Hopp til hovedinnhold
Fornøyde Nordbohus kunder

Trivsel på Tangen i Twist

Etter hvert som barna flyttet ut, og alderen begynte å kjennes på kroppen, bestemte ekteparet Kristin og Arne seg for at det var på tide å finne et nytt sted å bo. Planen var å flytte nærmere Hamar, men med Nordbohus Innlandets nye boligprosjekt på Tangen lå alt til rette for paret like ved huset der de allerede bodde.

Med togstasjon og dagligvarebutikk i gangavstand fra deres nye hjem på Tangen, har Kristin og Arne fått det som plommen i egget.


– Jeg tenkte egentlig at vi måtte flytte nærmere Hamar for å få de fasilitetene vi ønsket oss som pensjonister, men plasseringen på boligene her ligger perfekt for togreise til de større byene. Nå kan vi gå rett til togstasjonen og ta toget til Hamar, Lillehammer, Oslo, Trondheim, ja – alle veier, når vi vil, forteller Kristin.

Mange tilflyttere fra storbyen

Med de gode kollektivforbindelsene til blant annet Hamar og Oslo, blir boligfeltet til Nordbohus Innlandet et attraktivt område for tilflyttere fra større byer som Oslo.


– Vi bodde selv i Oslo i flere år før vi flyttet hit, og vi ser stadig nye tilflyttere i nabolaget. Jeg har selv vokst opp på en mindre plass, og trives veldig godt med roen som er her, samtidig som «storbyen» kun er en kort togtur unna, sier Kristin.

Boligprosjektet på Tangen er godt tilrettelagt for personer i alle aldergrupper og livssituasjoner, fra småbarnsfamilier, til enslige og eldre. Kristin og Arne flyttet inn i tomannsboligen Twist 2, en praktisk bolig hvor kjøkken, stue, bad og soverom er plassert i første etasje, og andre etasje byr på en ekstra TV-stue, to ekstra soverom og ett til bad.

Huset er perfekt for oss, for da har vi alt vi trenger i første etasje, samtidig som vi har god plass til familie når de kommer på besøk. Jeg er nordfra opprinnelig, så da er det kjekt med litt ekstra plass til dem, forklarer Kristin.

Les mer om boligen Twist!

Nytt hus under bygging

God hjelp fra svigersønn

Det var faktisk svigersønnen til Kristin og Arne som først tipset dem om boligbyggingen til Nordbohus Innlandet. Han jobber selv som snekker for Nordbohus, og mente dette prosjektet ville passe godt for svigerforeldrene.


– Svigersønnen vår tok oss med på visning til en av boligene som allerede sto verdig på Tangen. Siden vi måtte selge eneboligen vår før vi tok over, fikk vi kjøpe en som ville stå ferdig ett år senere. Og denne tomta ligger veldig fint til litt bortenfor andre hus, og med inngangspartiet og hagen er vendt mot en lekeplass, forteller hun.

Sjekk ut boligprosjektet på Tangen.

Siden svigersønnen er snekker i Nordbohus Innlandet var det naturlig at han også jobbet på deres nye hjem. Mannen til Kristin, Arne, har jobbet som trappesnekker i alle år, og med den faglige kompetansen til teamet i Nordbohus ble huset akkurat slik paret ønsket.


– Vi er ikke veldig kresne av oss, og syns plantegningene på originalhuset passet oss bra. Eneste større endring vi gjorde var å flytte vaskerommet inn på teknisk bod i stedet for at det skulle ta plass på badet. I tillegg tegnet og bygde Arne trappa vår, så den er helt unik. Og siden svigersønnen vår har vært med å bygge huset, tar vi bare tak i han om det skulle være noe, ler Kristin.

Nå har ekteparet bodd på Tangen i ett års tid, og stortrives i deres nye hjem fra Nordbohus Innlandet.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.