Hopp til hovedinnhold
Stue med utsikt til skog

Hvordan blir boligåret 2024?

2023 var et utfordrende år for boligbransjen. Randi Hellem, konstituert kjededirektør i Nordbohus, deler sine betraktninger om året som gikk og prediksjoner for det nye.

Lærdom fra 2023: tilpasningsdyktighet er nøkkelen

Året 2023 har vært et utfordrende, men lærerikt år for alle som på en eller annen måte er involvert med bolig: boligeiere, boligkjøpere, boligselgere og boligbyggere. Randi har imidlertid tro på et bedre 2024 med tanke på boligbygging. Hun frykter at boligmangel vil bli et problem hvis ikke tiltak iverksettes raskt:

«Vi ser allerede tegn på boligmangel, og det er viktig å være proaktive for å møte et økende behov,» sier Randi.

Statistikk

Ved utgangen av november var det kun igangsatt bygging av 11 000 boliger i Norge i 2023, ifølge Boligprodusentene. Statistikken viser nedgangen i løpet av høsten 2023. Dette er den laveste igangsettingen av nye boliger siden begynnelsen av 90-tallet.

I Nordbohus har nøkkelen vist seg å være tilpasningsdyktighet. Når kundenes behov endrer seg, må også tilbudet vårt endre seg:

«Våre forhandlere har vist en imponerende tilpasningsevne, og det gjør oss i stand til å levere boliger som møter kundenes behov, selv i usikre tider,» forteller en optimistisk kjededirektør.

Samspill eksteriør

Flott utgave av atriumhuset Samspill fra huskatalogen vår, levert av vår forhandler PEAB Nordbohus Skien i året som gikk. I dette tilfellet falt kunden for eneboligen Samspill, men hadde behov for mindre plass enn katalogmodellen har. Da var løsningen enkel: gjøre noen endringer på planløsning og bygge en mindre versjon.

Et boligprosjekt for ditt budsjett

Men hva gjør egentlig Nordbohus for å imøtekomme kundenes endrede behov og gjøre det mulig for flere å bygge hus?

«Vi tilpasser boliger i henhold til Husbank og tegner generelt flere mindre boliger. Vi tegner alle boliger – både store og små – etter kundens ønske og lommebok,» forteller Randi.

Nå kvalifiserer de aller fleste boligene i huskatalogen vår til Husbankfinansiering med markedets laveste rente.

Les også: Finansier drømmehjemmet med markedets laveste rente

I 2024 er det sannsynlig at mange kunder vil være opptatt av å bygge mindre og rimeligere boliger, både av økonomiske og miljømessige årsaker. Tidligere i år lanserte vi fem nye hus i huskatalogen vår. Spesielt to av disse, Varig og Festlig, er utviklet for å imøtekomme kundenes endrede behov. Begge er små og energieffektive livsløpsboliger med alt på ett plan.

Varig eksteriør

Eneboligen Varig har en klassisk form, men detaljer som store vindusflater og sorte vinduskarmer gir boligen et tydelig moderne preg.

Festlig eksteriør

Eneboligen Festlig har en unik form med sine tre volum. Her får du en praktisk bolig med god takhøyde.

Dette kan du forvente fra oss i 2024

Miljø har lenge vært et satsingspunkt for Nordbohus, og dette vil fortsette i 2024:

Fokus på miljø og bærekraft vil være i fokus hos oss. Vi tilpasser våre boliger og deres fotavtrykk med hensyn til størrelse og utnyttelse. Mange av våre forhandlere er allerede miljøsertifisert og flere blir det i løpet av 2024, forteller Randi.

Planlegger du å kjøpe eller bygge ny bolig i år?

Ta gjerne en titt på boliger vi har til salgs over hele landet, eller finn inspirasjon til din egen boligdrøm i huskatalogen vår.

Kontakt din nærmeste forhandler for en trivelig boligprat

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.