Hopp til hovedinnhold
En svartmalt stue med en sort veloursofa i fokus

Høstens boligtrender 2022

Høsten er en tid for innekos. Mange liker å gjøre om litt i hjemmene sine for å sette den lune, gode høststemningen og gjøre de stadig mørkere dagene litt mer tålelige. Vi har spurt kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen, om hvilke boligtrender hun tror vil bli dominerende denne sesongen.

Én trend blir med videre

Sommeren er på hell, og til tross for at årets sommer har føltes mer som en høst mange steder i landet, går vi nå inn i det som ifølge kalenderen er årets første offisielle høstmåned. I likhet med naturen og været, skjer det også et skifte i bolig- og interiørverdenen når vi trer inn i den mørkere årstiden.

Ifølge kreativ leder i Fargerike, Tale Henningsen, er det likevel noe som vil bli med videre inn i høsten:

- Under pandemien har vi sett en stadig større ulikhet i valg vi gjør i våre hjem. Dette handler nok mest om tiden vi har hatt til rådighet, men også tiden vi har hatt til å reflektere over hva vi liker, forteller Henningsen.

Under pandemien tilbrakte vi usedvanlig mye tid i våre egne hjem, adskilt fra andre mennesker. - Dette gjorde kanskje at vi ble mindre opptatt av hva alle rundt oss har i sine hjem, mener Henningsen.

Individualitet har vært en viktig del av trendbildet. Mange har nok følt en større trygghet til å velge fritt. Netthandel gir også en større mulighet til å handle og sette sammen interiøret på en ny måte. Dette er noe som vil fortsette utøver høsten, men vi vil absolutt påvirkes mer av hva vi ser rundt oss nå som samfunnet er åpent igjen.

Mer farger og mørkere farger

Henningsen forteller at de også ser en voksende trend av mer farger og ikke minst mørkere farger i norske hjem. Mens beige, blå og nude toner fortsatt er i vinden, viser statistikken at også trendfargen «milennium pink» og gule toner får ta større plass.

Likevel er det to helt andre fargetoner som er mest populære hos Fargerike for tiden:

På veggene har vi to store favoritter om dagen. De heter Timian FR1355 og Aura FR1354. To vakre grønne fargetoner som oser av ro og kos. Beige toner som Serengeti FR 1066 og Marrakech FR1070 lever også godt.
Grønnfargene Timian og Aura fra Fargerik

Grønntonene Timian FR1355 (til venstre) og Aura FR1354 (til høyre) er store favoritter om dagen. Foto: Fargerike.

Ta høsten inn i stua

På høsten tilbringer vi mer tid inne, mye på grunn av dårligere vær og fordi det blir tidligere mørkt ute. Men hvilke justeringer kan vi gjøre med interiøret for å skape en lun høststemning hjemme? Ifølge Henningsen bør vi starte med å rydde bort alt som tilhører sommeren, enten det er bøker, blader, planter, blomster eller klær.

Det høres litt brutalt ut, men det gjør det også enklere å hente frem puter med print av høst i stedet for palmer. Dekorative elementer med litt mørkere toner, gjerne bruntoner, samt materialer med en litt grovere struktur, vil bidra til å skape høststemning hjemme. Keramikk, flanell og treverk er med på å sette stilen. Finn frem pledd og stearinlys, så er det bare å krype ned i sofaen og nyte!
En kollage av høstinspirerende interiørtrender

Foto: Fargerike

Forleng sommeren på terrassen

Er du ikke helt klar for å gi slipp på mer tid utendørs og lune kvelder på terrassen? Henningsen har heldigvis noen tips til hvordan du kan tilpasse uteområdet ditt for å forlenge sommersesongen:

Belysning på en terrasse en sommernatt
  • Velg et område uten for mye gress. Det blir fort fuktig og lite koselig. Treverk eller et område med fin grus kan fungere godt på høsten.
  • Velg deilige møbler hvor du har plass til store pledd. Dunpledd er nytt av året, og varmer enormt godt.
  • Invester i en bålpanne som er rentbrennende. Dette gir et behagelig uterom. Du slipper røyk i øynene, men får allikevel varme og kos.
  • Noen utelamper kan også gi en god varme.
  • Legg hansker, luer og skjerf rundt om i kurver. Kurver gjør det også enkelt å rydde opp.
  • Kok opp noe varmt å drikke og ha i en termos. Da er du klar for å sitte ute lenge!
Det blir en del stæsj, men det beste av alt er at det ikke må matche 100%. Jeg vil jo likevel anbefale å fargekoordinere litt. Da får du et litt ryddigere uttrykk. Hva med å male noen møbler, så får du en rød tråd i en fei!

Relaterte artikler