Hopp til hovedinnhold
Luxaflex rullegardin

Fem smarte løsninger i stua

Når du bygger hus eller pusser opp med Nordbohus, er vi opptatt av at du skal finne praktiske løsninger som gir deg mest mulig komfort. Stua er et sted hvor du tilbringer mye tid, og hvor du kan uttrykke din personlige stil. Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike, deler fem tips til smarte løsninger som vil forvandle stuen din til et sted med unik karakter og funksjonalitet.

1. Gi rommet karakter med speil

Når du bygger ditt drømmehjem med Nordbohus, er det viktig å tenke på hvordan du kan utnytte rommets potensial. Velger du å bygge en av våre små husmodeller, kan speil gi effekten av større og lysere rom, siden det reflekterer omgivelsene.

– Bruken av speil gir rommet en unik karakter, og det kan virkelig forvandle et rom, tipser Tale.

Speil i stuen

Med speil og fargen Vårtegn FR2276 på veggen, får stuen et lyst og friskt uttrykk. Foto: Fargerike

Speil i gangen

Her ser man også den flotte effekten et speil kan ha for å lysne opp og få en smalere gang til å virke større. Her vist i en variant av eneboligen Kvadrat.

2. Tenk funksjonelt – velg småbord med skuffeoppbevaring

Når vi skal velge interiør til hjemmene våre, er det ikke alltid like lett å tenke både funksjonelt, praktisk og stilmessig. Det kan også være vanskelig å tenke utenfor boksen eller komme på de smarte løsningene uten inspirasjon utenfra.

– Velg gjerne små bord med skuffer for oppbevaring av fjernkontroller, briller og annet du bruker i løpet av en dag, tipser Tale.

Småbord med skuffer i stua

Med skuffer i småbord rundt omkring minimerer du rot og holder bedre kontroll på små gjenstander. Farge på veggen er Paros FR1032. Foto: Møbelringen.

3. Skap dybde og stemning med lys i skap og bokhyller

Et enkelt grep for å gi hjemmet mer dybde er å velge skap med integrert belysning, forklarer Tale. Det er også mulig å kjøpe ledskinner og montere disse i skapene.

Skap med belysning

Lys inne i små og store skap vil gi de en annen dimensjon når mørket senker seg. Fargene på veggene er Flanell FR1061 til venstre og FR1329 til høyre. Foto: Fargerike

4. Legg teppe på teppe

Velger du å bygge et stort hus, har du sannsynligvis mye gulvplass du kan pryde med flotte tepper. Har du tenkt på at du kan legge tepper oppå hverandre for å se flotte strukturer og mønstre i samspill? – Dette er noe flere velger å gjøre for tiden, tipser Tale.

Stue med rød farge på veggen

Fargen på veggen er Granateple FR1189, som ble årets farge i 2017. Foto: Fargerike

5. Fjernstyrte gardiner – praktisk og elegant

Mange av våre husmodeller har store vindusflater hvor det naturlig nok er behov for solskjerming. Gardiner er et godt virkemiddel for å gjøre et rom lunere og samtidig hindre varmetap.

Fjernstyrte gardiner i romslig stue

Funkishuset Kvadrat fra huskatalogen vår blir raskt lunere med gardiner på veggene og tepper på gulvene.

Men har du tenkt på at gardiner også kan fjernstyres? TV-en trenger ikke være det eneste i huset som fjernstyres, ifølge Tale:

– Vurder å gå for gardiner med automatisk åpning og lukking. Fjernstyring sparer gardinene for fett fra fingre, og ikke minst at de «dras» ut av form, forklarer hun.

Gardiner med fjernstyring

Foto: Fargerike

Tre bonustips fra Tale

  • Inkluder grønne planter i interiøret. De skaper rolige omgivelser.
  • Hvite sofaer er supertrendy om dagen.
  • Tapeter gir rommet en mer møblert følelse.

Står du overfor et oppussingsprosjekt eller skal du innrede ditt nye hus?

Vi i Nordbohus har tilgang på fargeeksperter i Fargerike, interiørarkitekter i Mestergruppen Arkitekter og andre dyktige fagfolk som kan hjelpe deg å ta de rette valgene for din bolig.

Finn din nærmeste Nordbohus-forhandler og kom i gang

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Relaterte artikler

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Hvit hytte ved sjøen med rød takshingel fra Isola

Går du med planer om å oppgradere taket?

Når du skal bytte tak på hus eller hytte, har du flere muligheter enn du kanskje er klar over. For med riktige løsninger får du ikke bare et funksjonelt og fint tak, du kan også øke verdien på boligen og spare energi.