Hopp til hovedinnhold
Grå enebolig med takshingel fra Isola

Takshingel som harmonerer med naturen

Ofte er taket den mest fremtredende delen av et bygg. Takshingel finnes i et mangfold av former og nyanser. Det er klokt å konsultere eksperter for å sikre at du velger den optimale løsningen for ditt hus eller hytte.

Isola Takshingel tilbyr et bredt spekter av farger og variasjoner. Dette er takmaterialer av førsteklasses kvalitet som er skreddersydd for å møte norske klimautfordringer.

Hvitt hus ved vannet med rød takshingel fra Isola

Isola Takshingel Kuttet Rustikk-Rød

Ole Rosèn-Lystrup, kjent for å ha vært med på å pusse opp 65 hytter i TV-programmet «Eventyrlig Oppussing», har verdifulle råd når det gjelder valg av takshingel. Han tar hensyn til følgende aspekter:

  • Sort og grå takshingel er allsidige valg som passer til mange bygninger. Dette moderne asfaltproduktet er en erstatning for naturskifer, og det gir en flott estetisk appell
  • Likevel anbefaler han å vurdere andre fargealternativer før du tar det endelige valget. Det er lurt å se seg rundt i nærområdet. For eksempel, hvis teglstein er mye brukt i nabolaget, kan rød eller rustikk-rød takshingel være flotte valg. Spørsmål du kan stille deg: Skal takshingelen harmonere med nabolaget, eller ønsker du at hytta eller huset ditt skal skille seg ut? Arkitekturen på huset eller hytta kan også gi veiledning. Geografi og lokale byggetradisjoner kan også være nyttige faktorer når du tar beslutningen, sier Ole.
  • På en hvitmalt sørlandshytte ville jeg ikke nøle med å velge en rød variant. Jeg tror jeg ville gått for Rustikk-Rød Type Kuttet.
Ole fra Eventyrlig Oppussing holder takshingel fra Isola

Ole Rosèn-Lystrup fra Eventyrlig Oppussing.

Funksjon og kvalitet

Når det gjelder tak, legger Ole vekt på funksjonalitet og kvalitet fremfor dristige ideer:

  • Du må ta taket på alvor! Selvfølgelig skal det se bra ut og passe til hytta eller huset og området rundt når det gjelder farge og variant, men det viktigste er at det fungerer feilfritt i alle situasjoner, i alle slags værforhold og i mange år fremover, sier Ole
  • Å ha et tak i værharde Norge er som å konkurrere i et verdensmesterskap. Du må være på topp! Ole mener at takshingel er ideelt også på grunn av flere andre kvaliteter, som enkel montering, lav vekt og minimal plassbruk under transport.
  • Det aller, aller viktigste er at taket er vanntett. I mange deler av landet er det avgjørende at taker tåler tung snø vinter etter vinter. Det er også viktig at taket er trygt å gå på, for eksempel når du må fjerne snø, legger Ole til.
Grå hytte med takshingel fra Isola

Isola Takshingel Premium Karat Krystallsort.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.