Hopp til hovedinnhold
Overtakelse av tomannsboligen i Orkland

Søskenbygd tomannsbolig i trønderlån-stil

På Kvakland Gård har søskenparet Johnny og Camilla realisert drømmen om en ny tomannsbolig i en særegen stilart. Etter en lang planleggingsprosess har de endelig tatt over hver sin halvdel av boligen. Vi har tatt turen for å høre mer om deres unike boligreise, bli med!

Inspirert av trønderlån

Et klassisk trønderlån i moderne drakt har blitt virkelighet for søskenparet Johnny Kvakland Melbø og Camilla Kvakland Melbø i Orkland. Etter flere år med planlegging, har de endelig tatt over den nye tomannsboligen.

– Vi hadde allerede et tradisjonelt trønderlån på familiegården, der min søster og hennes ektemann Andrew bodde i den ene enden, og jeg bodde i den andre. Vi var tredje generasjon som arvet huset, forklarer Johnny.

Etter tolv år ble det klart at det gamle huset på gården trengte betydelig oppussing for å opprettholde en god standard.

– Etter grundige kostnadsvurderinger var det enkelt å konkludere med at det beste alternativet var å bygge nytt – og valget falt på en tomannsbolig i samme stil som det gamle huset, forteller Johnny.

Hagesiden av tomannsboligen

Boligen ligger majestetisk til på en skråning, med Gangåsvatnet i sørøst, Skjenaldelva rett foran og Sølvberget i bakgrunnen. Utsikten strekker seg ned gjennom Skjenalddalen, over Orkdalsfjorden og helt inn mot Viggja i nordøst. – Herlig, uttrykker Johnny.

Hva er et trønderlån?

Et trønderlån er en tradisjonell boligstil som har røtter tilbake til 1600- og 1700-tallet i Trøndelag-regionen. Denne byggestilen kjennetegnes vanligvis av en rektangulær eller L-formet planløsning, ofte med et midtparti, to sidefløyer, saltak og store vinduer. Disse husene har en rustikk sjarm og er ofte assosiert med landbrukseiendommer og gårdsliv.

Planlegging og prosess

Boligdrømmen til søskenparet startet for hele ti år siden, og veien har ikke vært uten utfordringer. Etter flere skuffelser med konkurs og oppkjøp av tidligere valgte firmaer, kom de til oss i Nordbohus Orkland. Vi sto selvsagt klare til å hjelpe dem!

Etter flere møter med arkitekter, landet søskenparet og Camillas mann endelig på den nøyaktige visjonen for den kommende boligen.

Inngangspartiet i tomannsboligen

Sjarmerende inngangsparti.

Fra gårdsidyll til moderne boligkomfort

– Vi fikk verdifulle råd mens vi bygde tomannsboligen. Som nybegynnere på området, og med begrenset erfaring med moderne boliger, ble vi veiledet om alt fra plassering av stikkontakter til valg av lamper, forteller Camilla.

Hun understreker:

Det har rett og slett vært et tett samarbeid mellom våre ønsker og ekspertenes anbefalinger.

En sømløs overgang til ny bolig

– Samarbeidet med Nordbohus Orkland har vært trivelig, og det var tydelig at de også har et godt samarbeid med sine underleverandører. Eventuelle utfordringer som har oppstått, har blitt løst på en smidig måte, sier Johnny.

Favoritter i det nye hjemmet

Gjennom hele prosessen har søskenparet også gjort en rekke tilvalg for å tilpasse boligen til deres behov og ønsker. Når vi spør dem om hva de liker aller best med huset, er det flere ting som nevnes.

– Det er kjempegodt med varmekabler i vindfang og baderom, fremhever Camilla.

– Vi hadde kanskje Norges minste kjøkken før vi flyttet inn i det nye huset, med en liten hybelkomfyr, og en kjøkkenbenk der man knapt kunne legge ned en skjærefjøl. Nå har vi så mange skuffer og skap som vi ikke er sikre på hva vi skal fylle med.

Johnny legger til:

Det er godt med gode, tette vinduer som ikke slipper inn mye bråk fra veien i nærheten. Jeg sover også bedre om natten, vel vitende om at vannstyring og elektrisk anlegg er oppdatert etter dagens krav og standarder, sier han.

Takk for samarbeidet!

Johnny og Camilla gleder seg til å tilbringe mange gode år i sitt nybygde hjem nå som drømmen om en ny bolig endelig har blitt virkelighet.

Vi er veldig glade for at vi endelig kan bo i det huset vi har drømt om i så mange år, som vi har skreddersydd til akkurat våre ønsker, avslutter Camilla med et smil.
Vi har følt oss lyttet til, godt ivaretatt og godt informert gjennom hele byggeprosessen, fra start til slutt, tilføyer Johnny.

Vi takker Johnny, Camilla og Andrew for et strålende samarbeid! Takk for tilliten. Vi i Nordbohus Orkland ønsker dere mange lykkelige stunder i deres nye bolig.

Bygge nytt hus i Orkland og omegn? Ta kontakt!

Hvis du også drømmer om å realisere din boligdrøm, eller har spørsmål om bygging av tomannsbolig, ta kontakt for en uforpliktende samtale. Vårt team står klare til å hjelpe deg med å skape drømmehjemmet etter dine behov og ønsker.

Vi gleder oss til å møte deg.

Kolbjørn Sivertsen og Roger Sivertsen i Nordbohus Orkland.

Kolbjørn Sivertsen og Roger Sivertsen i Nordbohus Orkland.