Hopp til hovedinnhold
Rehabiliteringsprosjekt av en enebolig

Øk verdien av boligen din med rehabilitering

Har du nylig kjøpt et oppussingsobjekt, eller bor du i et hus du er veldig glad i, men som kunne trengt litt fornyelse? Rehabilitering kan i mange tilfeller være en lønnsom investering, spesielt om du sitter på en flott tomt eller en stødig bolig med stort potensial.

Fordelene med å rehabilitere en bolig

Enten du vil pusse opp for å fortsette å bo der selv, eller for å selge den videre, er det mange fordeler med å rehabilitere boligen din:

Ivareta eller øke boligens verdi

Når du hever boligen din til dagens moderne standard, kan du få en høyere pris for den ved et eventuelt salg. Det samme gjelder om du ønsker å bygge ut huset for å gjøre det større og utnytte tomten bedre. Ved å benytte en profesjonell leverandør til å utføre rehabiliteringen, vil du få dokumentasjon på arbeidet som er utført – noe som igjen vil være av stor verdi ved et boligsalg.

Få bedre vilkår på boliglånet

Det er vanlig å søke om refinansiering av boliglånet når du utfører en mer omfattende rehabilitering av boligen din. Hvis en takstmann kan dokumentere boligens verdiøkning, kan du ofte få mer gunstige lånebetingelser i banken.

Du slipper å flytte

Hvis du har bodd lenge i boligen din, og helst ønsker å bo der videre, kan du supplere den med de behovene du har i dag.

Gjør boligen mer energieffektiv

Ved å etterisolere, skifte ut gamle vinduer, og bytte kledning og tak, vil du øke boligens energieffektivitet betraktelig. Dette vil gi lavere månedlige strømkostnader og samtidig gjøre boligen mer attraktiv for videre salg i framtiden.

Et miljøvennlig valg

Vi står midt i det grønne skiftet, og mange har et ønske om å etterlate seg et minst mulig fotavtrykk. Rehabilitering er et miljøvennlig valg fordi du utbedrer noe som allerede eksisterer, i stedet for å bygge noe helt nytt.

Skape et mer moderne uttrykk

Ved å gjennomføre en større fasadeendring, kan du oppnå et mer moderne uttrykk på boligen din. På den måten kan du gjøre huset mer attraktivt på boligmarkedet slik det er i dag.

Hvordan vurdere om rehabilitering vil lønne seg?

Vi inviterer deg til et møte så tidlig som mulig i prosessen for å besvare alle spørsmål du måtte ha, samt avdekke dine behov og mål for prosjektet. Er det å få det moderne og fint, lage større plass, eller å få en mer energieffektiv bolig?

Når vi skal vurdere om det vil lønne seg å rehabilitere huset ditt, ser vi ofte på boligens og eiendommens potensial. Hvilken stand er huset i? Kan boligens areal utnyttes bedre? Er det rom for å utvide med et tilbygg? Sitter du på en flott eiendom med fine uteområder eller fantastisk utsikt, kan totalpakken bli mer attraktiv dersom du hever standarden på selve boligen.

Hvis du har en bolig som står støtt som fjell og fortsatt er i vater etter 70 år på samme plass, er det et solid hus som du trygt kan satse videre på. Videre handler det om å finne skjæringspunktet mellom kost og nytte. Her hjelper vi deg å velge de fornuftige løsningene som vil gi deg mest igjen for hver krone investert.

ØIVIND BERGERSEN, BYGGELEDER I NORDBOHUS FOLLO BYGG & EIENDOM

Hus under rehabilitering av Follo Bygg & Eiendom

Vi råder deg til smarte og lønnsomme løsninger

Ved rehabilitering handler det ofte om å finne et forlik mellom ny og gammel løsning. Noen ganger lønner det seg å finne alternative løsninger for at prosjektet ikke skal bli altfor kostbart. Vi er opptatt av å være med i idéfasen, bistå med rådgivning og finne gode økonomiske løsninger.

– For eksempel kan man godt gå for en fritthengende balkong, men den kan potensielt koste dobbelt så mye som om du har to søyler under, forklarer Øivind.

Dersom du har et stramt budsjett, er vi veldig med på å tilnærme oss det. Vi anbefaler likevel alltid å sette av en buffer fordi det ofte kan komme tilvalg man ønsker, eller det kan dukke opp skjulte feil og mangler som kan gi en tilleggskostnad.

Som kunde kan du komme til oss med et ønske. Ser vi at dette vil bli veldig kostbart for deg, kan vi komme med forslag til en løsning som vil gi deg nesten det samme til en lavere pris og som samtidig vil resultere i et bedre kvalitativt hus eller tilbygg. Vi har en veldig bred stab, folk som jobber med tegning og dimensjonering, god tilgang på takstmenn og ingeniører, og et godt samarbeid med underentreprenører. Dette gjør oss ganske gode på nettopp det å finne disse løsningene.

ØIVIND BERGERSEN, BYGGELEDER I NORDBOHUS FOLLO BYGG & EIENDOM

Ryddig prosess med totalentreprenør

Den største fordelen med å bruke en totalentreprenør når du skal rehabilitere er at du får kun én kontaktperson å forholde deg til. Dette sikrer en ryddig og smidig prosess, og du slipper å bruke mye tid på organisering av underentreprenører.

Vi får mange tilbakemeldinger fra kunder som ikke så hvor mye jobb det var å håndtere underentreprenører og hvor mange detaljer som skal hensyntas underveis. Vi opplever at kundene ser en stor trygghet i å ha én kontaktperson og ansvarlig byggeleder. Vi setter sammen et team av underentreprenører vi kjenner godt til, og som vi vet leverer kvalitet. Dette gjelder både rørleggere, elektrikere, malere og andre håndverkere. Ønsker du å gjøre deler av jobben selv, som for eksempel legging av gulv eller maling av vegger, tilpasser vi oss naturligvis dette.

ØIVIND BERGERSEN, BYGGELEDER I NORDBOHUS FOLLO BYGG & EIENDOM

Fem års reklamasjonsrett

Vi har ansvarsrett, så alt vi gjør er i tråd med regelverket. Rehabiliterer du med oss, har du fem års reklamasjonsperiode etter overtakelse.

– Vi har et stort fokus på å følge opp kundene, også etter endt prosjekt. Hvis en kunde ringer året etterpå og sier de har en sprekk i veggen, tar vi det seriøst. Vi lever av et godt rykte, forteller Øivind.

Har du planer om å rehabilitere?

Ta gjerne kontakt for å lufte dine planer for Øivind eller noen andre hos oss. Vi hjelper deg å finne ut hva du bør satse på og hvor vi eventuelt bør finne alternative løsninger.
Øivind Bergersen

Byggeleder tilbygg, rehabilitering og restaurering

482 05 016

oivind@follobyggeiendom.no