Hopp til hovedinnhold
Snekker som måler opp materialer

Pusse opp hus med Nordbohus – prosess, muligheter og priser

«Å pusse opp med Nordbohus er ikke bare en forandring, det er en forbedring av hele boligopplevelsen», sier Øivind Bergersen i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom. Med en kombinasjon av lokalkunnskap og nasjonale ressurser, sikrer Nordbohus kvalitet i hvert steg – fra planlegging til den ferdigstilte renoveringen av ditt hjem.

Møt Øivind – byggeleder i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom

Øivind er byggeleder i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom, og har gjennom mange år hjulpet huseiere med å realisere sine drømmehjem. Han understreker at en vellykket oppussingsprosess vanligvis starter med veiledning fra en godkjent entreprenør.

– Dagens kunder ønsker å ta vare på sitt hjem og senke energiutgiftene. Med Nordbohus sin ekspertise og erfaring er du i trygge hender gjennom hele oppussingsreisen, sier Øivind med et smil.

Skal du pusse opp huset og ønsker et pristilbud? Ta kontakt med din nærmeste forhandler for en uforpliktende samtale.

Øivind Bergersen, byggeleder i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

Øivind Bergersen, byggeleder i Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

Fordelene med å velge Nordbohus når du skal renovere huset

Som din lokale entreprenør og veileder sikrer vi ikke bare kvaliteten i alle ledd; vi har også tilgang på oppdaterte løsninger, sier Øivind.

Som en del av Norges største boligkjede, er man også attraktiv for mange underleverandører, som igjen gir trygghet for Nordbohus og våre kunder. Nordbohus-forhandlere dokumenterer underveis, og det samme gjør våre underentreprenører.

– Det skal ikke være noen tvil om hvilke beslutninger vi tar og hvorfor vi tar dem, understreker Øivind.

Nordbohus tilbyr:

 • Uforpliktende og gratis befaring når du vil pusse opp huset ditt
 • Skreddersydde løsninger som gjør hverdagen din enklere
 • Fast pris på hele prosjektet, slik at du kan legge planer med forutsigbarhet.
 • Dyktige håndverkere med flere års erfaring
 • Energirådgivning for Enova-støtte
To håndverkere fra Nordbohus Follo Bygg og Eiendom

Nordbohus tilbyr det meste innen oppussing – alt fra hyller i garasjen til totalrenovering, utført av våre dyktige tømrere!

Slik hjelper Nordbohus deg med rehabilitering av boligen

1. Fra idé til virkelighet:

 • Vi starter med en gratis befaring for å forstå dine ønsker og ressurser.
 • Deretter tilbyr vi et detaljert prisoverslag og planlegger prosjektet sammen med deg.

2. Samarbeid og gjennomføring:

 • Vi legger stor vekt på samarbeid og åpenhet under hele oppussingsprosessen.
 • Du blir involvert i hvert trinn og har alltid kontroll.

3. Den avsluttende touchen:

 • Prosjektet avsluttes med en grundig gjennomgang av ditt "nye" hus.
 • Eventuelle avvik adresseres raskt for å sikre din tilfredshet.
Arbeidsbil med Nordbohus-logo

Det er viktig å velge bedrifter som er godkjente og kan dokumentere sin kompetanse. Dette skiller ofte de dyre entreprenørene fra de billige.

Velg riktig – velg kvalitet som varer

Øivind advarer mot å fristes av lavere priser som kan resultere i kostbare etterarbeider.

Kvalitet betaler seg på lang sikt. Å velge en anerkjent aktør som Nordbohus sikrer at arbeidet ikke bare blir gjort riktig; men at det varer, understreker Øivind.

Det behøver ikke nødvendigvis å være dyrt å gjøre ting skikkelig:

– Mange huseiere setter gjerne begrensninger på bakgrunn av antagelser. Kanskje det ikke er så kostbart å rive den veggen, eller lage større vindusåpning. Nordbohus er gjerne med å definere dine ønsker, sier Øivind.

Kontakt Nordbohus i dag for en uforpliktende prat!

Håndverkere som legger tak på et hus

Hva kan Nordbohus hjelpe deg med?

Når det gjelder oppussing og renovering, er det ingen prosjekter som er for store eller for små. Nordbohus utfører alt innen tømrerarbeid! Her er noen eksempler:

 1. Totalrenovering
 2. Pusse opp kjøkken
 3. Nye overflater på vegg, himling og gulv
 4. Renovere bad
 5. Etterisolering og energieffektivisering
 6. Tilbygg og utvidelser
 7. Oppgradering av vinduer og dører
 8. Terrasse og inngangsparti
 9. Bytte tak

– Hvis du skulle gi ett råd til de som ønsker å renovere boligen sin i 2024, hva ville det vært?

– Tenk energieffektivitet og komfort, råder Øivind.

Øivind legger til at mange kunder har et ønske om å oppgradere de tekniske løsningene i boligen, som varmepumpe og vannbåren varme, men understreker at dette bør sees på som et supplement til, og ikke erstatning for, god isolasjon og vindusskifte.

Jeg vil anbefale etterisolering og utskifting av vinduer som første steg. Ved å isolere og bytte vinduer reduserer man varmetapet, noe som er viktigere enn å øke varmetilførselen, sier han.

– Disse utbedringene vil gjøre at boligen oppleves som ny. Den varme komforten og fraværet av trekk vil virkelig forandre opplevelsen av husrommet. Vi får mange tilbakemeldinger som bekrefter dette, forteller Øivind.

Priser for ulike oppussingsprosjekter

Oppussing kan være en god måte å realisere disse drømmene på, men det kan bli kostbart uten riktig hjelp. Kostnadene for et oppussingsprosjekt varierer betydelig avhengig av en rekke faktorer, inkludert:

 • Størrelsen på prosjektet: Et kjøkken kan byttes uten at det er nødvendig med store inngrep. – Har man vann og avløp tilgjengelig, samt strøm etter dagens standard, så trenger det ikke å koste mer enn 100 000-200 000,- for oppfriskning av rommet utenom kjøkkeninnredning. En typisk kjøkkeninnredning koster 200 000,- og oppover, sier Øivind.
 • Materialene du velger: Materialvalg er en av de enkleste områdene å kutte kostnader på. – På et bad kan man for eksempel velge baderomspanel i stedet for fliser, eller gå for mer økonomisk utstyr, tipser Øivind. På kjøkkenet kan man vurdere laminatbenkeplate i stedet for heltre eller naturstein. Videre, hvis man senere ønsker å oppgradere til mer luksuriøst interiør på badet eller en dyrere benkeplate, kan dette gjøres relativt enkelt i etterkant.
 • Arbeidskraft: Det er vanlig at kunder sammenligner priser, men det er viktig å ha klarhet i hva som faktisk er inkludert i prisen. – En realistisk pris oppnås gjennom grundig planlegging og nøyaktige beskrivelser, sier Øivind. Din Nordbohus-forhandler er villig til å hjelpe deg med å lage en prioriteringsliste dersom budsjettet er begrenset.

Pris for oppussing av badet

Når det gjelder renovering av bad, kan kostnadene variere betydelig, men Nordbohus tilbyr et bredt spekter av baderomsløsninger – både rimelige og luksuriøse. Uansett valg oppleves et nytt bad som eksklusivt, og det gir en trygghet å vite at badet tåler de påkjenningene det er bygget for.

Øivind forteller:

– De fleste foretrekker en fullstendig ombygging av badet for dokumentasjon og trygghet, der det eksisterende badet rives ned til konstruksjonen og bygges opp etter moderne standarder.

Øivind anslår at kostnadene for å pusse opp badet vanligvis ligger på mellom 200 000 og 450 000 kroner.

Før-bilde renovering av bad

Her var målet å gjøre to små rom om til et større bad. Se under for etter-bilde av baderomsrenoveringen. Prosjektet er utført av Nordbohus Follo Bygg & Eiendom.

Etter-bilde oppussing av bad

Det ferdige resultatet av baderomsrenoveringen. På grunn av en trapp som fører ned til underetasjen, måtte Nordbohus Follo Bygg & Eiendom tilpasse innredningen på badet – en smart løsning!

Oppussing eller totalrenovering av huset? Ta kontakt for pris og gode råd!

Ta kontakt med din nærmeste Nordbohus-forhandler for en uforpliktende prat om muligheter og priser på oppussing. Med Nordbohus er du et skritt nærmere hjemmet du har drømt om!

Tømrer som slår med hammer

Mange er fornøyde med sin nåværende bolig, men ønsker å gi den en oppfriskning eller forbedring. Er du en av dem? Ta kontakt med Nordbohus for å høre om mulighetene. Vi gleder oss til å hjelpe deg!

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.