Hopp til hovedinnhold
Interiørtrender høst

Høstens interiørtrender 2023

Årstiden for tente stearinlys, pledd og peiskos er her endelig! Det medfører ikke bare et skifte i farger og omgivelser utendørs; vi ser også en endring i hjemmene våre. Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, deler sine tanker om hvilke interiørtrender som vil regjere denne høsten.

Flere og sterkere farger – innendørs som utendørs

Høsten kjennetegnes av fargerike blader på trærne, og denne sesongen velger vi også mer kulør i fargene innendørs enn før, skal vi tro Tale Henningsen. – I tillegg til å bruke sterkere farger, tør vi også bruke mer farge på alt, legger hun til.

Tale poengterer at detaljer er viktig. – Vi ønsker å ha det mykt, delikat og varmt. Møblene vi velger har myke former og buer. Vi liker å omslutte oss med noe vakkert, forklarer hun.

Mønstrete tapeter

Foto: Fargerike

– Tekstiler og tapeter har farger, avdempede toner og er fulle av detaljer. Enten det er ensfargede tekstiler eller tapet, viser de en vevteknikk eller en trykkteknikk hvor sjatteringer kommer frem og gir et unikt uttrykk, forteller Tale.

Tekstiler i ulike mønstre og teksturer

Tekstiler i ulike mønstre og teksturer bidrar til å gi dybde og gjøre hjemmet unikt. Foto: Fargerike

Mønster gjelder ikke bare på vegger og i tekstiler i høst. Også på gulv kan vi forvente å se et rikt mangfold, ifølge Tale.

– Det er matt og delikat, men til enkelte detaljer ser vi det litt blankere, forklarer hun.

Et skifte fra kaldere til varmere toner

Fargetoner i blått og grått har lenge vært populære i norske hjem. Tale Henningsen kan fortelle at flere nå går over til grønt og terrakotta, og at de blå tonene glir mer over i det sjøgrønne:

– Timian er en av våre store farger om dagen. Det samme er Oseandrøm. Av de naturlige er det Elvesand som ofte velges. På gulv er det de lyse tresortene som er en vinner, forklarer hun.

Stue og gang med fargene Timian og Oseandrøm fra Fargerike.

Fargene Timian og Oseandrøm fra Fargerike. Foto: Fargerike

Blågrønne toner på veggene

Skap et lunt og avslappende hjem med blågrønne toner på veggene, som i funkishuset Topp-Form fra huskatalogen vår.

Tips til deg som skal innrede i høst

– Bruk farger!

Det er den klare anbefalingen fra den kreative lederen i Fargerike denne høsten.

I løpet av 2024 vil vi se mer farger, og så er jo tapet på vei opp igjen. De malte flatene er vakre, men vi ønsker mer dybde og mer struktur. Gamle mønster kan gi rommene et spennende og lekent uttrykk – noe en ren farge ikke vil klare. Det samme gjelder tekstiler. Vi vil innrede mer personlig og dette uttrykket vil du få best frem med mønster, strukturer og farger.

Tale Olivia Henningsen, Kreativ leder i Fargerike

Fargerike og blomstrete tapeter

Foto: Fargerike

Sett høststemningen hjemme

Skal du pusse opp eller bygge nytt i høst? Sett høststemningen hjemme med gode råd fra våre boligkonsulenter og tilknyttede interiørarkitekter i Mestergruppen Arkitekter. Vi hjelper deg å ta valgene som sikrer deg en bolig du trives like godt i hele året.

Eneboligen Struktur

Eneboligen Struktur med sin mørke fasade i tre har et slags høstpreg over seg. De store vindusflatene lar deg nyte høstens farger til det fulle.

Vi i Nordbohus ønsker deg en fargerik og fin høst!

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.