Byggmester Arild Andersen

Nordbohus med fire forhandlere på topp ti i prestisjefylt bransjekåring

Hvert år gjennomfører Prognosesenteret en omfattende kundetilfredshetsundersøkelse blant landets boligleverandører. Etter et uvanlig tøft år for bransjen, var det naturlig nok ekstra spenning knyttet til årets undersøkelse. 

Nordbohus, en av landets ledende boligleverandører, har nærmest hatt klippekort på den prestisjefylte topp ti-listen i flere år. Årets undersøkelse er ikke noe unntak. 

"I fjor hadde vi to forhandlere inne på listen. I år har vi hele fire inne på listen, og det er vi selvsagt ekstremt fornøyd med", sier Christian Heger, salgs- og markedssjef i Nordbohus. "Dette er en skikkelig vitamininnsprøyting for oss, og en ekstra honnør til Nordbohus Byggmester Arild Andersen som gikk helt til topps. Når vi får så god uttelling på vårt fokus på kvalitet og kundetilfredshet, er det selvfølgelig veldig motiverende. For oss er dette en bekreftelse på at vi er der vi skal være, både med hensyn til kunder og konkurrenter. Det er også veldig gledelig at én av våre forhandlere topper listen igjen, men for oss som kjede er også bredden viktig. Når vi tar fire av ti plasseringer, sier dette mye om at hele kjeden presterer godt", sier Christian Heger. 

Byggmester Arild Andersen3.generasjoner(!) Andersen. Fra høyre: Arild Andersen, Jon Petter Andersen, Marcus Andersen og salgs- og markedssjef i Nordbohus Christian Heger.

PEAB Skien fikk andreplass

Peab Nordbohus Skien fikk imponerende 2.plass.

 

Tar markedsandeler i et tøft marked

2023 har vært et krevende år for boligleverandørene. Overgangen fra byggeboom til bomstopp har vært beintøff for den hardt prøvede bransjen. Igangsettingen av boliger gikk ned med hele 40 % fra 2022 til 2023. Nordbohus er ett av unntakene, og utmerker seg også her som et lyspunkt. Med 12 % nedgang kan de notere seg med en betydelig lavere nedgang enn bransjesnittet.

"Vi har hatt fokus på å tilpasse oss kundene og deres endrede behov de siste årene. Vi har blant annet utviklet nye og mindre husmodeller som svar på en økende etterspørsel etter mer prisgunstige og miljøvennlige livsløpsboliger. Vi er likevel helt overbeviste om at høy kundetilfredshet over tid er en av de viktigste faktorene bak resultatene våre. Dette har alltid vært en del av Nordbohus sitt DNA, og en viktig grunn til at vi er så robuste og konkurransedyktige som vi er", sier Christian Heger.

 

Posisjonert for vekst når markedet snur

Prognosesenteret peker på sammenhengen mellom høy kundetilfredshet og utvikling av lønnsomheten. Fornøyde kunder er gode ambassadører og ikke minst effektiv markedsføring. 

"Trygghet og forutsigbarhet har nok vært spesielt viktig for kundene i et marked preget av usikkerhet på mange områder. Vårt fokus på kundetilfredshet er en viktig årsak til at kundene velger oss. Nordbohus er en kjede hvor forhandlerne har sterk lokal forankring og høy tillit i sine lokale markeder, og det har vi fått ekstra godt betalt for i år. Med det grunnlaget vi har skapt i år, er vi godt skodd for vekst når markedet snur", sier Christian Heger. "Med signaler om at rentetoppen kan være nådd og at rentekutt kan komme tidligere enn forventet, er det lov å håpe på at dette ikke er så langt unna. Og det er godt nytt for både boligleverandører og kundene". 

 

Finn forhandler