Norge avslutter årets verdenscup i paralangrenn med tre pallplasser

Vilde Nilsen på sin siste world-cup dag for sesongen, det endte med sølv men sammenlagtseieren den er hennes!
Vilde Nilsen på startstreken for sin 2,5 km. stående for kvinner
Birgit Skarstein på sin kjelke klar for start
Birgit Skarstein på pallen sammen med Oksana Masters og Kendall Gretsch fra USA.
Eirik Bye og ledsager Ole-Martin Lid gikk et sterkt løp inn til andreplass og knep dermed andreplassen sammenlagt også.
Eirik Bye og Ole-Martin Lid på pallen for å hente beviset på den viktige andreplassen som sikret andreplass også i sammendraget i årets WC.
Håkon Grønsveen Olsrud før start til årets siste renn i WC
Håkon Grønsveen Olsrud på startstreken

Norge avslutter årets verdenscup i paralangrenn med tre pallplasser i Sapporo, Japan. Vilde Nilsen og Eirik Bye gikk inn til andreplass i sine klasser, mens Birgit Skarstein avsluttet med en tredjeplass. Norge endte sammenlagt med disse tre utøverne på førsteplass, andreplass og tredjeplass. Nordbohus er sponsor, og vi gratulerer aller hjerteligst med prestasjonene til hele laget!

Vilde Nilsen vant årets World Cup! Finner motivasjon i å tape sekundstrid

Vilde Nilsen avsluttet verdenscupsesongen med andreplass, ett fattig sekund fra seier. –Det er en utfordring å disponere en kort distanse som 2.5 km, sier Vilde Nilsen. -Jeg gikk bra ut og ledet, men det ble litt tyngre i midtpartiet. Jeg «peisa» på alt jeg hadde på slutten, men det holdt ikke denne gangen. Egentlig motiverer det meg å tape jevne løp, da har jeg mer å jobbe for, og jeg unner virkelig Natalie seieren som den flotte konkurrenten hun er, avslutter en fornøyd Vilde Nilsen som sikret sammenlagtseieren allerede under VM i februar. Hennes meget flotte WC-sesong endte med ni seiere og to andreplasser på 11 starter.

Vilde%20p%C3%A5%20start%2017.03_web.jpg
Her starter Vilde Nilsen årets siste world cup-renn. Det endte med andreplass, men totalseieren for world cup sammenlagt var i boks lenge før dette rennet.

Birgit Skarstein - pallplass i alle verdenscuprenn denne sesongen

-Det var deilig å avslutte med pallplass! Jeg har vært på pallen i alle verdenscuprenn denne sesongen unntatt VM-sprinten, stråler Birgit Skarstein etter tredjeplass på dagens 2.5 km. Hun åpnet sterkt bak Masters og Gretsch fra USA, men Gretsch kom fort på slutten. -For en innmari gøy sesong dette har vært, nå skal det bli godt med litt ferie sier en fornøyd Birgit etter å ha sikret andreplassen sammenlagt i verdenscupen. Skarstein hadde muligheten til å vinne World Cup sammenlagt men da måtte hun ha seier på sesongens siste renn. Der ble hovedkonkurrenten Oksana Masters fra USA for sterk.

Birgit%2017.03_web.jpg
Den alltid blide Birgit Skarstein fikk mer å være blid for etter den fine innsatsen i årets siste verdenscup-renn.

Eirik Bye sikret 2. plass etter tøft valg med blanke ski under krevende forhold 

-Vi måtte ta andreplassen i dag for å sikre nettopp andreplassen i sammendraget. Valget av blanke ski under utfordrende smøreforhold med staking gjennom hele konkurransen, viste seg å være et bra valg, sier en strålende fornøyd Eirik Bye. Sammen med ledsager Ole-Martin Lid nådde de  målet og sikret andreplassen i verdenscupen sammenlagt. -Vi hadde gode ski og fikk pushet bra hele veien, så et veldig bra løp, utfyller ledsager Ole-Martin som var glad de slapp utfordringene med festesmøring.

Eirik%20Bye%20og%20ledsager%20Ole-Martin%20Lid_web.jpg
Eirik Bye (til venstre) og ledsager Ole-Martin Lid etter at de har gått i mål til andreplass på blanke ski. Med det knep de også andreplassen i verdenscupen sammenlagt.

Håkon Olsrud med tøff dag

Håkon Olsrud i klassen stående menn fikk nok en tøff dag i Japan med 8. plass på nattens 5 km. -Det var utfordrende føreforhold med is, slaps og tørrsnø, og min styrke er nok på lengre distanser, sier Håkon. Han nådde ikke opp til pallen sammenlagt, men har flere gode plasseringer denne sesongen og har fått med seg et stafettgull i VM. Det ble til slutt en 5. plass på gutten fra Nordbygda-Løten Ski.

H%C3%A5kon%20start%2017.03_web.jpg
Etter en tung dag i løypa endte Grønsveen Olsrud på en 8. plass. Sammenlagt ble det en meget fin 5. plass i verdenscupen.

Veldig stolt sponsor!

Som sponsor for det norske landslaget i Para Langrenn vil Nordbohus gratulere alle involverte med en fabelaktig World Cup-sesong. Norge ender opp med tre utøvere på pallen, og laget fremstår som meget sterkt. 

Verdenscupen paralangrenn sammenlagt, norske topp3-plasseringer:

* Vilde Nilsen, vinner - kvinner stående
* Birgit Skarstein, andreplass - kvinner sittende
* Eirik Bye andreplass, - menn stående synshemmede

Resultatoppsummering nattens konkurranser 17.03.2019:

2,5 km kvinner stående
1. Natalie Wilkie, CAN 8:31.6
2. Vilde Nilsen, NOR   8:32,9
3. Emilie Young, CAN 8:47,1

2,5km kvinner sittende
1.Oksana Masters, USA 9:40.6
2.Kendall Gretsch, USA  9:49.3
3.Birgit Skarstein, NOR  10:09.0

5 km menn stående synshemmede
1. Brian McKeever, CAN 14:24.7
2. Eirik Bye, NOR 15:17.8

3. Dmytro Suiarko, UKR 15:37.0

5 km menn stående
1. Mark Arenz, CAN 13:53,9

2. Benjamin Daviet, FRA 14:06.1
3. Taiki Kawayoke, JPN 14:12.6

Nordmenn:
8. Håkon Olsrud, NOR 15:34,7

Fullstendig poengoversikt WC sammenlagt her

Komplett resultatliste på skiforbundets nettsider; https://www.skiforbundet.no/para/skirenn/resultater/2019/ipc-wc-langrenn

Tekst: Pressemelding fra Norges Skiforbund
Publisering og bearbeiding av tekst: Stian Moursund, Nordbohus
Alle Foto: 
Hilde Gjelsvik