Hopp til hovedinnhold
En kvinne med blondt hår sitter i en lenestol foran peisen

Nybygd spesialtilpasset Karat i Åga

En fin vinterdag i mars parkerer vi nedenfor det nybygde Karat-huset i Mo i Rana. Huset ligger nydelig til helt øverst i et nytt boligfelt med skogen og fjellet rett utenfor ytterdøra. Vi går opp til huset og utsikten som møter oss derfra er helt formidabel. Ranfjorden ligger speilblank, sola skinner på Svartisen i det fjerne og et lasteskip er på vei inn til kaia.

Tor-Åge og Lisbeth tar oss varmt imot nede i gangen. I første etasje finner vi tre soverom hvor det ene er brukt som hjemmekontor, samt et elegant bad og gode oppbevaringsløsninger for familien på fire. Vi spaserer opp til andre etasje i den nydelige tre-trappa med glassrekkverk. Det som møter oss der oppe gjør at vi ikke får ut andre ord enn «wow» før vi har latt inntrykkene synke inn.

En mann sitter ved stuebordet og ser ut gjennom store vinduer

Husets firbeinte familiemedlemmer, Tarzan og Lago, kommer bort for å ønske oss velkommen før de tasser lydig bort til hundesenga si som står fint plassert i stua.

De store vinduene i front rammer inn den utrolige utsikten som et kunstverk.

Vi elsker å nyte lange frokoster rundt bordet og vi blir aldri lei av å sitte se ut på utsikten som hele tiden forandrer seg med lyset.

LISBETH, KUNDE HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

Med fem soverom, to bad og utleiedel er Karat et godt valg av husmodell for den dyreglade barnefamilien i Åga. Her har selv hundene Tarzan og Lago panoramautsikt fra deres favorittplass i stua. Dette er en moderne, praktisk og luftig bolig som det er lett for hele familien å trives i.

Hygge på kjøkkenet

Det store, åpne kjøkkenet inviterer til hyggelige stunder med matlaging. To gule barstoler i enden av kjøkkenøya er en leken detalj til det ellers stilrene kjøkkenet, og gir samtidig muligheter for selskap under matlagingen.

En stor kjøkkenøy med knall gule barstoler

Med en åpen løsning mot spisestua, er det ekstra hyggelig å lage mat på kjøkkenet mens barna gjør leksene sine. De delikate fargetonene i lys antikkgrå og valmuefrø gir en lun og rolig stemning for både kropp og sinn.

Det er godt med både oppbevarings- og benkeplass på kjøkkenet, så det gjør matlaginga både mer effektiv og hyggeligere.

TOR-ÅGE, KUNDE HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

Detaljbilde av en kjøkkenvask foran vinduer

Tenk oppbevaring

Dette spesialtilpassede Karat-huset har ikke bare god plass, men det er også proppfullt med gode og gjennomtenkte oppbevaringsløsninger. «Tenk på oppbevaring når du skal bygge nytt hus – du trenger ofte mer oppbevaring enn du tror», anbefaler huseierne. Et godt tips å ta med seg hvis du planlegger husbygging.

Bad med tilhørende vaskerom

På badet er det behagelig innredet, og du får følelsen av å være på spa når du går inn her. Fargetonene i hele huset er gjennomførte og stilrene, og skaper et helhetlig og eksklusivt inntrykk. Den gode roen du kjenner når du går igjennom denne boligen kommer mye av det delikate fargevalget og den gjennomførte stilen. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene; alt er nøye planlagt og godt gjennomtenkt. Fra badet kan du gå rett inn på et romslig vaskerom.

Det beste med vaskerommet er at det har en egen inngang.

LISBETH, KUNDE HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

Skitne klær trenger derfor ikke drasses gjennom hele huset, med de kan gå rett til vask eller henges til tørk. Utrolig praktisk!

Egen sone for hundene – med inngang!

Praktisk er et ord som går igjen i denne spesialtilpassede Karat-modellen. Her er det ikke bare god oppbevaringsplass, men også mange smarte løsninger. Hundene har et helt eget rom, og også dette har egen utgang til baksiden av huset hvor de kan lufte seg. Her er det også en praktisk hundedusj som blir flittig brukt etter lengre turer på jakt og småturer i fjellet bak huset. Dette gjør det enkelt å holde både hus og dyr rene. Det er også veldig kjekt med denne dusjen for å spyle av skittent yttertøy når barna har lekt ute.

Et hjem å samles i

Store, luftige soverom gjør at barna har god plass å kose seg på. Barna er glade i å ha venner på besøk, og med god boltreplass er ikke dette noe problem. Artige lekestunder med venner er alltid populært. Pappa, Tor-Åge, liker å spenne på seg skiene og ta med Tarzan og Lago ut på tur i skiløypene bak huset.

Filmkvelder i sofakroken

Den elegante gasspeisen skiller stua fra spisestua, og med glass på begge sidene får man stor glede av den både rundt middagsbordet og fra stua. Vi var litt spente på hvordan det ville bli med en gasspeis, men vi er utrolig fornøyde med løsningen vi gikk for.

Nærbilde av en grå lenestil foran peisen

At vi slipper å styre med opptenning og vedhogst gjør at vi bruker den mye mer enn vi ville gjort med en vanlig peis, forteller Lisbeth. Det er en koselig og praktisk løsning som er lett å kombinere med et litt travelt hverdagsliv. Jeg sitter gjerne i godstolen framfor peisen når jeg trenger en liten time-out.

LISBETH OG TOR-ÅGE, KUNDER HOS NORDBOHUS BERNHARD OLSEN

I den trivelige sofakroken på andre siden av peisen kan familien samles og se en morsom film eller spille brettspill sammen. Mange ulike soner i huset gjør det enkelt å være sammen – eller hver for seg når man ønsker det.

I stua er det god takhøyde og spennende vinkler i taket, noe som gir boligen et moderne uttrykk. Godstolene ved vinduet er favorittplassen til Tor-Åge – og her kan han sitte lenge og bare nyte utsikten med en god kopp kaffe fra kaffemaskinen på kjøkkenet.

Har dere et siste tips til de som planlegger å bygge nytt eller å pusse opp hjemme? «Tenk på materialvalg. Det er fort gjort å blande for mye forskjellig og da kan det virke rotete. Bestem deg tidlig for en stil og et utrykk du vil holde deg til», anbefaler huseierne.

Kjøkkenøy i eik med platetopp og hvite skapdører bak

Vi sier ha det til Tarzan og Lago før Lisbeth og Tor-Åge følger oss ned trappa igjen. Vi takker pent for oss, og Lisbeth går inn på hjemmekontoret i første-etasjen og fortsetter arbeidsdagen. Vi rusler ned til bilen fylt av inntrykk fra familiens nydelige og gjennomførte Karat.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.