Hopp til hovedinnhold
Sigdal kjøkken

Nordbohus anbefaler Sigdal

Sigdal leverer kjøkken i god, norsk kvalitet. Moderne, tidløst eller klassisk; valget er ditt.

Nordbohus bruker Sigdal som kjøkkenleverandør

Det sikrer god individuell oppfølging i tilvalgsprosessene, og du får kjøkkenet du drømmer om i ditt nye hjem.

Anette Hasvold Meinhardt har jobbet for Sigdal i 20 år, og det siste 2,5 året på Studio Sigdal Jessheim. Hun er interiørkonsulent og jobber primært med prosjektkunder, noe hun trives godt med. Nå jobber hun tett med Nordbohus Romerike og daglig leder Camilla. Hun har levert flere flotte kjøkken til deres prosjekter den siste tiden.

– Vi har et veldig godt samarbeid, forteller Anette.

Et av de siste prosjektene som er ferdigstilt er åtte Sigdal-kjøkken til nye hus på Nordkisa, et tettsted mellom Jessheim og Eidsvoll. Hun forteller om en spennende prosess og fornøyde kunder.

– Prosjektet besto av fire tomannsboliger, og derav åtte nye huseiere som jeg har guidet gjennom en kjøkkenvalg-prosess.

Kjøkken er et av tilvalgene som må tas raskt etter at huset er kjøpt, og planlegges gjerne et år før huset står ferdig.

– Det er også et av rommene i huset som står senest ferdig når huset er klart for første befaring, forklarer Anette.

Sigdal Fjell

Tegn ditt eget kjøkken

Prosessen med å planlegge kjøkken starter allerede når husene er solgt. Da sender Camilla i Nordbohus over en oversikt til Anette i Sigdal, og hun begynner å kontakte de nye huseierne.

– Når jeg har fått oversikten fra Nordbohus sender jeg ut en mail til de nye kundene. Jeg gratulerer dem med nytt hus, og inviterer dem til en tegnetime.

– Jeg anbefaler dem alltid å gjøre seg opp noen tanker om hva deres behov og ønsker er. Da har de allerede startet en prosess og stiller bedre forberedt til møte vårt, sier Anette.

På møte hos Sigdal snakker Anette med kundene om kjøkkenet, og om eventuelle endringer de ønsker å gjøre.

– Når vi snakker om mulighetene som finnes, og om kundens ønsker, er det relevant å få informasjon om budsjett, slik at det er mulig å lage forslag som kan gjennomføres.

I utgangspunktet kan alt på standardkjøkkenet endres på, og det er mulig å få det akkurat slik man vil.

– Etter møtet vårt tegner jeg opp et forslag, og vi møtes igjen for å bli enige eller legge til flere endringer, forteller Anette.

Når kundene er fornøyde setter hun kjøkken i bestilling etter fremdriftsplanen til Nordbohus, slik at kjøkkenet kommer når det skal, og montørene er der til riktig tid.

– Ting kan jo endre seg underveis, og jeg holder alltid en tett dialog med byggmesteren for prosjektet, og med Sigdals fabrikk.

Sigdal kjøkken

En god standardløsning

Standardkjøkkenet i Nordbohus sine prosjekter med Sigdal heter Vidde Granitt. Dette er et prisgunstig kjøkken med slette fronter og en lekker gråfarge. Kjøkkenmodellen selges også mye til enkeltkunder gjennom Sigdals forhandlere. Mange av Nordbohus sine kunder velger å beholde dette kjøkkenet.

– Noen leverandører eller entreprenører bruker kjedelige standard-løsninger, men Vidde Granitt er faktisk et utrolig flott kjøkken, som mange av kundene våre ønsker. Den stilrene gråfargen gjør at det skiller seg ut, sier Anette.

Når Nordbohus planlegger husene sine gjør de det sammen med leverandørene, og Sigdal-kjøkkenet for eksempel er tegnet for å passe med stilen på huset.

– Benkeplaten passer sammen med gulvet, håndtak og knotter er spesielt valgt ut, og kjøkkenløsningen er smart. Derfor tror jeg mange kunder får et godt inntrykk når de ser standardløsningene til Nordbohus, det er både gjennomført og fint.

– Standardkjøkkenet består av en pakke med fronter, benkeplater, vask og skuffeinnredning. Men alle disse delene kan byttes ut eller endres på, forklarer Anette.

Det er fullt mulig å beholde standard-kjøkkenet, men gjøre om litt. Kanskje ønsker du flere skuffeseksjoner, eller du ønsker å legge til en ovn i stedet for en mikrobølgeovn. Eller du kan velge helt andre fronter, en annen benkeplate og vask og få et annet uttrykk.

Like hus, ulike kjøkken

I prosjektet på Nordkisa valgte de ulike kundene helt forskjellige kjøkken.

– Det var ganske stor forskjell på kjøperne. Noen var unge etablerere, mens andre var eldre og flyttet fra større hus til mindre plass fordi barna var flyttet ut. Da er nok utgangspunktet og budsjettet noe forskjellig også, og det så vi i tilvalgsfasen, forteller Anette.

Hun synes det var gøy å se hvor forskjellige husene ble innvendig.

– Vi solgte flere standardkjøkken med noen endringer, en Amfi Eik Kongle med kjøkkenøy og to stykker valgte Horisont, som er en slett front. Denne kan fås i alle farger.

Husene er i utgangspunktet helt like utenpå, derfor er det gøy at de gjorde så ulike valg innvendig.

For noen uker siden sto husene ferdige, og Anette har inntrykk av at kundene er fornøyde.

– Jeg tror de ble veldig fornøyde med kjøkkenet sitt. Når man kjøper et helt hus, blir det en del av totalopplevelsen og en del av hele pakken.

Kjøkken i eik

Finn din nærmeste Nordbohus forhandler

Relaterte artikler

Fra hus til hjem med interiørdesigner

Det er mye som skal planlegges når du bygger nytt hus: Hvilke fliser skal velges, farger på vegger og kjøkken? Trenger du rådgivning, har Nordbohus Modum ansatt en interiørdesigner. Hun kan hjelpe deg med valg av blant annet farger og materialer.

Scala detaljer

Bygge hus? Les interiørarkitektens beste tips!

Er du i gang med eller skal du straks begynne på prosjekt «bygge hus»? Interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord deler sine beste tips til hva du bør ha i bakhodet når du skal ta viktige valg for din nye bolig.