Takstein i tegl eller betong - Hva skal du velge?

Takstein i tegl eller betong er de naturlige og opprinnelige takmaterialene, og noe av det sterkeste og mest varige du kan velge til taket ditt. Monier har 30 års garanti på alle betongtakstein og teknisk tegltakstein, selvom levetiden er forventet å vare mye lenger.

Et tak tekket med betongtakstein har en forventet levetid på 50 år eller mer. Det er kun tegl som slår betong på varighet, hverken plater eller shingel kan sammelignes med takstein i naturlige materialer. Tegl har en forventet levetid på 75 år eller mer.

I tillegg til å være holdbart har det en rekke andre fordeler, som at den tåler å tråkkes på, gjør at huset setter seg, isolerer mot støy, og ikke minst er vakkert. Takstein i betong er et rimelig og  meget godt valg, takstein i tegl er en investering for fremtiden.

HVA PASSER FOR MEG?

Et nytt tak er en lønnsom investering. Taket er husets femte, og viktigste fasade. Når man skal vurdere hva som passer best på sitt hus, må man ta i betraktning hva slags hustype man har, eventuelle hensyn til nabolaget, takkonstruksjon og selvfølgelig personlig smak.

TOPOGRAFI - EN VIKTIG FAKTOR

Topografi er også en viktig faktor ved valg av takstein. Dersom det er mye løvtrær rundt huset ditt bør du velge en takstein med glatt overflate slik at mosen ikke så lett får feste. Betongtaksteinen Zanda Protector gir god beskyttelse mot mose, men ønsker du en takstein hvor mosen ikke fester seg i det hele tatt bør du velge glasert tegltakstein. Glasuren er ugjennomtrengelig og gir ikke mosens røtter mulighet til å feste seg. Monier tilbyr flere typer glasert tegl, deriblant klassikeren KDN, produsert i Holland i over 100 år.

DU SOM HUSEIER ER ANSVARLIG!

Bor du i et snørikt område kan du med fordel velge en takstein med ru overflate som holder på snøen. Zanda Rustikk er en slik stein som holder på snøen opp til 35 graders takvinkel. Husk at du som huseier er ansvarlig for at snø og is ikke faller ned fra taket og skader folk eller gjenstander. Velg gjerne en annen type overflate, men da må du huske snøfangere!

TRADISJONSRIKT HUS?

Monier tilbyr tegltakstein som passer på tradisjonsrike hus og historiske bygninger. Hva er vel vakrere enn en naturlig tegltakstein som bare styrker sin skjønnhet og sjel gjennom årenes løp?

SANSEN FOR DET MODERNE?

Flat takstein er i vinden som aldri før. Flat takstein gir huset et stramt og stilrent utseende. Passer meget godt på moderne hus i funkis-stil, men det kan også være en spennende kombinasjon på et mer tradisjonelt hus. Monier tilbyr den prisbelønnede betongtaksteinen, Zanda Minster* og den flate tegltaksteinen Turmalin i flere ulike farger og overflater.

BUDSJETT?

Ønsker du en takstein som er god, men rimelig, velger du en tradisjonell betongtakstein med behandlet eller ubehandlet overflate. Zanda Elegant og Zanda Vestland er eksempler på dette.

EN GOD INVESTERING

Undersøkelser viser at taket er noe av det som gir deg mest verdiøkning på huset. Hver krone du investerer i taket ditt øker husets verdi.

*Zanda Minster er vinner av den internasjonale designutmerkelsen Ret Dot Design Award, 2010.

Om Monier

Monier er ledende leverandør av komplette skråtak i Norden og Baltikum. Med et bredt utvalg av komplette tak, inkludert takstein, spesialstein og tilbehør; har Monier alt som skal til for å gjøre taket funksjonelt og estetisk. Blant våre mest kjente produkter er betongtaksteinen Zanda og KDN Hollandsk tegltakstein.

Monier er en del av Braas Monier Building Group. Gruppen har 7 400 ansatte, mer enn 107 produksjonsenheter og er representert i 36 land på fire kontinenter. I 2013 hadde gruppen en omsetning på 1,228 milliarder euro. I Norge har vi ca. 70 ansatte og én fabrikk, samt regionskontor i Asker. Fabrikken i Årdal produserer Zanda betongtakstein.

Vårt forretningsområde dekker Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen. Her har vi 300 medarbeidere. Vi har to teglverk, fem betongfabrikker og to fabrikker for taktilbehør.

05.08.2014
Pressemelding fra Monier

Les mer på www.monier.no

Finn forhandler