Vinterhagen – ditt nye favorittrom!

Hos Nordbohus kan du individuelt tilpasse våre hus eller få huset ditt arkitekttegnet slik du vil ha det. Så hvorfor ikke bygge en vinterhage når du først er i gang?

Hvorfor ha en vinterhage?

En vinterhage gjør huset større, gir deg et ekstra bruksrom, samt forlenger hagesesongen betraktelig. Her kan du nyte å være «utendørs» gjennom alle årets årstider, så lenge du tilrettelegger for det når du bygge vinterhagen. Tenk langsiktig bruk og ta smarte avgjørelser vedrørende for eksempel varme i gulv, isolerte vegger og godt isolerte vinduer.

Les mer om vinduer og vårt samarbeid med NorDan - Les mer om vinduer og vårt samarbeid med Norgesvinduet 

Velg å isolere

Vinterhagen kan i motsetning til sommerstue brukes hele året hvis man velger å fullisolere den. En varmelampe vil hjelpe litt på temperaturen i en uisolert vinterhage, men man får best anvendelse av rommet ved å isolere det. Mange velger å installere gulvvarme og isolasjonsglass som sørger for å tette bygget, og det er nettopp dette som gjør at du kan bruke vinterhagen uansett sesong.

Les mer om isolasjon og vårt samarbeid med GLAVA

Smarte løsninger

I tillegg til å velge varme og solide glass, er også materialvalg, vindusutforming og farger viktig å tenke gjennom med tanke på å skape noe som både er spennende, fint å se på, og som sørger for at vinterhagen blir så bra som den kan bli. Tenk også over den totale planløsninger for huset ditt også, og still deg selv spørsmål som: skal vinterhagen ligge i kontakt med kjøkkenet? Ønsker jeg at det skal være et toalett i umiddelbar nærhet? Skal det være en utvidelse av stuen?

Vinterhage med skyvedører
Herlig vinterhage med skyvedører og nær tilknytning til øvrige uteplasser.

Helårshage med dyrkemuligheter

Ikke bare forlenger du «utesesongen» for deg selv og familien, du kan også holde flere typer planter i live gjennom vinteren med en vinterhage. Planter som fargerike Bouganvilla, lavt voksende palmer, eller frukttrær med appelsin og fersken er flotte skuer i en vinterhage.

En vinterhage er også et perfekt sted for en ordentlig urtehage. Glem tørket rosmarin og persille – her kan du servere friske blad rett fra kilden. Ikke bare ser det flott ut med terrakotta-potter med urter – det dufter også nydelig fra slike matplanter.

Vinterhage i rekkehus
Flott vinterhage i stilige boliger. Bygd for å vare av Nordbohus Kongsvinger. Her er vinterhagen rett utenfor stue, og blir således en naturlig utvidelse av oppholdsarealet.

Gjør det hjemmekoselig

Her i det kalde nord kan man ikke forvente alltid å forvente strålende sommerdager, ei heller tørre, hvite vintre. Vi får ofte en ting imellom, og da er det greit å ha et eget sted man kan «flykte til» når været ikke gjør seg.

Gjør det koselig i vinterhagen ved å henge opp en hammock, plassbygg en sofa, legg fram puter og heng opp lyslenker om du vil. Sett også fram duftlys, eller gå for et fargerikt akvarium. Om vinteren kan man sove under stjernene, eller bygge snølykter man kan beskue fra en varm og lun vinterhage. Det er lite som skal til for å skape en perfekt avslappingsoase.

Skrevet av Katrine Krane, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18