Moderne kjøkken i brunt tre med stor kjøkkenøy

Dette bør du tenke på når du skal velge kjøkken

Når du bygger hus med Nordbohus, har du alltid muligheten til å sette ditt eget preg på de ulike rommene. Noen foretrekker standardløsningene kataloghusene kommer med, mens andre ser stor verdi i å få tegnet et kjøkken spesielt for deres behov. Interiørarkitekt i Sigdal, Sofie Wærstad Jørgensen, deler sine beste tips når du skal velge nytt kjøkken.

 

Tidløst og tilpasset din bruk

 

Når du skal begi deg ut på prosjekt «nytt kjøkken», er det viktig å tenke godt igjennom hva som er viktig for deg i bruken av kjøkkenet. Vil kjøkkenet i all hovedsak være et sted hvor du lager mat, eller skal kjøkkenet også være en sosial sone for familie og gjester? Er det viktig for deg at mange kan være på kjøkkenet samtidig, eller ønsker du bare en liten kjøkkenkrok med det aller mest nødvendige? Er du opptatt av fancy funksjoner, som integrert kaffemaskin og kokende vann i springen?

Jo flere spørsmål du stiller deg selv før første møte med kjøkkenleverandøren, jo bedre vil sannsynligvis resultatet bli, ifølge Sofie Wærstad Jørgensen, interiørarkitekt i Sigdal.

 

 

Når det kommer til det estetiske, er det viktig å velge noe man selv virkelig liker, uavhengig av trendbildet. Husk at du skal ha dette kjøkkenet i mange år, og trendene forandrer seg fort. Velger du noe personlig, får du et tidløst resultat.

 

Sofie Wærstad Jørgensen, avdelingsleder og interiørarkitekt i Studio Sigdal Lørenskog

Krystallvase med fargerike blomster på kjøkkenbenk i marmor
Foto: Sigdal

 

Funksjon først, deretter estetikk

 

- For å finne en planløsning som fungerer godt, er det viktig å avdekke om du har mulighet til å for eksempel flytte vegger eller tette igjen dører, og om du er bundet til plassering av vann, avløp og ventilasjon.

Bygger du en kundetilpasset eller arkitekttegnet enebolig med Nordbohus, har du muligheten til å tilrettelegge for kjøkkenet du ønsker i svært stor grad.

Sofie understreker viktigheten av å finne en løsning som gir god arbeidsflyt, hvor vask, ovn og kjøleskap plasseres i nærheten av hverandre, med god benkeplass imellom.

 

 

Til syvende og sist er det det praktiske som er viktigst, og ikke det estetiske. Tenk gjerne over hvor mange som bruker kjøkkenet, hvor mye mat du lager, om du har behov for en kjøkkenøy, om det også skal brukes til spising og middagsselskap og lignende. Tenk over hva som fungerer godt på kjøkkenet du har i dag, og hva som ikke fungerer like så godt.

 

Sofie Wærstad Jørgensen, avdelingsleder og interiørarkitekt i Studio Sigdal Lørenskog

Moderne kjøkken fra Sigdal
Foto: Sigdal

 

IKEA-kjøkken eller Sigdal-kjøkken?

 

Ettersom kjøkkenet er ett av husets mest kostbare rom, vil nok mange jakte på løsninger som gjør totalprisen mer tålelig. Men er det dermed sagt at du bør gå for et IKEA-kjøkken?

Den største fordelen med et IKEA-kjøkken er at du kan få et helt kurant kjøkken av grei kvalitet til en lavere pris. For mange vil dette være mer enn bra nok.

Den største fordelen med å velge et mer kostbart møbelkjøkken fra for eksempel Sigdal, er at du får et skreddersydd og unikt kjøkken som er av høyere kvalitet og som tåler mer bruk.

Her handler det rett og slett om hvordan du har tenkt å bruke kjøkkenet, hvilket budsjett du har, hva du ønsker å prioritere, og generelt hva som er viktig for deg. Er du opptatt av å ta miljøvennlige valg, vil det for eksempel være mer riktig å velge et kjøkken som er lokalt produsert her i Norge, med bærekraftige materialer.

 

Brunt moderne kjøkken i tre fra Sigdal
Foto: Sigdal

 

Slik kan du få ned kostnadene for ditt nye kjøkken

 

Kjøkkenet er ett av husets mest kostbare rom, men det er også et rom som skal vare i mange år. Det er derfor viktig å ta de riktige valgene om du ønsker et godt kjøkken som vil fungere i lang tid. Er du opptatt av å få ned kostnadene for ditt nye kjøkken, finnes det likevel noen grep du kan ta:

- Det vil handle om prioriteringer når man skal få ned kostnadene på et kjøkken. Kanskje er man ekstra glad i å lage mat, og vil legge penger i gode hvitevarer med mange funksjoner, men man kan prioritere bort en dyr benkeplate.

 

Velg en rimeligere benkeplate

Når det kommer til hvitevarer og benkeplater, finnes det mange produkter i ulike prisgrupper. Her kan du med andre ord gjøre valg som påvirker totalprisen.

- Å velge en benkeplate i laminat fremfor stein er veldig kostnadsbesparende. En benkeplate kan man også bytte ut på sikt, om man vil spare til en dyrere benkeplate, tipser Sofie.

 

Benkeplate på kjøkkenøy
Foto: Sigdal

 

Oppbevaring i hyller

- Når det kommer til innredning, kan du få ned kostnadene ved å for eksempel velge færre skuffer, og heller velge skap med hyller. Du kan også velge bort de dyreste innredningene inni skapene, forteller Sofie.

Lyst og moderne kjøkken med oppbevaring i hyller
Foto: Sigdal

 

Velg fronter etter bruk

Det er også store prisforskjeller på selve frontene på kjøkkenet. Her anbefaler Sofie å se på hvordan dere bruker kjøkkenet, spesielt med hensyn til hvor mye fronten skal tåle. Dette er overflater som blir mye brukt, så det er viktig at man velger riktig front til sitt bruk.

- En småbarnsfamilie har nok et større behov for en front som tåler ekstra mye, fremfor for eksempel et eldre par som bruker kjøkkenet på en litt annen måte, legger Sofie til.

 

Moderne kjøkken i brunt tre fra Sigdal
Foto: Sigdal

 

Interiørarkitektens tips til deg som skal velge kjøkken

 

Sofie mener selve planleggingsfasen er helt avgjørende for resultatet. Jo mer forberedt du kan stille til første møte med boligleverandøren eller kjøkkentegneren, jo bedre.

 

 

Gjør deg opp noen tanker før du starter med tegningen av kjøkkenet. Tenk over hvilke behov du har, hvilket uttrykk du ønsker på kjøkkenet, hvilken tidsramme du ser for deg og hvilket budsjett du har for prosjektet. Du får god hjelp av dyktige konsulenter i en tegnetime, men stiller du forberedt vil sannsynligvis resultatet bli enda bedre. Kjøkkenet er ofte samlingspunktet i huset, så det er viktig å velge riktig kjøkken som du vil være fornøyd med år etter år. Ta mål av kjøkkenet, ta noen bilder, book en tegnetime i butikk, og la konsulenten hjelpe deg på veien mot ditt nye drømmekjøkken.

 

Sofie Wærstad Jørgensen, avdelingsleder og interiørarkitekt i Studio Sigdal Lørenskog

 

Spør oss gjerne om våre råd

 

Planlegger du å bygge nytt hus eller er du allerede i gang med et boligprosjekt? Vi i Nordbohus har hjulpet svært mange kunder med å finne den mest optimale kjøkkenløsningen for sin nye bolig. Vi har flere faste samarbeidspartnere og leverandører innenfor kjøkken, men samarbeider gjerne også med andre leverandører, dersom du har noen spesielle ønsker. Spør oss gjerne om våre anbefalinger for ditt nye kjøkken.

Finn din nærmeste forhandler

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18