Byggmester med prisvinnende bilder

– Noen strikker, andre padler. Jeg har alltid fotografert, sier Olav-Inge Alfheim. Han er ikke bare Nordbohus-forhandler, men også en prisbelønnet fotograf.

– Vi trenger alle litt krydder i livet, og for meg er det fotograferingen, sier Olav-Inge Alfheim.
 
Han er daglig leder for Nordbohus-forhandleren Byggalf AS i Bodø, men har også en ganske stor «attåtgeskjeft». Han er nemlig en pasjonert og prisvinnende fotograf

– Jeg er faktisk litt lei av nordlys

Det var møbelsnekker han først utdannet seg til, men siden ble han tømrer og etter hvert også byggmester. 53-åringen startet eget tømrerfirma i 1982, og siden 2005 har han drevet Nordbohus-kontoret i Bodø. Der har han åtte-ti tømrere, blant annet sin eldste sønn, på lønningslisten.
 
For Alfheim går arbeidsdagen for det meste med til kontorarbeid og kundemøter. Men når lampene slukkes og dørene låses på kontoret, er det hobbyen som tar over. På fritiden er han helst utendørs med et kamera i hånden.
 
– I lange perioder av livet, spesielt da barna var små, ble det mest familiebilder til privat bruk. Men så oppdaget jeg digitalkameraer på begynnelsen av 2000-tallet, og da de ble så bra at de ga meg resultatene jeg ville ha, tok jeg opp fotograferingen igjen, forteller han.
 
Som fotograf med tilholdssted i Nord-Norge, tar han naturlig nok mange bilder av mektig landskap og lunefullt vær.
 
– Jeg er glad i friluftsliv. Jeg både klatrer og går mye i fjellet, og mange av bildene mine er tatt fra høye fjelltopper. Men jeg må innrømme at jeg faktisk er litt lei av nordlys, sier han spøkefullt.

Reiser verden rundt

olav-inge-paa-tur_400.jpg
FOTO: Lene Pedersen. Olav Inge Alfheim i ferd med å bestige Hamarøyskaftet i Nordland.

Alfheim meldte seg inn i den lokale fotoklubben i Bodø i 2005. Han var leder i klubben i seks år, og har også vært styremedlem for Norsk selskap for fotografi i to år. Nå har han ansvar for to internasjonale fotokonkurranser i Bodø: Arctic Exhibition og Lofoten Exhibiton.
 
– Jeg har fotovenner over hele verden, fra Singapore via Frankrike til De forente arabiske emirater, kan han fortelle.  

Selv har Alfheim fått mange premier og vunnet flere konkurranser med bildene side, både nasjonalt og internasjonalt. Han har også utmerkelser fra Photographic Society of America (PSA), The Royal Photographic Society (RPS), og Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP).
 
I sistnevnte er han også godkjent som dommer, og reiser en del rundt i forbindelse med konkurranser. Alfheim er en allsidig fotograf som like gjerne tar bilder av folkelivet i Paris’ gater som av nordlandsk natur.
 
– Jeg er et øyeblikksmenneske, og som fotograf jakter jeg på øyeblikk som begeistrer og skaper en følelse i meg, uansett hvor der er, forklarer han.

Et blikk for vakre hjem

Fotograferingen gir Alfheim et godt øye for hva som ser bra ut og ikke, og det har han nytte av i jobben som Nordbohus-forhandler.
 
– Jeg ser lett hvordan ting henger sammen rent stilmessig i et hjem. Jeg er opptatt av trender, og leser mange tidsskrifter og magasiner om det. Det gjør meg nok til en verdifull samarbeidspartner for kundene, sier han.
 
Fotografen er godt kjent i lokalmiljøet, og har hatt utstillinger, laget kalendere og gitt ut bok. Foto blir ofte et tema på jobben, og han blir rett som det er spurt om å ta bilder for kundene til Nordbohus Byggalf AS.

– En av kundene jeg jobber med nå, ønsker seg et stort panoramabilde fra tomten til det nye huset sitt i innflyttningsgave. Vi får se om vi ikke får til det, smiler Alfheim.

Olav-Inge om hverdagslykke:

Det er den totale stillhet ute i naturen med en fjelltopp og sola som går opp - og et kamera. Å se det enorme skaperverket som brer seg ut og bare er der. Det trenger ikke være et mirakel, hverdagslykke er ofte de helt enkle ting.

Se flere av Olav Inge sine bilder på https://olav-inge.smugmug.com

22.08.2016
Skrevet av Hvabehager

Finn forhandler