Hus på ett plan med to soverom fra Nordbohus

Eneboligen Festlig – en liten bolig med stor personlighet

Eneboligen Festlig forteller en inspirerende historie gjennom sine tre volum. Boligen ble designet som et svar på etterspørselen etter små og funksjonelle livsløpsboliger på ett plan. Med sine 107.6 m2 og to soverom får du akkurat det du trenger; verken mer eller mindre. Vi har satt oss ned med arkitekt Else Dahlseng for å høre hennes tanker og visjoner bak eneboligen Festlig – en av de nyeste husmodellene i vår nye huskatalog.

Volum 1 - velkomst i menneskelig dimensjon

Else forteller entusiastisk om volum 1, som inkluderer hovedinngang, parkeringsplass og utebod: «her lar jeg taket stige opp fra øst mot vest for å ønske velkommen i en menneskelig dimensjon i adkomst og skape ekstra høyde for lagring i uteboden,» forteller den erfarne arkitekten. Takets oppstigning og den åpne passasjen mot hagen skaper en behagelig glød i mellomrommet, der lyset og ettermiddagssolen strømmer inn langs husveggen.

 

Volum 2 - funksjonalitet og romslighet

Når vi går videre til volum 2, der vi finner entré, bad og to soverom, forklarer Else at hun har valgt å la taket stige motsatt fra vest mot øst: "dette gir ekstra god høyde i det minste soverommet, slik at rommets funksjonalitet optimaliseres," forklarer hun.

Ved å løfte soveplassen opp i høyden, frigjøres gulvarealet til lek. Rommene har en takhøyde på mellom 3,6 og 4,1 meter, og det store hovedsoverommet vender mot hagen i vest. «Vinduets form lar lyset komme helt ned mot gulvet og skaper kontakt mot hage og landskapet utenfor,» legger hun til. Beboerne kan også nyte direkte utgang til hagen fra soverommet.

 

Volum 3 - rom for fellesskap og lys

I det tredje volumet, som er dedikert til hovedoppholdsarealet med kjøkken, spiseplass og stue, har Else valgt å la taket stige opp fra kjøkkenet og over stuedelen, fra øst mot vest: «dette skaper rik høyde i stuedelen og en flott sone mot hagen,» forklarer hun entusiastisk. Lyset fyller rommets indre deler, og når inngangsdøren åpnes, blir man møtt av et strålende lys og en fantastisk utsikt gjennom hele boligen.

Interiør i hus på ett plan fra Nordbohus

 

En harmonisk forbindelse med naturen

Festlig er ikke bare et hus, det er en bolig som omfavner naturen:

 

 

Morgensolen møter uteplassen ved kjøkkenet i øst, fyller spiseplassen og uteplassene fra sør før den går ned ved uteplassen i vest, og den lave solen kommer tilbake inn i gårdsrommet.

 

Else Dahlseng, arkitekt i Mestergruppen Arkitekter

 

Kledningen i de tre volumene kan variere i bredde og fargevalg, noe som gir boligen en unik og personlig stil.

 

Tilgjengelighet i fokus

Til slutt forteller Else at Festlig er utformet med tanke på tilgjengelighet: «boligen oppfyller tilgjengelighetskravene, slik at alle beboere kan nyte komforten og funksjonaliteten i det moderne designet,» sier hun.

 

Vil du bygge Festlig som ditt nye hjem?

Festlig er et enestående hjem som skiller seg ut med sitt unike design og fokus på funksjonalitet, lys og trivsel. Med hver av de tre volumene som skaper en harmonisk helhet og de ulike funksjonene de tilbyr, inviterer dette huset til hyggelige stunder og et fellesskap i vakre omgivelser.

Enten du vil bygge Festlig, et av våre andre kataloghus, eller tegne ditt eget drømmehus fra bunnen av, er vi her for å hjelpe deg.

Kom i gang

 

Skrevet av Bennett Reklamebyrå

Finn forhandler

Kontakt oss

Samtykkeerklæring
Vi trenger ditt samtykke til behandling av personopplysninger for å kunne behandle din forespørsel.

Det er trygt å gi oss informasjon om hvem du er da vi følger gjeldende lover og regler når vi behandler opplysninger.

Følgende opplysninger må du gi oss: Navn, telefon, e-post, og melding.

Jeg samtykker til Nordbohus og selskapets databehandlere sin behandling av mine personopplysninger, slik som beskrevet i personvernerklæringen. Din forespørsel vil bli videresendt til riktig Nordbohuskontor.

Du kan på et hvilket som helst tidspunkt trekke samtykket tilbake og du vil deretter ikke motta ytterligere informasjon eller direkte henvendelser fra oss.

Ved å gi ditt samtykke vil den informasjonen du registrerer bli lagret og behandlet av oss og vår leverandør av driftstjenesten. Vi har en avtale med vår leverandør som sikrer forsvarlig håndtering av dine personopplysninger. Informasjonen vil ikke bli solgt eller på annen måte bli gjort tilgjengelig for utenforstående.

Den informasjonen som vi lagrer og behandler vil omfatte generelle personopplysninger som du har gitt oss tilgang til som beskrevet på denne siden.

Under vår personvernerklæring vil du finne ytterligere informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger, hvem som er databehandleransvarlig for ditt Nordbohuskontor, samt hvordan du eventuelt kan få målrettet markedsføring fra

Nordbohus. Nordbohus AS, 26.07.18