Stafettgull til Norge i Para-VM etter fantastisk laginnsats

Det norske laget skriker og jubler av full hals, flagget veiver i alle retninger når Eirik Bye på fjerde etappe har gått forbi Frankrike og sikret Norge VM-gull under dagens stafett i åpen klasse. Dette var det første norske stafettgullet siden Paralympics i 2006.

Se video fra innspurten til Eirik Bye, og intervju med Vilde Nilsen her:

Vi visste at vi var et sterkt lag og at vi hadde sjanser i dag, men det at vi tok gull er bare helt sjukt, sier Trygve Toskedal Larsen. 

Trygve som gikk førsteetappe fikk en kaotisk start når alle løperne kom samtidig rundt første sving. Etter litt kluss med den ukrainske løperen hadde Norge noen få meter å ta igjen til Frankrike og Polen som da hadde fått noen meters forsprang. 

stafett%207%20trrygve.jpg
Trygve Toskedal Larsen på første etappe for det norske gull-laget.

Under andre etappe tok Håkon Olsrud alle igjen og lå lenge med flere meter ned til nestemann, da han plutselig kjører ut av løypa! Olsrud kjemper seg knallhardt tilbake og opp på en sterk andreplass til veksling med Vilde Nilsen på tredje etappe. 

stafett%207%20haakon.jpg
Håkon Grønsveen Olsrud gikk friskt men var uheldig og kjørte ut av løypa. Han kom seg kjapt opp og gjorde en sterk opphenting!

-Selv om Håkon trynet så gjør han en fenomenal jobb, så vi var ikke langt bak franskmennene jeg startet. Så hadde jeg Polen i rygg hele tiden, så da tenkte jeg at det bare var å stake på alt jeg kunne, sier Vilde Nilsen som var eneste jenta på det norske laget. (Birgit Skarstein sto over grunnet problemer med luftveiene i det kalde været i Canada). Vilde Nilsen gikk sterkt for å skape et så stort forsprang som mulig til det polske laget, før hun sendte Eirik Bye og ledsager Eivind Røed på siste etappe.

stafett%207%20vilde.jpg
Vilde Nilsen, som allerede hadde to gull og en bronsje i kofferten, gikk en solid tredje etappe for Norge.
IMG_4243.JPG
Eirik Bye like bak ledsager Eivind Røed på siste etappen for Norge

Etter et knallsterkt løp kunne Eirik Bye og ledsager gå inn til mål og inn i armene på jublende lagmedlemmer. Eirik Bye på ankeretappen var helt målløs etter å ha kjempet Norge inn til stafettgull. 

IMG_4315.JPG
De norske lagmedlemmene heiet Eirik Bye og ledsager Eivind Røed inn med norsk flagg og full jubel. Etter målgang kastet de seg over Eirik og feiret Norges gull i stafett i VM!

En stund etter målpassering hadde ankermannen dette å si om forventningene før gull-løpet. -Jeg studerte startlista nøye i går og trodde vel egentlig vi hadde gode muligheter, men det til en bronsemedalje. Vi har vært bak Frankrike nå de siste åra og da jeg så jeg tok igjen franskmannen trodde jeg ikke mine egne øyne. 

Norge tok med dette sitt tredje gull i para-VM. 

- Det er kjempestort å ta gull med de jeg trener sammen med og reiser med. Vi bruker mye tid sammen, så dette smaker ekstra godt, gliser Trygve Toskedal Larsen på slutten. Trygve går som kjent stående (med protese på det ene benet) i dette VM, etter å ha vært sittende utøver i flere år. Han gikk for første gang stående i konkurranse på Beitostølen i november i 2018, og nå deltok han på det norske stafettlaget stående, og gikk til gull.

stafett%203.jpg
Det norske gull-laget sammen med sine andre kollegaer på landslaget.

Nordbohus er sponsor for Para Langrenn Elite. -Dette fantastiske laget med sine enestående historier om hardt arbeid og positivitet, inspirerer oss alle til å stå på litt ekstra. Dette er i sannhet en bortgjemt skatt som Birgit Skarstein sa da vi signerte sponsoravtalen, men med slike resultater er ikke dette laget særlig bortgjemt lengre. Nå feirer vi norsk stafettgull i VM, sier Stian Moursund, markeds- og kommunikasjonssjef i Nordbohus AS.

stafett%202.jpg
På toppen av pallen for Norge! Hvilket fantastisk landslag vi har!

Alle foto: Norges Skiforbund Para/Kathrine Baldishol
Tekst: Pressemelding fra 
Norges Skiforbund Para/Kathrine Baldishol.
Tekst: Nordbohus v/Stian Moursund

 

Finn forhandler