Hopp til hovedinnhold
Mikrohus

Nysgjerrig på mikrohus?

Et mikrohus er en type bolig som har blitt stadig mer populær som en alternativ boform, spesielt blant de som søker en enklere, mer bærekraftig og mindre materialistisk livsstil! Mikrohus er små boliger, vanligvis under 30 kvadratmeter, der smarte, innovative løsninger og bærekraft står i fokus. Hovedideen er å maksimere utnyttelsen av plassen og minimere unødvendig sløsing med plass.

Mikrohusbeboere søker ofte en enklere livsstil med færre materielle eiendeler og mindre gjeld. Den begrensede plassen i et mikrohus krever ofte at beboerne blir mer bevisste på hva de eier og hvor de bruker plassen sin. Å redusere antall eiendeler og bo på mindre plass kan føre til en følelse av ro og enkelhet samt redusere stress.


Selv om det kanskje ikke passer for alle, har mikrohus en rekke fordeler for de som foretrekker en mer minimalistisk livsstil eller som ønsker å redusere sitt økologiske fotavtrykk. Noen fordeler med mikrohus er blant annet:

Bærekraft: Mange mikrohus bygges med bærekraftighet i tankene. De bruker ofte miljøvennlige materialer og energieffektive teknologier for å minimere deres påvirkning på miljøet. Den mindre størrelsen til mikrohus bidrar også til å redusere miljøbelastningen, da byggingen krever færre materialer og energiforbruket er generelt lavere. 

Kostnadsbesparelse: Et av hovedargumentene for å velge et mikrohus er ofte kostnadsbesparelsen, både i byggeprosessen og i vedlikehold over tid. Mikrohus har vanligvis lavere bygge- og vedlikeholdskostnader sammenlignet med større boliger, og de krever mindre materialer og energi for oppføring. Å bo i en liten enebolig med redusert plass betyr også i de fleste tilfeller lavere utgifter til oppvarming, kjøling og strøm.

Enkelt å vedlikeholde: Mindre plass innebærer mindre vedlikehold. Det tar mindre tid og krefter å rengjøre og ta vare på en liten bolig, noe som kan frigjøre tid for andre aktiviteter. Et mindre hjem betyr også mindre plass til å samle opp unødvendige gjenstander, som igjen kan hjelpe deg med å opprettholde en mer organisert og ryddig livsstil.

Design og personlig tilpasning: Mikrohus er kjent for sine smarte og innovative designløsninger som gjør det mulig å inkludere alle nødvendige funksjoner og fasiliteter på begrenset plass. De kan inkludere loftssenger, sammenleggbare møbler, innebygde oppbevaringsløsninger og flerfunksjonelle områder. På grunn av det mindre arealet kan eiere av mikrohus ofte tilpasse og organisere rommene for å passe sine individuelle behov og preferanser på en mer kostnadseffektiv måte.

Fokus på opplevelser: Å bo i et mikrohus kan oppfordre folk til å tilbringe mer tid utendørs eller engasjere seg i samfunnsaktiviteter, da de har mindre innendørsplass. Dette kan føre til en rikere livserfaring.

Koselig stue i mikrohus

Straks kommer Nordbohus TG Bygg med to prosjekterte mikrohus plassert på naturtomt på Vikaneset i Skjold, Vindafjord. Dette er små eneboliger på 30 m2 med opptil hele 4 sengeplasser! Du har valget mellom 3 ulike planløsninger som gjør at du får tilpasset eneboligen slik at den passer best til akkurat ditt behov. Mikrohusene holder høy standard, har over 3 m takhøyde og store vindusflater som gir meget god romfølelse og slipper inn mye dagslys. Dersom dette høres interessant ut og du ønsker mer info, ta gjerne kontakt med oss!

Ring salgskonsulent Elisabet Berge: 97 10 37 88 eller send e-post til elisabet.berge@nordbohus.no.