Hopp til hovedinnhold
Atriumshuset Samspill fra Nordbohus

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.

Start planleggingen tidlig

Å bygge et hus krever grundig planlegging – desto mer hvis du har et fastsatt budsjett du skal holde deg innenfor. Start med å sette opp et realistisk budsjett. Identifiser prioriterte områder hvor du ønsker å investere litt mer, og finn deretter områder hvor du kan spare litt.

Det lønner seg ofte å tenke bærekraftig og legge litt mer penger i innredning som blir utsatt for mye bruk og slitasje i løpet av en dag. I et langsiktig perspektiv vil en holdbar kvalitetsløsning til kr. 100 000,- som varer i 20-30 år være rimeligere enn å velge en løsning av lavere kvalitet til kr. 70 000,-, dersom du ender opp med å måtte reparere eller bytte ut løsningen innen få år.

Vår erfaring er at bruk av opsjoner har en god effekt. Kunden får et tilbud på eneboligen med et standard oppsett, og så kan de selv sette de ulike tilvalgene opp mot hverandre og lommebok. Kundene opplever at dette er oversiktlig, og at man unngår at boligen koster mer enn man selv ønsker og har budsjett til. Fredrik M. Stave, boligselger i PEAB Nordbohus Skien

En åpen trapp med glass

Innredning som trapp, benkeplate og garderobe utsettes for mye bruk i løpet av en dag. Her kan det lønne seg å velge kvalitet som tåler slitasje og varer lenge.

Gå for ferdighus

Skreddersøm er eksklusivt og fristende, men skal du bygge hus på et strammere budsjett, bør du gå for et ferdighus. Et ferdighus vil i de aller fleste tilfeller være rimeligere enn et arkitekttegnet hus. Et ferdighus er et hus som er ferdig planlagt, ferdig tegnet og ferdig prosjektert. Selv om du velger et ferdighus, vil du likevel kunne gjøre tilvalg og tilpasninger på huset.

Eneboligen Atlas fra Nordbohus

Eneboligen Atlas er ett av de nyeste tilskuddene i huskatalogen vår.

Grunnen til at et ferdighus uten tilpasninger er rimeligere, er fordi både tegningsgrunnlaget og forarbeidet er unnagjort. Veien er raskere og du vil trolig kunne sette i gang byggingen tidligere. Med hensyn til prisstigning vil dette være et fortrinn. Våre ferdighus tilfredsstiller dagens moderne krav til boliger, og løsningene som er valgt er gode. Det er ingenting i veien med å velge noe som er ferdig prosjektert. Fredrik M. Stave, boligselger i PEAB Nordbohus Skien

Dersom du registrerer deg som bruker på våre nettsider, vil du kunne se prisen for å bygge alle våre husmodeller i ditt nærområde.

Se alle våre ferdighus

Bygg mindre

Størrelsen på boligen er en av de faktorene som påvirker prisen i størst grad. Vi anbefaler at du avdekker tidlig hvilket plassbehov du faktisk har. Skriv ned hva husets planløsning må inneholde og skill mellom hva du ha, og hva du gjerne vil ha. Dette kan gjøre det enklere å ta de rette økonomiske prioriteringene. Det er likevel viktig at du tenker langsiktig, slik at huset enkelt kan tilpasses når livet endrer seg.

Eneboligen Auriga fra Nordbohus

Vi har flere små hus med et bruksareal på mellom 85-130 m2 i vår huskatalog. Eneboligen Auriga, som vist over, sammen med eneboligene Varig og Festlig, er våre minste hus – alle på ett plan.

Eneboligen og atriumshuset Samspill fra Nordbohus

Du har også muligheten til å velge en hvilken som helst husmodell og bygge den i en mini-utgave. En av våre kunder valgte å gjøre nettopp dette med eneboligen Samspill, som vist over.

Ofte har forhandlerne våre selv utviklet eller bygd små hus som ikke lenger vises i huskatalogen. Det lønner seg derfor alltid å ta kontakt med din nærmeste forhandler for å få gode råd og veiledning.

Gjør færre tilpasninger

De fleste av våre kunder velger å ta utgangspunkt i en husmodell i huskatalogen vår, for så å gjøre sine individuelle justeringer på den. Det er likevel slik at jo høyere grad av tilpasning du velger, jo høyere blir totalsummen. Det kan derfor være lurt å finne en husmodell som imøtekommer dine behov så godt som mulig, for så å kun gjøre de helt nødvendige tilpasningene.

Eneboligen Komplett fra Nordbohus

I denne utgaven av eneboligen Komplett har vi speilvendt huset for optimal utnyttelse av solforhold. Dette er et eksempel på en mindre tilpasning.

Bygg med utleiedel

Dersom du ønsker å realisere boligdrømmen her og nå, men har litt mindre å rutte med, kan en utleiedel være et smart alternativ. Dette gir deg muligheten til å få hjelp av leieinntekter til å finansiere boligen din så lenge du trenger det. Vi anbefaler ofte å bygge utleiedelen slik at du enkelt kan ta den i bruk selv senere, dersom behovet endrer seg.

Eneboligen Kvadrat fra Nordbohus

I husmodellen Kvadrat kan underetasjen, med små justeringer, gjøres om til utleiedel.

Gjør deler av jobben selv

Hvis du har tid og ferdigheter, eller vet du kan få en hjelpende hånd fra en nevenyttig venn, kan du vurdere å gjøre deler av arbeidet selv. Dette kan inkludere enklere oppgaver som:

  • maling
  • legging av gulv
  • montering av kjøkken
  • montering av spiler
Stilig kjøkken med spiler i taket i funkishuset Kvadrat fra Nordbohus

I denne utgaven av funkishuset Kvadrat valgte paret selv å montere spiler i ettertid. Dersom du kun skal ha spiler over et mindre område, er ofte dette en enkel sak som du kan spare på å gjøre selv.

Undersøk ulike valg for interiøret

Vi samarbeider med anerkjente leverandører som Drømmekjøkkenet, Sigdal og Stryntrappa. Selv om dette er leverandører som er kjent for eksklusivitet og høy kvalitet, har også de rimeligere alternativer for deg som skal bygge på budsjett. Ofte finnes det kjøkkeninnredninger, fliser, trapper og detaljer som gir deg det samme uttrykket til en lavere pris.

Undersøk hvilke alternativer som finnes og når de ulike leverandørene har tilbudskampanjer i løpet av året. Du står naturligvis fritt til å velge hvor du vil kjøpe innredningen din. For mange vil for eksempel et kjøkken av kurant kvalitet fra IKEA være mer enn bra nok.

Enkelt og flott kjøkken i en mindre utgave av eneboligen Samspill fra Nordbohus

Enkelt og flott kjøkken i en mindre utgave av eneboligen Samspill.

Snakk med din lokale boligrådgiver

Nordbohus har forhandlere over hele Norge. Her møter du boligrådgivere, arkitekter, byggeledere og mange andre fagpersoner som har lang erfaring med å planlegge og bygge hus tilpasset ulike budsjetter.

Å velge rett boligforhandler er noe av det viktigste du gjør. Vi ønsker å komme tidlig inn i prosjektene og være en sparringspartner når valgene skal tas. Vi skal stille de rette spørsmålene og lytte når du deler hvilke ønsker og behov du har. Allerede her har du kommet rimeligere ut av prosjektet ditt. Fredrik M. Stave, boligselger i PEAB Nordbohus Skien

Ta gjerne kontakt for å drøfte dine tanker – kanskje sitter vi på noen smarte løsninger du ikke hadde tenkt på!

Finn din nærmeste forhandler

Relaterte artikler