Hopp til hovedinnhold
Eneboligen Vennlig

Slå deg til ro med Vennlig - vår nyeste enebolig

Eneboligen Vennlig er Nordbohus sitt nyeste tilskudd av boliger, og her er det lagt vekt på både funksjon, bokvalitet, og ikke minst; budsjett! Vennlig er en tilpasningsdyktig bolig med mange ettertraktede egenskaper. En av interiørarkitektene bak huset, Lilly Svensli, har tegnet Vennlig med håpet om at de som bygger huset skal tenke: «Her kan jeg bo i mange år, her vil jeg slå rot».

«Vennlig» er en enebolig med svært nordisk karakter, med klassisk takform, laget for skrått terreng, og med god utnyttelse av tomta. Ofte kan det være utfordrende å finne en flat tomt som er romslig nok til en del hustyper, men Vennlig har tatt hensyn til alt dette, og er godt tilrettelagt for å kunne bygges på «alle slags» tomter.

Vi ville tegne et hus som passer for mange forskjellige kjøpere. Derfor har vi fokusert på å holde kostnadene nede, samtidig som planløsningen innvendig kan tilpasses etter den enkeltes behov, forklarer Lilly i Mestergruppen Arkitekter.

Nysgjerrig? Les mer om Vennlig

Tegnet med deg i tankene

Funksjon, stil og smarte løsninger har vært i fokus når Lilly og teamet tegnet eneboligen Vennlig. Eneboligen skulle ha en tradisjonell stil, være relativt rimelig med tanke på byggekostnader, men samtidig opprettholde høy kvalitet og god planløsning.


– Til tross for at eneboligen er tegnet i tradisjonell stil, har vi også lagt inn noen elementer for å gi et mer moderne preg. For eksempel har vi satt inn rekkverk i glass, og lagt inn en kledning i forskjellige utførelser og kontraster som gir en moderne stil til eneboligen, sier Lilly.

Eneboligen Vennlig, eksteriør

Med egen utgang fra kjøkkenet kan man ha en liten urtehage rett utenfor kjøkkenvinduet.

Hun forteller videre at de ønsket å gi boligen et eget særpreg:
– Kjøkkenløsningen er for eksempel valgt med en egen utgang, og her er tanken at man kanskje vil ha en egen hageflekk her med en liten urtehage, eller kanskje man vil nyte morgenkaffen ute på sommertid, forklarer hun.

Opprett en brukerkonto på min side og finn din pris på Vennlig hos din lokale forhandler.

«Alt» kan tilpasses

En stor fordel med Vennlig, og alle andre kataloghus fra Nordbohus, er at de kan tegnes om etter dine ønsker.


– Typisk for oss i Norge, og i Norden generelt, er at vi er veldig avhengige av forholdene på tomta vi skal ha. Hvor skrått terrenget er, eller hvilken retning utsikten ligger kan være avgjørende. Beliggenhet er viktig. Det som er så fint med Vennlig, er at selv om den er tegnet for skråtomt, er det ingenting i veien for at vi kan tegne den om til flat tomt. Ønsker du å speilvende oppsettet på eneboligen er det heller ikke noe problem for oss å fikse, forteller Lilly.

Vennlig interiør

Eneboligen Vennlig er lett å tilpasse etter egne behov, og er tegnet for å møte de fleste familiers hverdagsbehov.

Også innvendig er Vennlig en fleksibel bolig når det kommer til å tegne om og skreddersy til egne ønsker.


– Standarden vi har satt på eneboligen vil være ideell for de aller fleste, men det er jo ingen ting i veien for å endre på ting. Det kan for eksempel være de ikke ønsker utgang fra kjøkkenet, men heller fra ett soverom. Siden eneboligen har fire soverom, hvorpå tre av dem er plassert i første etasje, vil noen kanskje gjøre ett eller til og med to av rommene om til TV-stue, hobbyrom eller kontor. Hvis man tenker at man skal bli gammel i boligen, er det kanskje ønskelig å snu om på etasjene, slik at soverom, bad, kjøkken og stue ligger i første plan. Vi tilpasser som sagt alltid boligen så den blir helt perfekt til deg, avslutter Lilly.

Finn forhandler

Relaterte artikler

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Hvit hytte ved sjøen med rød takshingel fra Isola

Går du med planer om å oppgradere taket?

Når du skal bytte tak på hus eller hytte, har du flere muligheter enn du kanskje er klar over. For med riktige løsninger får du ikke bare et funksjonelt og fint tak, du kan også øke verdien på boligen og spare energi.