Hopp til hovedinnhold
Nordbohus Innlandet ansatte

Nordbohus i generasjoner

Da Marius Syversen skulle ut på boligmarkedet for første gang ville han finne seg en leilighet med litt armslag. Med et trangt budsjett, og et stadig dyrere boligmarked hadde han ikke sett for seg at sitt første kjøp skulle bli et nybygg. Men når Nordbohus Innlandets avdeling på Ringsaker startet enda et byggetrinn i Øverkvernsvingen fikk Marius sjansen!

Det var faktisk ved en tilfeldighet at Marius først fikk vite at utbyggingen hos leilighetsfeltet ved Øverkvernsvingen skulle fortsette.

– Jeg var egentlig på en visning litt nedenfor leilighetene, og så opprinnelig ikke etter å kjøpe leilighet i Øverkvernsvingen. Men den leiligheten jeg så på her ble alt for liten for meg. Det var da megleren tipset meg om utbyggingen til Nordbohus Innlandet, og det virket midt i blinken for meg, forteller Marius.

Fornøyd Nordbohus kunde

Lokal forankring betyr mye

Etter å ha lest mer om prosjektet i Øverkvernsvingen bestemte Marius seg for å dra på befaring sammen med foreldrene. De hadde selv kjøpt hus av Nordbohus Innlandets avdeling på Ringsaker for over 20 år siden, og kjente en ekstra trygghet med kjennskapen til byggefirmaet.

– Når vi møtte selgeren i Nordbohus viste det seg at det var samme person som hadde jobbet med huset til foreldrene mine den gang de bygde barndomshjemmet mitt, og de kjente hverandre igjen med en gang! Det ble et veldig hyggelig møte, og gjorde valget veldig mye enklere for meg, forklarer han.

Prosjektet i Økerkvernsvingen

Marius har også flere bekjentskaper som har kjøpt leilighet i Øverkvernsvingen, og via dem fikk han høre mye skryt av Nordbohus Innlandet.

Alle jeg snakket med hadde utelukkende fine ting å si om Nordbohus som utbygger, og det er jo klart at det er en trygghet når man kjøper nytt. Så når både foreldrene mine kjente selgeren fra eget huskjøp, og vennene mine hadde gode erfaringer med dem, var jeg aldri i tvil om at dette kom til å bli et bra sted å bo. Det at Nordbohus har en så god forankring i lokalsamfunnet er ekstra betryggende når man er førstegangskjøper, sier Marius.

God dialog hele veien

Da Marius hadde signert kontrakt gikk prosessen videre slag i slag, og han fikk jevnlige oppdateringer fra Nordbohus om hvordan jobben med utbyggingen sto til.

– De var veldig tilgjengelige hele veien. Hver gang jeg hadde et spørsmål, eller jeg var usikker på noe, svarte de raskt og tok meg gjennom planene. Jeg fikk se illustrasjonsbilder, plantegninger og fremdriftsplan, og jeg hadde også muligheten til å gjøre egne endringer hvis jeg ville. Det valgte jeg å takke nei til, hovedsakelig på grunn av budsjettet mitt som førstegangskjøper, men også fordi jeg syntes ting så greit ut slik de hadde tegnet opp, forteller Marius.

Når dagen for overtakelse endelig kom, fikk Marius en god gjennomgang av teamet på Nordbohus Innlandet, og nå, tre måneder senere, stiller de fortsatt opp med svar og bistand hvis behovet skulle melde seg.

– På overleveringsdagen fikk jeg en veldig nøye gjennomgang hvor de tok meg gjennom alt av innbo. De forklarte meg hvordan ting fungerer med det elektriske, med ventilasjonen i leiligheten, oppsettet med sentralstøvsuger og slikt. I tillegg forklarte og viste de meg hva jeg selv må gjøre for å holde ting vedlike på best mulig måte, og det er jo veldig kjekt når man har flyttet for seg selv for første gang, smiler Marius.

Og barndomshjemmet til Marius? Det står like godt i dag, som den dagen det ble bygd for over 20 år siden. Nordbohus sine hjem er tross alt for bygd for å vare.

Relaterte artikler