Gull og to bronse på siste dag i Para-VM

I går 24.02.19 var siste konkurransedag, og de norske heltene dro til med en pangavslutning! Det ble en gull og to bronse på siste dag i Para-VM. Birgit Skarstein omtalte Para-laget som en bortgjemt skatt da nyheten om sponsoravtalen med Nordbohus ble avslørt. Nå skinner det i stjernestøv av de norske landslagsutøverne som har hatt eventyrlige resultater i VM-2019 i Canada.

Vilde Nilsen gjør det igjen, gull!

Etter siste konkurransedag drar Vilde Nilsen hjem med fire gullmedaljer og én bronse. Helt rått!

-Jeg var ganske spent før løpet og hadde trodd før VM startet at dette var min beste sjanse på medalje. Jeg har trent mye klassisk det siste året og hadde da ambisjoner om å gjøre det bra. Men med 3 gullmedaljer før dette her, hadde jeg ikke blitt så skuffa om det ikke gikk veien. 

Vilde Nilsen følte hun gikk bra og kontrollert de første tre rundene, men følte seg tung i de siste to. Likevel lå Nilsen rundt tretti sekunder foran Natalie Wilkie fra Canada som i dag tok andreplassen. 

vilde%203.jpg
For fjerde gang kunne Vilde Nilsen gå til toppen av pallen for å motta sitt VM-gull. Eventyrlige resultater!

Nilsen takker alle hjemme for å følge med på det hun har gjør og ser fremover mot World Cup-finalen som avsluttes i Japan. Hun skal nå satse videre frem til VM i Norge i 2021

Se video av Vilde Nilsen gå i mål til sitt fjerde VM-Gull!


Birgit Skarstein taklet utfordringene og vant VM-bronse

Birgit Skarstein som i går måtte avlyse sin deltakelse på stafetten på grunn av en vond hoste hun hadde dratt på seg i den sterke canadiske kulden, gikk svært målrettet i sitt siste løp i VM. Hun hadde kun et mål og det var pallplass. 

birgit1.jpg
Kjelken bærer tydelig preg av å ha fått juling i mesterskapet, men det hindret ikke Skarstein i å jobbe seg inn til sin andre VM-bronse. Sterkt!

I tillegg til utfordringer med luftveiene i kulden så brakk en del av kjelken før start og hun slet fortsatt med de friske kuldegradene. Til tross for det så staket hun inn til en meget sterk bronse-medalje i langdistanse-øvelsen. Hun hadde fra før en bronsemedalje på øvelsen 5 kilometer sittende.

-Det mesterskapet her har mye vært stang ut. Da jeg skulle ut i kjelken knakk enda en del, og vi bare teipet kjelke og teipet kuldemaske til lua. Men til tross for alt det, gikk det fader meg veien, forteller Skarstein med Norges største glis om munnen.

-Gratulerer med dagen avslutter Birgit intervjuet sitt og kunne ikke vært mer fornøyd med mesterskaps-avslutningen. 

birgit2.jpg
En lettet Birgit Skarstein puster ut etter at den andre bronsemedaljen var sikret.

Oksana Masters imponerte med et meget sterkt løp og vant.

Eirik Bye med drømmeavslutning på Para-VM

-Om jeg ikke hadde troa i går, hadde jeg i hvert fall ikke trua i dag, sa Eirik Bye etter sin fantastiske avslutning på sitt VM. 

Han gikk ut fra start med mål om å gå et godt løp, men hadde ikke tro på medalje. Det hele endte med en sterk tredjeplass, og faktisk var han ikke langt unna sølvet. 

-Jeg hadde planer om å kose meg i sporet, det er fantastiske forhold. Første delen av VM gikk ikke helt sånn som planen. Så tok vi gull under stafetten, og en bronse nå. Det er bare kjempegøy. 

Eirik Bye sammen med sin makker Eivind Røed i det sterke bronse-løpet.
Eirik Bye (bak) sammen med sin makker Eivind Røed i det sterke bronse-løpet.

Bye og ledsageren hans Eivind Røed lå lenge an til sølv, til svenske Zebastian Modin tok en ledelse med åtte sekunder foran de norske gutta. 

-Selv om det er surt å miste andreplassen, er bronse som gull for meg i dag. Det kunne ikke blitt mer perfekt. 

Eirik Bye jubler under premieutdelingen. Til venstre ser vi makker Eivind Røed. En sterk innsats fra de norske gutta!
Eirik Bye jubler under premieutdelingen. Til venstre ser vi makker Eivind Røed. En sterk innsats fra de norske gutta!

Thomas Oxaal og hans ledsager Ole-Martin Lid, gikk inn til en fin åttendeplass, og var fornøyd med resultatet. 

I gruppen menn stående gikk Håkon Grønsveen Olsrud inn til en sjetteplass. Johannes Birkelund til en åttende og Trygve Toskedal Larsen til en ellevte plass. 

Håkon Olsrud i sporet i sin siste distanse i VM
Håkon Grønsveen Olsrud på vei inn til en sjetteplass i øvelsen menn stående.
Trygve Toskedal Larsen og Johannes Birkelund side om side under øvelsen menn stående på Para-VM sin siste dag.
Trygve Toskedal Larsen (t.v) og Johannes Birkelund side om side under øvelsen menn stående på Para-VM sin siste dag.

Vi gratulerer alle på det norske laget med disse eventyrlige resultatene. Vi er veldig, veldig stolt sponsor. Velkommen hjem etter et enestående flott VM folkens!
 

Alle foto: Kathrine Baldisol
Tekst fra pressemelding: Norges Skiforbund

Av Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef NORDBOHUS AS

 

Finn forhandler