Hopp til hovedinnhold
Arkitekttegnet hus fra Nordbohus

«En frihet man ikke finner i storbyen»

Da Aase og Harald Skulstad ble en større familie, ønsket de også å utvide størrelsen på hjemmet deres, og finne det stedet de kunne bli gamle i. Etter over ett år med leting i hovedstaden, bestemte de seg for å sjekke ut noen tomter i Kongsvinger, - Det angrer de ikke på!

I utgangspunktet lå det ikke i kortene for den lille familien fra Grue å flytte ut av Oslo, men etter lang tid med boligjakt uten hell i storbyen, begynte de å innse at budsjett og forventninger kanskje ikke gikk opp i opp likevel.

– Vi hadde en relativt romslig leilighet midt i Oslo på 90kvm, så vi tenkte at budsjettet burde strekke til noe større. Vi skjønte ikke helt hvor ille boligprisene i Oslo var før vi sto ute ved et kjempegammelt hus ute på Nordstrand, bygget i en bratt skråning, og med utvendig røropplegg gjennom hele huset, og så og si alt måtte fikses. Huset var taksert til 12 millioner kroner, og da skjønte vi at dette blir for dumt, forteller Aase.

Fristelsen som ble for stor

Like etter denne visningen kom Harald til Aase. Han hadde kommet over noen tomter på Kongsvinger med flott plassering, fine grøntarealer og turområder like i nærheten, - perfekt for en voksende familie.

– Jeg trivdes utrolig godt i Oslo, og ville egentlig ikke flytte derfra. Jeg har alltid sagt at om jeg skal flytte fra byen, er det kun for å bygge eget hus. Og nå sitter vi her, ler Aase.

– Plutselig innser du hvor mye du kan få, og mulighetene med å bare være en drøy time unna Oslo. Fristelsen ble rett og slett for stor, forklarer Aase.

Et flott moderne hus for en voksende familie

Paret valgte å gå for et arkitekttegnet hus.

Stolte på magefølelsen

Det og skulle flytte fra storbyen, og hjem til bygda, var et stort steg for familien. Men med trygg og stødig hjelp fra Nordbohus Kongsvinger gikk hele prosessen over all forventning.

Vi skjønte at det måtte bli Nordbohus som bygde hjemmet vårt allerede etter første møte. Vi fikk umiddelbart en utrolig god kjemi, og god kjemi og en god magefølelse er noe som alltid har vært veldig viktig for både meg og Harald, forklarer Aase. Siden vi begge to er født og oppvokst i området, satte vi også ekstra pris på fokuset Nordbohus har når det kommer til samarbeid med lokalt næringsliv, og å ha lokale ansatte. Det skilte seg ut, og var viktig for oss, forteller hun.

God dialog og dyktige ansatte

Etter at Aase og Harald først kom i kontakt med Nordbohus Kongsvinger, skulle det ikke ta mer enn ett lite år før huset deres sto klart.

– Vi valgte å gå for et arkitekttegnet hus, da ingen av husene i katalogen hadde akkurat det vi så etter. Det var mye enklere enn vi hadde trodd! Arkitekten var utrolig dyktig, vi følte oss hørt, og alt vi ville ha var i fokus. Da selve byggingen startet gikk alt på skinner hele veien. Alle som jobbet med huset vårt hadde ekstremt god kjennskap til lokalområdet, og var dyktige i faget sitt. Hvis vi foreslo en ting som de kanskje ikke synes var så lurt, sa de fra, og kom med andre forslag. Verken jeg eller Harald er jo husbyggere, så det gav oss en enorm trygghet, forteller Aase.

Paret sammen med datteren

- Denne friheten og tryggheten hadde vi ikke hatt i Oslo, sier Aase.

Og trygghetsfølelsen ble særlig viktig for paret i perioder. Å bygge hus i en pågående pandemi gjorde nemlig at de i en liten periode ikke kunne reise til tomta i Kongsvinger på grunn av smittesituasjonen i Oslo.

– Det var selvfølgelig utfordrende å skulle bygge hus midt i en pandemi, men vi følte aldri noe stress rundt prosessen. Alt gikk etter skjema, håndverkerne leverte over all forventning, og vi hadde en tett dialog hele veien. Jeg er fortsatt litt sjokkert over hvor enkelt det hele var, ler Aase.

Større trygghet og frihet

Aase, Harald, deres tre år gamle datter, og hunden Ulrik har nå kommet til rette i sitt nye hjem på Kongsvinger. De fikk overta huset i juli, og har med det fått sin første sommer i det nye huset.

Hunden titter ut

Ulrik stortrives på terrassen. Her har han full oversikt over nabolaget.

– Det å ha en sommer med stor terrasse, flott hage, og å ha et vann like i nærheten er som å leve i en drøm. Her kan tre-åringen vår leke ute hele dagen, hun kan lære seg å sykle i gatene her, og være ute med venner når hun blir litt eldre. Denne friheten og tryggheten hadde vi ikke hatt i Oslo. Og med en til på vei, har vi fått bygget oss et hjem vi kan bli værende i, forteller hun.

Flott utsikt fra terrassen deres

Ikke noe å si på utsikten fra familiens terrasse.

Går du med tanker om å å flytte tilbake til Kongsvingerregionen? La oss #treffes!

På grunn av nedstegninger under pandemien, hadde ikke Aase og Harald fått vært like mye til stede under selve byggingen, men det gjorde overtakelsen ekstra spesiell.

– Det var en veldig rar følelse, og er fortsatt det, ler Aase. Man kjenner jo hele prosessen bak alt, alle avgjørelser. Alt ser ut som det gjør fordi du har valgt det. Og vi har hatt utrolig flinke folk i alle deler av prosessen gjennom Nordbohus Kongsvinger. Det har vært så enkelt å ha full tillitt til jobben de har gjort, og vi har egentlig ikke hatt noe behov for å sjekke innom. De sa alltid i fra om det oppsto noe, var raske på å rette opp i ting, og hele tiden tilgjengelig om det var noe vi lurte på. Det ga en trygget, og viste at de kunne det de skulle. Vi følte oss alltid i trygge hender, avslutter Aase.

Er du klar for å bygge ditt drømmehus, eller kanskje du er usikker på hvor du skal begynne for å realisere husplanene dine? Ta kontakt med oss i Nordbohus Kongsvinger for en hyggelig boligprat.

Snekkere på dette prosjektet har vært Tore Ødegård og Tony Hammer.

Snekkere på dette prosjektet har vært Tore Ødegård og Tony Hammer.

Fra garasjen kan du gå rett inn i huset. Veldig praktisk på dager med utfordrende vær.

Fra garasjen kan du gå rett inn i huset. Veldig praktisk på dager med utfordrende vær.

God plass til tilberedning av måltider. Sjekk forresten det lekre parkettgulvet i eik med fiskebeinsmønster, levert fra FloorFactory

God plass til tilberedning av måltider. Sjekk forresten det lekre parkettgulvet i eik med fiskebeinsmønster, levert fra FloorFactory.

Smart skapløsning under trappa

Husets trapp er et smykke i seg selv. Modell Alma levert av Trapperingen. Paret valgte å gå for en smart skapløsning under trappa.

Smart løsning på kjøkkenet

Et av husets smarte design er denne ekstra benken og skuffesystem på kjøkkenet som kan skjules ved å dra for skapdøren. Bilde til høyre viser benk og skuffer skjult.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.