Hopp til hovedinnhold
Velux Takvinduer for frisk luft og dagslys

Nordbohus anbefaler Velux

I snart 80 år har VELUX Gruppen skapt bedre bomiljøer for mennesker over hele verden med dagslys og frisk luft. Det var behovet for dagslys som startet selskapet i 1941, og som fremdeles er vår drivkraft. VELUX produserer i dag et bredt utvalg takvinduer, vinduer for flate tak og lystunneler med innbyggingsprodukter og tilbehør. Når huset har skråtak er det enkelt å sette inn takvinduer for å slippe inn dagslys og gi mulighet for lufting gjennom vinduene. Har huset flatt tak, er løsningen et vindu for flate tak. Både vinduer for skrå og flate tak kan leveres med mulighet for lufting, da velger du VELUX INTEGRA automatisk vindu med regnsensor.

Vinduer til helt flate tak

Vinduer i ytterveggene er jo alle boliger utstyrt med, og når det ikke er nok, gjelder det å se opp. Å sette inn vinduer i taket vil dramatisk endre bruken av boligen. Det ekstra lysinnslippet ovenfra endrer hvordan et rom oppleves, effekten av takvinduer vil være dramatisk! Dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken mer innbydende, og den smale korridoren vil oppleves større når dagslyset slipper inn.


Det er lett å tenke at vinduer langs ytterveggene er en garanti for nok dagslys, men i et stort rom vil det alltid være områder lyset ikke når. Et VELUX vindu for flate tak på riktig plass vil gi et mer balansert og jevnt lysinnslipp.

Takvindu for flate tak

Takvindu for flate tak.

Vinduer til skrå tak

Til alle skrå tak finnes det mange løsninger med takvinduer, ett, to eller mange vinduer i gruppe. Hvis du vil ha det helt spesielle, kan du velge VELUX CABRIO®, som foldes ut til en takaltan i to grep, gir en helt spesiell luksusfølelse. Ved å bygge sammen flere takvinduer med lavtbyggende hjelpesperre, oppnås mer takhøyde og større plass. Takhøyden under vinduene øker med 30–50 cm og gir deg muligheten til å bo og møblere der det tidligere var for lavt under taket.

Velux Cabrio med en egen tak-altan.

Velux Cabrio utvider loftstuen med en egen tak-altan.

VELUX INTEGRA automatiske vinduer til flate og skrå tak - med regnsensor.

Gjør hverdagen enklere og sunnere med VELUX INTEGRA automatiske vinduer med veggbryter og regnsensor, som sørger for at vinduene lukkes automatisk med nedbør. VELUX INTEGRA automatiske vinduer er kompatible med VELUX INTEGRA inneklimakontroll, les mer her.

Solskjerming

Selv om det er vinter kan det være behov for å stenge for innsyn eller mørklegge helt om natten når du skal sove. Når det igjen blir vår og sommer, og det er behov for å regulere lys og varme, er det smart å montere utvendige screens, som stopper mye av varmen fra solens stråler. Det finnes mange varianter innvendig og utvendig solskjerming til VELUX takvinduer. Du finner sikkert en som passer for ditt behov.

Integrert løsning for solskjerming

Lekre integrerte løsninger for solskjerming.

VELUX Lystunnel - enkel løsning med stor effekt.

VELUX har utviklet lystunneler som gjør akkurat den jobben et vindu kunne ha gjort – lyse opp mørke områder. Har du et tak har du nemlig dagslys over alt hvis du vil. Det spiller ingen rolle om det utvendige taket er skrått eller flatt. VELUX lystunnel kan monteres alle steder det er mindre enn 6 meter mellom yttertaket og innertaket i det rommet lyset skal til. En lystunnel består av et lysreflekterende rør som monteres raskt og enkelt.

Lystunnel fra Velux

Lystunnel fra Velux gir deg dagslys der det ikke er vinduer.

Med takvinduer får du frisk luft og mye dagslys, som har utelukkende positiv effekt på helse og trivsel.

Takvinduer som gir dagslys

Relaterte artikler

Store vinduer

Verdt å vite ved valg av vindu

Vinduenes hovedoppgave er å gi deg lys, luft og beskyttelse mot vær og vind. Men dagens vinduer kan også ha spesielle egenskaper og funksjoner som gir deg bedre bokomfort på en rekke områder. Du står dessuten fritt til å påvirke både størrelse, farger, sprosseløsninger og åpningsfunksjon på vinduene dine.

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Velg riktig vindu og solskjerming til boligen din

Valg av dører, vinduer og solskjerming er viktigere enn du tror – og kan utgjøre stor forskjell på komfortnivået i din nye bolig. Nordbohus er stolt samarbeidspartner med NorDan, som har både kunnskap og produkter for vær og vind til din nye bolig.

Oversikt eksteriør

Ofte stilte spørsmål og svar om å bygge hus

Går du med en drøm om å bygge hus, men har tusen spørsmål du gjerne skulle hatt svar på først? Det skjønner vi godt, og du er ikke alene! Derfor har vi svart på alle de spørsmålene vi får mest av fra våre kunder og samlet det på denne siden.