Hopp til hovedinnhold

Praktiske løsninger for et komfortabelt hus

Huset du skal bo i må være komfortabelt og tilpasset livsstilen din. Mulighetene er uendelige, og vi har fått innblikk i Nordbohusambassadører Hege og Benn Peter sine beste tips for en praktisk hverdag. De har bygd en kundetilpasset utgave av eneboligen FRONT og vi har gleden av å følge dem i deres mange gode valg.

Gode flytsoner

-Hva er et praktisk hus for dere?


Et hus blir praktisk når man har god organisering, orden og gode flytsoner i huset, og når rommene er plassert hensiktsmessig i forhold til hverandre i planløsningen. På den måten bruker man mindre tid på de "kjedelige" tingene, som rydding, klesvask og renhold, og hver enkelt oppgave kan foregå så enkelt og lystbetont som mulig.

Grovt sett har vi inndelt huset med en etasje for de voksne og en for ungdommene våre og gjester. Vi har plassert alle nødvendige rom i hovedetasjen, slik at underetasjen kan brukes av ungdommene og gjestene sånn at man opplever å ha litt privatliv selv når vi er mange sammen.

Vi sørger for å ha rikelig med bodplass og oppbevaringsløsninger, slik at alle ting har sin plass og man slipper både å leite og å rydde (i alle fall i teorien).

Data på kjøkkenet, matbod og skittentøyssjakt

-Fortell oss om valg dere har tatt spesifikt av praktiske årsaker?


Vi ønsket oss eget, privat bad i tilknytning til soverommet. Da oppsto behovet for et gjestetoalett i hovedetasjen, noe vi fikk tegnet inn til bruk for folk som stikker innom. Så fikk vi tegnet inn en plassbygd skyvedørsgarderobe i entreen, samt en hendig, liten matbod i tilknytning til kjøkkenet. Begge deler gjør at det blir enkelt å holde orden.

Praktisk baderomsløsning

Praktisk og stilig gjestetoalett

Vi har integrert en liten dataarbeidsplass i kjøkkeninnredningen. Det hadde vi også i det forrige huset, og gjør det både enklere og triveligere å få gjort unna småarbeider der enn å måtte sette seg på et eget rom/kontor.

Kjøkken

Til høyre for kjøkkeninnredningen er den kjekke data-arbeidsplassen.

Av mindre, men praktiske tiltak vi har gjort så kan vi nevne ei hendig skittentøyssjakt, som går direkte fra skapet på badet oppe og ned i skapet på vaskerommet. Dermed unngår vi skittentøy på badet. Vi har også satt inn et integrert strykebrett i en skuff på vaskerommet. Den er hendig og veldig praktisk. Til slutt vil vi nevne det store, uttrekkbare matskapet i kjøkkeninnredningen, som gjør at vi har full oversikt over alle tørrvarene.

Baderom med hendig skittentøyssjakt

Hendig skittentøyssjakt, som går direkte fra skapet på badet oppe og ned i skapet på vaskerommet.

Skittentøyssjakt

Opp med døren og vekk med skittentøyet :-)

Integrert strykebrett i en skuff på vaskerommet

Integrert strykebrett i en skuff på vaskerommet.

Sett opp ei prioritert ønskeliste

-Hva er det viktig å tenke på når man tegner huset sitt?


Det er viktig å tenke over hvilke behov og ønsker man har. Sett opp ei prioritert ønskeliste og tenk praktisk! Besøk tomta, gjerne på ulike tidspunkt på døgnet eller året og se på både lysforholdene og om det er andre hensyn man må ta.

Her vi bor er det en del vind, så da gjelder det å tenke på å skape ly for vinden og skjerme inngangspartiet, for eksempel. Plassér vinduer slik at man får utnyttet lyset best mulig og samtidig unngår unødig innsyn fra naboer, om det er nødvendig. Innvendig er det lurt å tenke på hvilke behov og ønsker man har i nåværende livssituasjon.

Planlegger man å bo lenge i huset, bør man også tenke langsiktig. Det er grunnen til at vi har sørget for å ha alt vi trenger på et plan, for å unngå å måtte gå i trapp om det skulle bli nødvendig i fremtiden. Kanskje får man ikke alle ønskene oppfylt, men må prioritere hva som er viktigst. Vi hadde ei lang liste med ønsker, og fikk faktisk oppfylt alle unntatt et.

Tenk også på om enkelte rom kan ha et flerfunksjonelt bruksområde. Trenger man flere gjesterom som ofte står tomme, eller kan rommene benyttes som kontor/treningsrom/ekstrastue eller annet til vanlig? Hvilke endringer kan gjøres for at dette skal fungere? Det kan være så enkelt som å ha en bevissthet på hvilken vei dørene skal slå eller om det er mer praktisk å flytte et vindu til en annen vegg.

Det er utrolig smart å være i forkant og tenke grundig gjennom behov og ønsker, da det fort blir dyrt å komme på dette i etterkant.

Vil også tipse om å lage en gjennomtenkt plan for alt det elektriske i huset. Hvis man skaffer seg oversikt over hvordan man skal møblere huset i forkant, kan man tegne inn stikkontakter, brytere, lamper og eventuelle spotter der man trenger dem.

-Har dere selv brukt kilder til inspirasjon om praktiske løsninger, om så – hvilke?


Vi er jo godt voksne mennesker som har lang fartstid i å bo, slik at vi har erfart mye som er viktig for at huset skal bli praktisk å leve i. Sånn sett hadde vi en stor fordel da vi planla dette huset. Så er vi genuint interesserte i hus og hjem, og har gjennom mange år brukt mye tid på alt fra oppussingsprogrammer på TV, lest og sett i interiørblader og boligkataloger, og studert andres boliger og boligannonser. Vi har naturligvis også brukt internett og apper som Pinterest og ikke minst Instagram som inspirasjonskilder.

-Hvilken løsning er dere ekstra fornøyd med?

Benn: Skittentøyssjakta
Hege: Matboden og den overbygde solkroken mot sørvest

Uteplassen

De trives ekstra godt i den overbygde solkroken mot sørvest.

Finn din nærmeste Nordbohus forhandler


Relaterte artikler