Nordbohus anbefaler Flexit

Et sunt og godt inneklima i boligen er viktig for at vi som bor der skal kunne fungere optimalt i hverdagen og ha god trivsel og helse.

Jente som puster inn frisk luft

Hvorfor er det viktig med et sunt og godt inneklima?

Vi nordmenn tilbringer 90% av tiden vår innendørs. Dersom inneklimaet i boligen er dårlig risikerer man å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer, som på sikt reduserer livskvaliteten.

God ventilasjon er viktig for å sikre et sunt inneklima. Hovedhensikten med å ventilere er å tilføre ren, filtrert og frisk luft og fjerne fukt, lukt, radon, heksesot og forurenset inneluft. Luften inne skal oppleves frisk og behagelig og ikke bidra til helseplager. Med god ventilasjon unngår man fuktskader i boligen i form av mugg, sopp og andre ugunstige forhold som kondens på vinduene.

Tegn på dårlig ventilasjon:

  • Kondens på innsiden av vinduet
  • Tretthet og hodeverk
  • Dårlig lukt
  • Opplevelse av tung og innestengt luft

Ventilasjon i nye og eksisterende boliger – Flexit har løsningene

Flexit tilbyr løsninger for både nye og eksisterende boliger. Ønsker du å ha et fullkomment ventilasjonssystem i boligen, foreslår Flexit at du investerer i et balansert ventilasjonsanlegg. Med et slikt anlegg tilfører du boligen ren, temperert og frisk luft i alle rom - gjennom hele året.

Balansert ventilasjon bidrar til at man unngår fuktskader på bygningen. Varmegjenvinningen gjør at den friske luften blir temperert og man slipper kald trekk i den kalde årstiden, og dermed sparer energi.

Et annet produkt som forbedrer inneklimaet i en bolig er sentralstøvsuger. Med sentralstøvsuger blåses det skadelige finstøvet ut av huset og ikke inn i rommet slik en vanlig støvsuger gjør. Sentralstøvsuger installeres enkelt i både eksisterende og nye boliger og er en fin løsning for å oppnå et friskere hjem. Nå tilbyr også Flexit robotstøvsuger som automatisk tømmer seg selv i sentralstøvsugeren og gjør renholdet enda enklere for deg.

Par som støvsuger i hjemmet

Inneklimasentral EcoNordic

Inneklimasentralen har integrert ventilasjonsanlegg, varmtvannstank og luft-til vann-varmepumpe. Sammen sikrer dette det beste inneklimaet, varme i boligen og rikelig med tappevann på en svært energieffektiv måte. Dette er en miljøvennlig løsning og bidrar til at du får lavere strømregninger. Med EcoNordic er 2 av 3 dusjer gratis.

Bilde av inneklimasentral

Smart styring med Flexit GO

For å få full kontroll over inneklimaet i boligen, er inneklimasentralen og ventilasjonsaggregatene utstyrt med styringen Flexit GO. Med Flexit GO-appen kan du enkelt tilpasse ventilasjonen og inneklimaet etter behov i din bolig. F.eks. sensorer for overvåking av CO2, fukt eller bevegelse gir signaler til ventilasjonsaggregatet som vil regulere ventilasjonen etter behov. Du har også mulighet til å se om det er alarm- eller vedlikeholdsmeldinger, stille inn ønsket temperatur, velge ventilasjonsmodus etc.

Nordbohus og Flexit

Nordbohus og Flexit har hatt et nært samarbeid siden åttitallet. Flexit er et familieeid selskap som startet opp i 1945. Det har siden den gang skjedd mye hos Flexit og i bransjen. På utviklingssiden har det gått fra enkle luftventiler til balansert ventilasjonsanlegg og inneklimasentral med varmepumpe. Produkter som alle sammen er energieffektive og sørger for et bedre inneklima i boliger.

Har du noen spørsmål rundt ventilasjon kan du gjerne gå innom www.flexit.no for å få mer informasjon eller ta kontakt med din nærmeste forhandler.

Finn forhandler