Ting du kan gjøre med hus og hage i sommer

Vår kunde Bygger-Bjørn legger ferdigplen
Er dette din drømmehage?

Årets hjemmesommer gir tid og rom for å gjøre mye med hus og hage – ting du kanskje ikke ellers har tid til å gjøre. Her er våre forslag på nevenyttige aktiviteter som oppgraderer uteområdet ditt så vel som hyggenivået.

Bygg soner i hagen

Ingenting er bedre enn en hage og uteområde som kan dekke flere behov for mange ulike mennesker. Et tips er derfor å lage ulike «soner» i hagen. Finn fram snekkeren i deg og bygg deg noe – enten fra bunn, eller ved å snakke med en av våre Nordbohusforhandlere.

Hva med å bygge en dukkestue for de minste, eller en bålgrop hvor ungdommene kan samle gjengen på kveldstid? Eller en luftig og flott pergola hvor de voksne kan nyte roen, eller invitere gjester på sommermiddag? Om terassen er sliten kan man enkelt bygge en ny selv, eller lage en platting på et sted i hagen som står tomt.

hagen_0.jpg
Er dette din drømmehage, med flere ulike soner?

Grønt liv

Er du heller typen som har grønne fingre og liker å stelle med plantevekster? Da kan du lage deg blomsterbed, plante frukttrær eller kanskje sette ned en hekk? Er det slik at du allerede har kjøpt nytt hus, men mangler plen? Da anbefaler vi å lese artikkelen om vår kunde Bygger-Bjørn som har lagt ferdigplen. Bygger-Bjørn legger ferdigplen

En egen kjøkkenhage utendørs er heller ikke å forakte – urter og spiselige vekster er ikke bare nyttige for matlagingen, de ser også flotte ut i hagen. En fin mulighet er å plante i en pallekarm. Disse finner du hos de ulike hagesentre.

Om du ønsker å ta det opp et hakk kan du kjøpe deg et drivhus og jobbe med vekster som trives der, som tomater, agurker og chili.

Flere tips? Slik får du drømmehagen

bygger%20bjorn%20plen_0.jpg
Vår mann Bygger-Bjørn får fart på plenrullene med ferdigplen!

Generell oppussing

Om hagen allerede er slik du vil ha den kan du jo bruke litt tid på generell oppussing. Hva med å male hagemøblene i en annen farge? Ta også en titt på vinduskarmene i samme slengen, de bør alltid være topp vedlikeholdt. Hvis du vil gjøre store endringer kan du alltids beise huset – bare å husk å vask det først, og ikke mal når sola skinner sterkt på huset.

Tips: Slik vasker du huset før du maler

Tips: Slik maler du huset

Det er selvfølgelig også viktig å kose seg, så gjør det så hyggelig som mulig rundt deg og nyt sola de dagene den skinner.
 

Skrevet av Kathrine Krane, Bennett Reklamebyrå