Hopp til hovedinnhold
Hvit peis fra Nordpeis

Smart oppvarming: velg riktig peis eller ovn til hjemmet

Når du nyter den behagelige varmen fra en Nordpeis - peis eller ovn, kan du gjøre det med en god samvittighet for miljøet. Alle våre ildsteder oppfyller noen av verdens strengeste krav til ren forbrenning. Våre produkter har en imponerende varmeeffekt og utnytter veden optimalt. De har blitt godkjent av ledende testlaboratorier i Europa og er selvfølgelig utstyrt med rentbrennende teknologi.

Så hvordan velge riktig peis eller ovn?

Moderne boliger er godt isolerte, noe som resulterer i et redusert varmebehov sammenlignet med eldre hus. Når du vurderer en peis eller ovn, er det viktig å ta hensyn til det faktiske varmebehovet ditt.

Dette prinsippet gjelder spesielt for mindre boliger som leiligheter og små hus. Disse boligene trenger ikke like mye varme som større boliger. Hvis du installerer en stor og imponerende peis i en leilighet eller et lite hus, kan du ende opp med en overopphetet og ubehagelig atmosfære.

Derfor anbefaler vi å velge en peis eller ovn som passer til størrelsen og varmebehovet til boligen. Dette sikrer en behagelig temperatur uten risikoen for overoppvarming. Ved å ta hensyn til dine spesifikke behov, kan du finne en passende peis eller ovn som skaper en koselig atmosfære uten å kompromittere komforten.

Rund peis fra Nordpeis

Er en peis nødvendig?

Det finnes ingen krav om å ha en peis eller ovn, så valget er helt opp til deg. Imidlertid velger de fleste å ha det, både fordi det gir en hyggelig stemning og fordi det er en fornuftig ekstra varmekilde. På kalde vinterdager er det ikke alltid tilstrekkelig å varme opp boligen kun med panelovner og varmepumper. I tillegg, hvis strømmen skulle gå, vil ildstedet være den eneste måten å holde varmen på.

Mange ser også på peisen som en måte å heve verdien og stilen på boligen. Moderne peisovner har et stilrent og tidløst design som naturlig passer inn i det nordiske interiøret.

Det er viktig å merke seg at det er et krav om å ha en pipe i nye hus og rekkehus, nettopp for å legge til rette for installasjon av et ildsted. Dette gir deg muligheten til å ha en peis eller ovn hvis du ønsker det, samtidig som det gir fordelen av å kunne nyte den behagelige varmen og atmosfæren den skaper.

Alle peiser, ovner og innsatser fra Nordpeis er rentbrennende

Nye rentbrennende ovner gir små utslipp og er langt mer energieffektive enn gamle ovner som ofte har ufullstendig forbrenning. De beste nye rentbrennende ovnene har en virkningsgrad på rundt 80 %, mens gamle ovner kan ha en virkningsgrad ned mot 50 %.

Ved å velge et rentbrennende ildsted fra Nordpeis oppnår du flere fordeler:

  • Andelen av svevestøv som kommer ut av pipa reduseres med inntil 90 %. Man får et sunnere inneklima.
  • Man trenger bare halvparten så mye ved for å gi samme energimengde som et eldre ildsted.
  • Ovnen er mer effektiv, og du får dermed mer varme ut av hver vedkubbe.
  • Ovnen er enklere i bruk og reduserer mengden aske.

Relaterte artikler