Hopp til hovedinnhold
Prosjekt- og byggeleder for Nordbohus Romerike. Per Eddie

Bli kjent med byggeprosessen

Prosjekt- og byggeleder i Nordbohus Romerike, Per-Eddie Ekrem, guider deg gjennom prosessen med å bygge hus. Se video lenger ned i artikkelen.

Å bygge et hus er både et kostbart og komplekst prosjekt. Det er mange ting å tenke på og det er ikke gjort over natten, men man kan spare mye verdifull tid når man kjenner prosessene så godt som vi i Nordbohus gjør. Det er en enorm trygghet for både oss og deg som kunde at vi kan vise til mange års erfaring og en uvurderlig kompetanse innenfor bolig- og byggebransjen.

Byggeprosessen steg for steg

 1. Tomt
  Kunden kommer til oss med et ønske om å bygge hus. Dersom du ikke har tomt fra før, hjelper vi deg med å finne en passende tomt basert på hva du ser for deg å bygge. Så snart tomten er på plass, hjelper vi deg med å sjekke reguleringer, finne ut hvor stort vi kan bygge og kartlegge hva du ønsker å bygge.

 1. Bolig
  Basert på dine behov og ditt budsjett, hjelper vi deg å finne ut om du skal gå for et av våre ferdighus, et arkitekttegnet hus, eller et kundetilpasset ferdighus.

 1. Skisseprosjekt
  Basert på tomt og dine ønsker, tegner vi opp et skisseprosjekt. Hvis du som kunde liker det du ser, går vi videre med dette.

 1. Tegning
  I samråd med deg som kunde, og eventuelt en av våre tilknyttede arkitekter, utarbeider vi noen detaljerte tegninger for prosjektet. Det er nå du har muligheten til å legge fram dine ønsker og tanker om hva boligen skal inneholde.

 1. Innhenting av arbeidskraft
  Når du har godkjent tegningene, setter vi sammen et team av snekkere og andre entreprenører. Vi samkjører alle entreprenørene og får dette til å gli over i hverandre. Vi har et apparat vi vet samarbeider bra, og som gir fin flyt og dermed svært lite forsinkelser.

 2. Søknad til kommune
  Når tomt, tegninger og utførende er på plass, søker vi om byggetillatelse. Det kan ta rundt tre måneder å få svar på søknaden, avhengig av hvor travelt det er på plan- og bygningskontoret.

 1. Byggestart
  Når byggetillatelsen foreligger, går vi raskt inn på byggeplassen med gravemaskin. Vi starter med grave- og grunnarbeider, før snekkerne etter hvert kommer inn. Snekkeren drar med seg elektriker, rørlegger og eventuelle andre entreprenører. Byggeprosessen tar vanligvis fra 6-8 måneder.

 1. Forbefaring
  Når boligen etter noen måneder nærmer seg ferdig, har vi en forbefaring med kunde. Da går vi gjennom hele huset og kontrollerer at alt som var avtalt på forhånd er levert og godt utført. Vi danner oss et bilde av hva som skal til for å sluttføre prosjektet, og bruker et par uker på å utføre de siste justeringene.

 1. Nøkkelen overrekkes
  Så snart boligen er godkjent av både kunde og byggeleder, overrekker vi nøkkelen til kunden og gratulerer med ny bolig.
Nordbohus video

Per Eddie guider deg gjennom byggeprosessen

Relaterte artikler