Hopp til hovedinnhold

Tysk kjærlighet for fjell, fjord og Nordbohus

I fantastiske Moskenes i Lofoten har Nordbohus Byggalf bygd en kundetilpasset versjon av eneboligen Vignett for to tyske reklamefilmskapere som ville ha sin egen kreative sone blant høye fjell og dype fjorder. Se video nederst i artikkelen.

-Kundene har vi kun møtt to eller tre ganger – pandemien satte en stopper for fysiske besøk. Kommunikasjonen mellom oss har likevel vært strålende og lekende lett gjennom digitale hjelpemidler, forteller daglig leder i Nordbohus Byggalf, Olav-Inge Alfheim.

Kundene er to tyske statsborgere som fant en kjærlighet til naturens nærhet i Lofoten. De har sammen kjøpt og tegnet huset, som et feriested med rom for både hvile og kreativitet for seg og sine familier.

- Jeg tror at det er følelsen av det uberørte som drar deg inn i naturen i dette området. Fordi kunden ville bruke dette stedet til å være i en «kreativ sone», så har de vært veldig bevisst sine valg i hvordan huset skal være, forteller Olav-Inge.

Et hus langs havet med store fjell med snø rundt

Volum, luft og lys

Og resultatet av kreative ideer og global inspirasjon, er et storslått hus som inviterer naturen inn på en helt fantastisk måte ved hjelp av blant annet takhøyde, åpne rom og strategiske valg av vinduer.

Utgangspunktet for eneboligen er Vignett fra en av Nordbohus sine tidligere huskataloger. Dette er tilpasset etter kundens ønske, deriblant ved å gjøre huset større – også takhøyden:

- Vi endret på takhøyden ved å løfte hele huset. På det høyeste punktet, kan vi måle litt over 4 meter fra tak til gulv. Dette skaper et volum og en herlig luftighet. I tillegg åpnet vi rommene for å få større arealer, deriblant hele gangarealet, sier Olav-Inge Alfheim.

Tre takvinduer som slipper inn dagslys

Taket er løftet betraktelig og takvinduer bringer herlig lys inn til midten av huset.

- Alle disse justeringene, samt valg av store vindusflater på både vegg og i tak skaper den gode følelsen av å få naturen inn til seg. Valget av farger på veggene og interiøret støtter også opp under naturens nærhet; her har kunden selv valg mørke og dempede farger, forteller Olav-Inge.

Huset har i tillegg en loftstue som er nøye innredet med glassgelender ut mot det største oppholdsrommet – fullt inn- og utsyn som bevarer luften og rommet som er skapt med takhøyden.

En stue uten møbler med store vinduer ut mot naturen

Stue og kjøkken med store vinduer mot utsikten. Åpent, lyst og flott!

Badstuen – en naturlig kokong

Ett av eksemplene på gjennomtenkte valg er badstuen som er plassert like utenfor huset. Vanligvis vil de fleste badstuer være i «vanlig» trefarge, og kanskje ikke ha en større rolle enn opprinnelig tenkt. Badstuen utenfor huset på Myran er derimot en kilde til inspirasjon for mange som lever naturskjønt til; her er innsiden av badstuen beiset helt sort, og den ene veggen består av et vindu fra tak til gulv som er vendt mot fjord og fjell.

Utvendig badstue med hav og fjell i bakgrunnen

Badstuen og huset står godt sammen, og utsikten er det ingenting å si på.

Innsiden av badstuen med benker og vindu ut til naturen

Badstuen med sorte vegger og vindu fra gulv til tak. Slå av lyset og sitt her i den varme badstue-disen mens snøværet herjer utenfor!

- Kundens ønske var å male innsiden i badstuen helt sort, for når du sitter inne i den og skrur av lyset, så vil du i den varme tåken som omgir deg, oppleve at naturen og uterommet kommer deg nærmere.

Ellevill utsikt i fjordgapet

Nordlys over snødekte fjell

Olstind og nordlyset - en meget flott kombinasjon! Foto av Olav-Inge Alfheim

I Reinefjorden kan man oppleve spennende naturopplevelser gjennom hele året. Midnattssolen gjør det mulig å leve på stranden hele døgnet om sommeren, eller ut i selve havgapet på fisketur eller kajakkpadling. Store fjell frister til oppdagelsesferder, og utsikten er upåklagelig vakker. Vinterens magi kommer i form av Nordlyset – et lys mange jakter på.

Huset på Myran har utsikt til havet i alle retninger, og er selv tilpasset omgivelsene rundt seg i en kledning som består av nøytralt tre – både i farge og valg av materiell.

Huset, havet og fjellene. Her er det mye å like.

Global inspirasjon gjør oss bedre

Kundenes ønsker og prioriteringer forandrer seg stadig, og flere bygger hjemmet sitt slik at natur og lys får slippe ordentlig til. Global påvirkning gjennom digitale medier og kontinuerlig utvikling av kunnskap og inspirasjon er det som skaper gode resultater, sier Olav-Inge:

- Jeg har jobbet i bransjen siden 1984, og noen ganger er det lett å velge løsninger som man har laget før – fordi man vet at det blir bra, og at det funker. Men å møte kunder som henter inspirasjon internasjonalt, og som er bevisste i sine valg – det er det som holder meg i live i bransjen. Vi får en fantastisk mulighet til å ikke bare bygge storslåtte boliger, men også å utvikle oss selv, slik at vi alltid sørger for at vi kan levere unike løsninger som passer til kunden.

Olav Inge Alfheim i Nordbohus Byggalf er engasjert og lar seg begeistre av å bli utfordret. Kunder med klare ønsker og ambisjoner gjør oss enda bedre og utvikler oss.

Enormt boligarkiv hos din Nordbohusforhandler

Nordbohus har alltid et godt utvalg av eneboliger på nettsiden og i katalog, og disse er ferdig kalkulert, tegnet, beregnet og klar for bygging. I vårt rikholdige arkiv har vi enda mer bolig. Siden 1985 har vi lansert mange bestselgere og alle er tilgjengelige hos din Nordbohusforhandler.

Dette er eneboligen Vignett i sin originale utgave. Denne ble løftet betydelig i høyden, og fikk flere vinduer og mange andre tilpasninger på Myran i Moskenes. Kanskje din bolig ligger i vårt arkiv, klar for dine ønsker og tilpasninger?

Et godt eksempel er eneboligen Vignett som du har blitt kjent med i denne artikkelen. Den finnes ikke i katalog eller på vår nettside, men i vårt arkiv. Det betyr at dersom du ikke finner boligen du liker i vårt markedsførte utvalg, så er det sannsynlig at vi har noe annet du liker. Vi har mer enn 1500 ulike boliger i arkivet, og mange av dem er varianter av våre bestselgere. Ta turen innom din Nordbohusforhandler, og fortell dem hva du er ute etter. Kanskje har vi det du vil ha i vårt arkiv allerede.

Relaterte artikler

Hos oss lærer tømrerlærlinger å bygge trygge og inspirerende boliger"

Med noen av landets mest fornøyde kunder, tar også Nordbohus Skien sitt ansvar for å utvikle fremtidens tømrere på alvor. Gjennom systematisk opplæring og veiledning av lærlinger som Mathias, sørger de for at kundene får trygghet og inspirasjon i sin boligbyggeprosess også i fremtiden. I denne artikkelen får du innblikk i hva Mathias, en erfaren tømrerlærling hos Nordbohus, legger vekt på som avgjørende for å levere kvalitetsarbeid. Fra praktiske ferdigheter på tvers av fag, til utviklingen av arbeidsmoral og effektivitet - Mathias deler sine beste råd som kan gi trygghet og inspirasjon til alle som vurderer å bygge bolig med Nordbohus Skien. Nordbohus' satsing på opplæring og veiledning av lærlinger er en viktig faktor for at kundene deres kan føle seg trygge gjennom hele byggeprosessen. Les videre for å få Mathias' førstehåndsperspektiv på hva som skaper kvalitet og faglig stolthet i tømrerbransjen.

Spesialtegnet enebolig i Son

Spesialtegnet enebolig i Son

Høsten 2020 stod denne flotte eneboligen klar i Son. Vi takker tiltakshaver så mye for oppdraget og gratulerer med ny bolig.