Hopp til hovedinnhold
Kunde står utenfor sitt nye hus fra Nordbohus

Nytt hjem med Nordbohus Innlandet - to ganger!

Med kjærlighet til området og tryggheten til en lokal utbygger, valgte Rune og Pernille å bruke Nordbohus Innlandet på nytt da de for andre gang skulle bygge sitt nye hjem i Ringsaker.

Første gang Rune skulle kjøpe leilighet i Ringsaker gikk han primært etter området han ville bo i. Det var derfor litt tilfeldig at det ble Nordbohus Innlandet som sto for byggingen. De hadde nemlig satt i gang utbyggingen av et boligfelt midt i området hvor Rune selv ønsket å bo. Etter et møte med byggeleder for prosjektet hos Nordbohus Innlandet var leiligheten hans, og planleggingen kunne begynne.

Jeg opplevde å ha en veldig god og tett kommunikasjon med byggeleder, og prosessen gikk veldig fint, både i forkant, men også i etterkant av overtakelsen. Alt var veldig ryddig og greit å forholde seg til, forteller Rune.

Litt flaks må man ha

Etter noen år i leiligheten fikk Rune og samboeren Pernille barn, og med det ble behovet for litt mer armslag merkbart.

– Vi trivdes begge to veldig godt i området leiligheten lå i, så vi startet med å dra på visninger av eneboliger her. Verken jeg eller Pernille er særlig «handy» eller glade i å gjøre ting selv med tanke på oppussing og slikt. Derfor var vi ganske klare på at vi ville ha noe relativt nytt, eller aller helst helt nytt. Etter noen visninger kom jeg på at Nordbohus Innlandet holdt på med utbygging av flere leiligheter i området. Da tok jeg en telefon til dem for å høre om de planla og bygge eneboliger også, og det hadde de, smiler Rune.

Da Rune bestemte seg for å slå på tråden til Nordbohus Innlandet, hadde de nettopp startet planleggingen av nye eneboliger i samme område hvor de nå hadde leilighet.

– ­Det hele var egentlig litt flaks. Fordi det var så tidlig i planleggingen hadde de ikke rukket å annonsere tomtene enda. Så vi fikk stå først på interesselista, og etter noen måneder venting var planleggingen i gang, sier han.

Fornøyd Nordbohus kunde

Gode råd gjennom hele prosessen

Både han og Pernille ville gjerne ha noe helt nytt, og siden Rune hadde så gode erfaringer med Nordbohus Innlandet etter kjøp av helt ny leilighet, følte de seg veldig trygge på at deres nye enebolig skulle bli minst like bra.

På første møte fikk vi se forskjellige typer hus fra katalogen deres. Etter litt frem og tilbake sto vi igjen med to forskjellige hustyper vi likte veldig godt. Da kom gjengen i Nordbohus med deres anbefalinger, og sammen fant vi et hus i stilen «klassisk moderne» som passet veldig fint på tomta og til vår bruk.

Når man velger kataloghus med Nordbohus har man alltid muligheten til å gjøre justeringer på plantegningene eller tilvalgene, slik som baderoms, - eller kjøkkeninnredninger hvis man ønsker.

– Vi var egentlig ganske fornøyde med måten huset var tegnet opp på fra originaltegningene, men valgte å flytte om på noen vegger slik at badet ble litt større, samt at vi la til en vegg i stuen for å skille den fra kjøkkenet. Jeg fikk jo samme muligheten den gangen jeg kjøpte leilighet med Nordbohus, og prosessen her var ganske lik som den gang. Den største forskjellen var vel omfanget av valg vi kunne ta i eneboligen. I en enebolig er det jo veldig mange flere ting som potensielt kan tilpasses og endres på, så sånn sett var det litt mer å sette seg inn i denne gangen. Men vi fikk veldig god hjelp og mange råd fra håndverkerne hele veien, så alt gikk veldig enkelt hele veien, forteller Rune.

Gjør ting på egenhånd (om du ønsker)

En annen mulighet man har med Nordbohus, er å ta ut deler av jobben som skal gjøres. Dette kan spare deg for litt kostnad, og gir deg muligheten til å sette eget preg på hjemmet. Rune og Pernille hadde ikke mye snekker-kunnskaper, men ville gjerne ta malejobben selv, og det var ikke noe problem.

Vi fikk mulighetene til å påvirke hvordan huset skulle bli gjennom hele prosessen. Da vi bestemte oss for å ta malejobben selv, la de til rette for dette. Vi fikk lov å holde på med malingen før gulv og lister ble lagt, og det var veldig kjekt. Da slapp vi all jobben med maskering og slikt, smiler han.

– Nå har vi snart bodd i det nye hjemmet vårt i tre år, og har ingen problemer med noen ting. De gangene vi har slitt med noe, for eksempel sentralstøvsugeren, har byggeleder stilt opp raskt og fikset det. Det er greit å kunne sette jobben over til noen som vet hva de driver med, ler Rune.

Fornøyd kunde i sitt nye kjøkken

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.