er i henhold til våre krav, forteller Arve Wroldsen, daglig leder i Nordbohus Wari Hus.

Vi har en sterk tro på at dine idéer, i kombinasjon med vår fagekspertise og de moderne kravene til sikkerhet i boligen, vil gi det beste resultatet.

Moderne trapp i enebolig bygd av Nordbohus
Lys og luftig trapp i en flott variant av eneboligen Kvadrat.

 

Noen trender har vært spesielt merkbare

I året som gikk så vi noen tydelige trender for hva kundene våre ønsker å ha i husene sine:

- I 2022 var det spesielt mange som ønsket spiler på vegger og tak, og som tok i bruk sterke farger i større grad. Mange ønsker nå også fliser i marmor eller som er inspirert av italiensk design, forteller Arve.

Marmorfliser på bad fra Flisekompaniet
Fliser i marmor skaper et luksuriøst og unikt uttrykk. Foto: Flisekompaniet.

 

Bygge eller ikke bygge hus – én faktor veier tyngst

Når kunden står på «vippepunktet» mellom å bygge ny bolig eller å ikke bygge ny bolig, opplever vi at det er én faktor som «vipper de over» til å velge å bygge:

 

En kunde som er i tvil om det vil lønne seg å bygge nytt, tar ofte den endelige avgjørelsen om å bygge når de innser at det ikke er ekstremt mye dyrere enn å renovere et gammelt hus. Hvis man i det hele tatt sparer noe på å fikse det gamle, er det ikke verdt alle kompromissene man må inngå, og man ender opp med noe som er nesten bra nok. Kun nytt er nytt.

 

Arve Wroldsen, daglig leder i Nordbohus Wari Hus

Når kundene skal velge hvem som skal bygge deres nye hjem, er det trygghet de er mest opptatt av. De vil vite hva de får, og de er opptatt av god kommunikasjon hele veien. I Nordbohus etterstreber vi at det skal være et minst mulig gap mellom hva kunden forventer og hva vi leverer.

Atriumhuset Samspill fra Nordbohus
Det romslige atriumhuset Samspill var vårt bestselgende ferdighus i 2022.

Les også: Lønner det seg å bygge hus nå?

 

Råd til deg som vil bygge hus i 2023

- Velg en boligleverandør med godt renommé og som har vært lenge i bransjen. Det handler om å ta det trygge valget, selv om det sjelden er den rimeligste løsningen. Det å ha en boligleverandør som følger opp også etter overtakelse og som legger yrkesstoltheten i boligen din betyr enormt mye, råder Arve.

 

Slik skal vi møte markedet i 2023

Boligmarkedet i 2022 har vært nedadgående, spesielt fra høsten og ut året. Økte renter, energipriser og matvarepriser påvirker både bedrifter og privatpersoner sin økonomi.

 

I høst har vi utviklet seks nye boliger som blir lansert i slutten av januar. Vi ser at markedet ønsker mindre boliger til lavere pris, og det har vi nå prøvd å tilpasse. Miljø er også et stort fokus hos oss i 2023. Flere av våre forhandlere er nå miljøsertifiserte, og vi jobber for at alle våre forhandlere skal være det før utgangen av året.

 

Astrid Hovsten, kjededirektør i Nordbohus

Moderne enebolig fra Nordbohus
Den moderne eneboligen Villa Lilla 2 er vårt minste ferdighus – perfekt for deg som ønsker å bygge nytt, men som ikke har behov for enormt med plass.

Les også: Hvordan senke utgiftene i boligen din

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18