Hopp til hovedinnhold
Tak fra Skarpnes.

OVATI™ solcelletakstein – Fremtiden er solenergi!

Nordbohus anbefaler Skarpnes. Skarpnes har utviklet en flat betong takstein med integrert solcelle, OVATI™. Solcelletaksteinen følger formen på taksteinen uten solcelle, noe som gjør at taket ditt får et harmonisk og sømløst utseende.

Invester i fremtiden

Ditt behov for strøm kommer til å øke de neste årene. Elbil, robotklippere og annet elektrisk utstyr gjør at etterspørselen av strøm i private hjem stadig blir større. Det å legge solcelletakstein på taket er en god investering da solenergi er mot-syklisk til norsk vannkraft. Tørt vær gir høye kraftpriser samtidig som antall soltimer vil øke. Dette gjør at du får fullt utbytte av ditt solkraftverk.

Vi ønsker å begrense klimaendringer. OVATI er vårt bidrag inn mot det grønne skiftet og gir deg muligheten å begynne din bærekraftige reise. 

Solcelletakstein fra Skarpnes

Solcelletakstein produsert i Norge

OVATI er en flat betong takstein med integrert solcelle. Produksjon av betongstein, og montasje av solcellepanel foregår på vår fabrikk i Grimstad, noe som sikrer at du får en takstein med de samme velkjente kvalitetene som våre øvrige takstein.

OVATI solcelletakstein egner seg best ved nybygg eller renovering av tak. Da blir det minst kostnad og man unngår ekstraarbeid sammenliknet med å legge vanlige takstein. Det kan byttes ut eksisterende takstein også, men vær obs på at det ofte må lektes om og i mange tilfeller også byttes ut sløyfer og undertak.

Leggingen skjer på samme måte som Skarpnes Flat og gir et sømløst visuelt pent uttrykk. Systemet er bestående av to og to seriekoblede solcelletakstein som er parallellkoblet på taket. Dette gir et lavvoltsystem på taket slik at det kan legges av snekker i samarbeid med elektriker.

Solcelletaksteinen har de samme egenskapene som en ordinær takstein når det gjelder vanntetthet og estetikk, samtidig som de lager strøm.

I februar 2023 fikk Skarpnes og OVATI™ tildelt DOGA-merket.

Solcelletakstein fra Skarpnes

Uttdrag fra juryens begrunnelse:

Endelig en takstein som fanger solenergi og forsyner huset med energi!

Vi synes taksteintak med integrerte solceller ser mye bedre ut enn tak med solcellepaneler montert på toppen. Taksteinen er dessuten tilpasset nordisk klima, basert på hundre års erfaring med produktutvikling – og et resultat av nyskapende samarbeid med en ledende høyteknologibedrift.

OVATI™ tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi det er et fremtidsrettet produkt med funksjonell utforming, høy kvalitet og lang levetid.

5 grunner til å velge OVATI solcelletakstein

Estetisk flat takstein med solcelle

Solcelletaksteinen følger formen på taksteinen uten solcelle, noe som gjør at taket ditt får et mye mer harmonisk utseende enn det som er tilfelle med innfelte eller utenpåliggende paneler.

Høy utnyttelses grad

Siden hver enkelt stein er mindre enn tradisjonelle paneler, er det mulig å tilpasse det slik at du kan benytte solcelle stein på en mye større del av taket.

Parallelkoblet solcelletakstein

Siden det bare er 2 og 2 stein som er koblet sammen vil ikke hele eller store deler av taket falle ut hvis det skulle komme skygge på en stein.

Lavvolt

Snekker kan legge steinen.

Garantier

  • 10 års garanti på solcellen
  • 30 års garanti på betongstein
  • 25 års garanti på effekt (minimum 80% etter 25 år)

Les mer her!

Mer informasjon? Kontakt sol@skarpnes.com

Invester i fremtiden med OVATI solcelletakstein fra Skarpnes.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Slik bygger du drømmehuset på budsjett

Drømmer du om å bygge ditt eget hjem, men er bekymret for kostnadene? Fra smart planlegging til valg av husmodell og innredning – oppdag hvordan du kan skape ditt drømmehjem uten å tømme hele bankkontoen.