Nordbohus er Norges tredje største boligbygger

Tallene for Norges totale boligbygging i 2018 ble presentert i dag. Det ble igangsatt totalt 29.496 boliger i 2018, og som alltid er det knyttet stor spenning til hvem som befinner seg på TOPP10-listen.

OBOS er, som i 2017, Norges største boligbygger med 1640 boenheter. Dette inkluderer Block Watne sine tall (kjøpt opp av OBOS). På andreplass med 1227 boenheter har vi Systemhus, og de avanserer fra en tredjeplass i 2017. På tredjeplass finner vi Nordbohus. Vi avanserer kraftig fra vår sjetteplass i 2017 og er nå på pallen igjen, der vi hører hjemme.

Nordbohus endte til slutt på 1178 boenheter i 2018, en fin økning fra 2017-tallene som viste 945 boenheter. Vi er kun 49 boenheter bak Systemhus på andreplassen, og 178 boenheter foran Mesterhus på fjerdeplass med 1000 boenheter. Etter det vi kan se er det er første gang Nordbohus er foran Mesterhus på denne statistikken. Gledelig også å registrere at vi er forbi vår gode konkurrent Norgeshus, som slo oss på målstreken i 2017.

Tallene for JM Norge er ikke publisert. I fjor ble disse offisielle etter deres resultatfremleggelse 1. februar.

De største forhandlerne i Nordbohus-kjeden

De tre største i Nordbohus-kjeden er Snekkerkompaniet med 114 igangsatte boenheter. Heimdal Sag Gruppen med 111 igangsatte boenheter. Nordbohus B. Telle Trearbeid med 85 igangsatte boenheter. I tillegg til disse tre største er det mer enn 50 andre Nordbohus-forhandlere som har bidratt til at Nordbohus nå er på pallen over Norges største boligbyggere. Det er vi stolte av.

topp10%202018.jpg
Denne listen viser de 10 største boligbyggerne i Norge. Nordbohus er på en fin tredjeplass.

Dette bygger vi

Nordbohus som merkevare er veldig godt kjent for eneboligbygging. Det mange ikke vet er at vi bygger mye mer av andre typer bolig. Hvis vi prosentvis fordeler våre 1178 igangsatte boenheter i 2018 så får vi denne fordelingen:

Eneboliger: 26%
(6% på våre egne boligprosjekter og 20% for kunder på kundenes tomter)

Småhus: 33%
(kjedede boliger, rekkehus, tomannsboliger og firemannsboliger)

Leiligheter: 41%
(boliger i bygg som er større enn firemannsbolig)

Ta en titt på noen av de mange boligene som er til salgs for tiden. Noen er innflyttingsklare, og på noen kan du få påvirke både utseende og innhold før vi starter byggingen

Mange aktører i et hett marked

Syv av de ti på lista er boligkjeder som består av frittstående byggefirma med felles merkevare og profil, slik som Nordbohus. Den store forskjellen på de øvrige er at i Nordbohus er forhandlerne i tillegg eiere av kjeden. Der er vi ganske unike i på denne listen. I motsetning til mange andre land, domineres ikke det norske boligmarkedet av noen få store aktører. Det er mange boligprodusenter som konkurrerer om markedsandelene og det er jevnt mellom flere på lista.

Tøff konkurranse mellom mange aktører er en fordel for kundene

Vi tror markedsbildet i det norske nybygg-boligmarkedet er en fordel for kundene, og bidrar til et mer differensiert tilbud. Dersom det kun hadde vært noen få store aktører så hadde det kanskje vært mindre kreativitet og innovasjon? I Nordbohus er vi nødt til å konkurrere hardt hver eneste dag for å hevde oss opp mot mange gode konkurrenter. Det er mange som ønsker å bygge din neste bolig. Vår metode hittil er enkel. Høy kvalitet, friske innovasjoner og et mål om å ha de mest fornøyde kundene. Så langt har det fungert godt, og vi jubler for en fin tredjeplass over Norges største i 2018.

Tusen takk til alle som har bidratt til de fine resultatene i 2018. Tusen takk til alle som har solgt bolig. Takk til alle som har bygd bolig. Takk til alle som har tegnet bolig. Takk til alle som har samarbeidet med oss. Takk til alle som har bidratt. Og sist men ikke minst, tusen hjertelig takk til alle som har vist oss den store tillit og kjøpt bolig av oss.

Vi er på pallen igjen! Heia NORGE - Heia NORDBOHUS :-) 


Nordbohus er medlem i Boligprodusentenes forening. På deres hjemmesider kan du lese og laste ned mer detaljert informasjon om tallene for det norske boligmarkedet

 

Skrevet av Stian Moursund 
Markeds- og kommunikasjonssjef NORDBOHUS AS

Finn forhandler